Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha nem szokok le a drogokról...

Ha nem szokok le a drogokról - akkor én egy önző, rossz ember vagyok?

Figyelt kérdés

2019. febr. 28. 21:47
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
12%
Senkinek nincs joga meghatározni, hogy te önző vagy rossz ember vagy-e. Senki nem tudja a határt meghúzni ami elválasztja az önzőséget az önzetlenségtől, vagy a jót a rossztól. Mindenkinek mások a határai. Ami neked normális azon az emberek többsége kiakad. Milyen joggal nézhet le bárki is egy másik embert? Senki se jobb vagy rosszabb. Senkinek nem kell elszámolni a viselkedéseddel. Az életben senkinek nem kell bizonyitani. Akinek van legalább egy kis sütnivalója , az ezekre rájön. Ha nem drogozol akkor se tudsz semmi jobbat hozzátenni ehhez a világhoz. Ha drogozol akkor legalább képes leszel pozitiv érzéseket átélni és pozitiv érzéseket kisugározni. És nem feltétlen gyenge aki drogozik. Egyszerűen reálisan látja a világot, és nem akar itt élni.
2019. márc. 1. 17:00
 22/22 anonim ***** válasza:
100%

Igazából sajnáltra méltó vagy, mert iszonyúan magányos lehetsz, az önzés kérdését most nem firtatom. Nyilvánvalóan elfedni, pótolni szándékozol valamit a mostani pótcselekvéseddel. Én is ezt tettem, mikor drogoztam, mert menekülni akartam attól a valóságtól, ami körülvett, csillapítani a fájdalmakat, tompítani a gondolatokat, és kapaszkodni egy hamis szeretetmorzsába, ami néhány perc "boldogság" és szárnyalás után egyre többet és többet harap ki belőled. Módosult állapotban sokszor láttam magam kívülről, és szánalmas látvány voltam. Mikor már majdnem felborult a nyomorult életmaradványom, akkor fordult a kocka, és változtattam.

Nem mondom, hogy most nincsenek problémáim (fizikai-lelki), de legalább képes vagyok megélni őket, elfogadni az életemet és küzdeni, mert értelmet akarok adni az életemnek akkor is, ha az csak apró dolgokban tud megnyilvánulni.

Hogy a te jövőd milyen lesz, rajtad múlik.

2019. márc. 1. 21:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!