Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Érzelemmentesség?

Tomitvti kérdése:

Érzelemmentesség?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Tapasztalt már olyat valaki hogy kiüresedett belülről?se örülni nem tudok, se idegeskedni, de pl tervezni se nagyon- csak vagyok, nem egy túl jó állapot. köhögéses tünetekre kaptam 1 hónapja antidepit-én sem értem- pár szemet bevettem belőle mert rossz volt a hangulatom de nagyon sok mellékhatás kijött rögtön. Azóta érzem egy kőnek magam- mondjuk már előtte is kicsit magam alatt voltam a nem múló betegség miatt-bár a leleteim jók. Pszichiáternél voltam szerinte hipochondria,esetleg depresszív hangulat mivel túlságosan utánaolvastam a dolgoknak, ám a napjaim sivárak, röhögök a haverokkal, mosolygok, ölelgetem a barátnőm de semmi. Alvászavarok, étvágytalanság léptek még fel, valamint kezdek odajutni- pláne reggeli ébredések után- hogy már szuicid gondolatok is megfordulnak a fejemben.Úgy érzem nem köt le semmi ami eddig igen..

Egyébként van egy enyhe hőemelkedésem , fura valamit köhögök , és homloktáji nyomás van folyamatosan egy fülcsengéssel..

2018. aug. 30. 15:13
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
második kérdésre válaszolva- volt valamiylen fajta félelem igen bár csak másnap, de most félni se nagyon félek semmitől. .egyfajta zsibbadás van a tarkómban mikor mondjuk direkt jumpscare videót nézek,de ennyi.mikor bevettem kifejezetten jól voltam. Akinél most voltam az fizetős volt igen.Egyokos pszichológus előtte felvetette h skizofrénia 20 perc beszélgetés után- nagyim tesója az volt- igazából azóta rosszabodott a helyzetem, előtte tudtam már aludni és ettem, néha mikor ásítgattam légzésgyakorlatot csináltam még talán éreztem is valamit. Mindig is féltem a haláltól, balesetektől, de ez sincs most meg.Imádok élni egyébként és mégis suicid gondolataim vannak.
2018. aug. 30. 16:32
 12/25 anonim ***** válasza:

Ha sokat otthagytal nala akkor visszakernem a penzt :D

Tomitvti ha most hirtelenjebe mondanom kellene valamit, akkor azt mondanam, hogy idegrendszered trauma uzemmodban ragadt bizonyos fokig, es meg mindig azt hiszi barmikor elpatkolhatsz.

Ez egy osi program az agyunkban arra az esetre ha felig megevett a kardfogutigris. Azert fejlodott ki, hogy ne legyen annyira rossz, ha mar elpatkolsz, kevesebb fajdalom, de persze akkor mar orom sincs. No meg, ha valaki beletorodik halalba es nem kapalozik akkor lehet megis tuleli, mert ott hagyja a ragadozo. :)

Ejjelente pedig mindig felidezi az agyad a tortenteket.

2018. aug. 30. 17:13
 13/25 A kérdező kommentje:

En is hasonlora gondolok :) most pl egy kis beszelgetessel tok jol kihuztam magam a dologbol csak iszonyatmodon zsibbad ilyenkor a fejem. Sajnos a kohogesre annyira raporogtem amikor kezdodott hogy mar azt neztem nem veres e amit kohogok , az etvagyam is akkor ment el plusz jott a felriadas- egyebkent tenyleg durvan kohogok a mai napig, mindig is ha megfaztam nagyon betompultam erzelmileg is.

Ugy erzem neha hha tudnam a gyogyszerek nem okozhattak maradando gondot valamint psziches gond sincs sokkal gyorsabban tudnek regeneralodni :) ahogy a pszichologus megemlitette 1 hete a skizofreniat azota romlott vissza teljesen minden , most h a dokineni megnynugtatott h egy skizofrennel nem lehetne ilyen jol beszelgetni , es nem mosolyognek felpercenkent erezheto volt a javulas tudok bizakodni h vege lesz :) a sok nevetes bizakodas es a mozgas hatasosnak tunik valamilyen szinten

Egyebkent dduhongeni pl igy is duhongok ha valami amugy felidegesitene de vhogy az se jon at erzesben mintha lenne egy gat ami felfogja.

2018. aug. 30. 17:42
 14/25 anonim ***** válasza:
Skizofrénia? Hát... ezért nem bízom a pszichológusokban, csak az orvosokban. Maximum a skizofrénia prodromális szakasza lehet ez az egész nálad, de szinte tuti, hogy nem. Sokkal esélyesebb, hogy gyógyszer nyomta el az érzelmeidet. Ez sajnos ilyen; csökkenti a szorongást és a depressziót, viszont ugyanúgy a pozitív érzelmekre is hatással van. Úgymond "sivárosít".
2018. aug. 30. 18:02
 15/25 A kérdező kommentje:

Es mit gondolsz ha esetleg a par szem gyogyszer okozta eselyes a “gyogyulas”:) a dokik szerint ez a par szem el se indihatta a folyamatot amire valo, max annyit h lorugas volt a 2 gyogyszer egyszerre.

elotte is motivalatlan voltam mar 1 hetig kb es maskepp ereztem magam de voltak erzelmeim.

