Gyerekként egy nagyon érzékeny, empatikus, életvidám ember voltam, viszont történtek velem rossz dolgok és úgy érzem, hogy érzéketlen és lelketlen lettem. Lehet összefüggés?
Kiskoromban mindenki azt mondta, hogy milyen jó, hogy mindennek tudok örülni, érzékeny és empatikus vagyok, viszont elég sok rossz történt velem kiskamaszként és úgy érzem, hogy meg vagyok öregedve lélekben és nincs akkora örömképességem, empátiám, nincs bennem gyengéd érzés, kicsit, mint egy hideg szobor. Ha valami viszont el tud érzékenyíteni, akkor nagyon felszabadító érzés tölt el. Kicsit olyan lettem, mint Dr. House, aki növesztett maga köré egy páncélt, hogy nehogy érje bármilyen érzelmi behatás.
Hogy tudnám ezt a páncélt lebontani, hogy újra legyenek érzékenységeim, legyen bennem szeretet és öröm?
18/F
Egy pszichológus ebben többet tud segíteni, mint mi. :)
Jól látod amúgy, lehet összefüggés a kettő között. A Dr. House is kb. erről szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!