2018. aug. 30. 18:09
 16/25 anonim ***** válasza:

Antidepresszánsok géneket is kapcsolgatnak, és szerintem az arra érzékenyebbeknél jól megkeverik az idegrendszert, mint egy trauma. Egy idő kell, amíg visszaáll a rendszer, embere válogatja mennyi, de ha ideges az ember lassabb a folyamat. Persze, tudom könnyű mondani ne idegeskedsz mikor szegény ember éppen teljesen máshogy érzékeli a valóságot, mint eddig. Lényeg ne görcsölj rá.

Amit említettél, hogy plusz 130-as a pulzusod elgondolkodtató. Köhögés lehet idegrendszeri eredetű, beragadt a köhögni kell érzés, vagy van valami kisebb fokú tüdőgyulladásod, olyan amilyet járva kihord az ember.

Hogy mért fáj a fejed, lehet tévedek, a felső nyaki csigolyáid elmozdultak a trauma hatására. Ez is egy evolúciós reflex sokk esetén. Valamennyivel kevesebb vért kap az agyad tőle, ezért a fájdalom, fogfájás pedig talán a második csigolya környékén kilépő idegek irritálódása okozza.

Sétálni nem nagyon tudsz? Akkor lehet kiropraktőrt kell felkeresned, nehogy magad megpróbáld visszarakni őket, nem fog menni, az egész gerincet rendbe kell rakni hozzá.

Öngyilkos gondolatokkal meg ne foglalkozz, azok csak azért jönnek, mert az agyad még mindig azt hiszi itt a vég, és próbál rávenni téged, hogy ne harcolj, fogadd el.

2018. aug. 30. 18:26
 17/25 A kérdező kommentje:
egyébként a reflexeim elég durván felerősödtek, az időérzékem viszont- ami kb tökéeltes volt - lecsökkent nagyon. ha megeröltetem magam nagyjából tudom mennyi lehet kb az idő, de ezt be tudom annak h minden egyhangú. memóriagondok is vannak, mikor a gyógyszerrt bevettem az autót se találtam utána, valamint ha nézek egy filmet tudom logikusan mi micsoda, de érzelmileg ha leeht ezt ilyen állapotban mondani, másképp reagálok.plusz a negatív dolgok is jobban meghatnak, ha látok egy nácikról szóló dokumentum filmet teljesen kikészülök kb. a negatív emlékek is sokkal intenzívebbek.
2018. aug. 30. 18:28
 18/25 A kérdező kommentje:

nem lennék képes öngyilkos lenni, csak hihetelen hogy ilyen az eszembe jut. csúnyán hangzik de 1 hónapja még pofán bírtam volna verni magam ha ilyeneket gondolok. egyszerűen elborzaszt az egész.

A valdoxant kiváltsam? mit gondoltok?

2018. aug. 30. 18:30
 19/25 anonim ***** válasza:

Szerintem, ha helyén tudod kezelni az öngyilkos gondolataidat, és tudod, hogy csak az agyad trollkodik veled, akkor inkább ne váltsd ki. Nem hiszem, hogy úgy fogod tőle magad érezni,mint a korábbiak bevétele előtt.

De ez a te döntésed.

Tested nem tudja mikor mennyi az idő? Megkeveredett a cirkadián ritmusod, kb. mintha elutaztál volna.

Azt tanácsolom, rendelj egy, vagy kettő ilyen szemüveget:

[link]

Magyarországon nem tudom, hogy már kapható-e, nekem még rendelnem kellett amazonról.

Lefekvés előtt 3-4 órával rakd fel, és akkor vedd le mikor nyugovóra hajtod a fejedet. Blokkolja azt a részt a fényből ami felébreszti az embert, így tudni fogja az agyad, hogy tényleg este van, és melatonint(alvás hormon) kell termelni. Lefekvés előtt már ne gépezz, lazulj inkább valami könyvvel. Valószínűleg a szemüveg pár hét után sokat javít az alvásodon.

2018. aug. 30. 19:33
 20/25 A kérdező kommentje:

azért túlzás hogy nem tudja , de minden egyhangú eddig egy egy érzéshez társítottam mindent , pl hogy mennyivel azelőtt hogy éreztem magam- ez most lehet hogy bután hangzik :) ébresztő se kellett soha, magamtól keltem 2 perccel az óra előtt. lehet hogy megpróbálkozok vele biztos hogy a kialvatlanság is rájátszik a dologra eddig nagyon jó alvó voltam.

Érdekesnek tűnik köszi az ötletet, szerintem ki is próbálom :) esténként egy kis kocsikázással tudok kikapcsolódni az elalvás így rögtön megy.a hajnalok rosszak.

alapvetően utálok gyógyszert szedni. Ami érdekes lehet még hogy mikor az előző iylen ciklusom volt akkro is antibiotikumra ittam egy sört, és ugyanez történt most is. én már akkor is annak tulajdonítottam az egészet de így még gyanúsabb..

2018. aug. 30. 20:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!