Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hamarosan eljön a "várva...

Hamarosan eljön a "várva várt" érettségi, és borzalmasan kikészültem, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Nem tudok semmit, amit tudtam is, már elfelejtettem mindent. Ne mondja nekem senki, hogy majd ott eszembe fog jutni, mert nem fog. Érzem, hogy meg fogok bukni, és szégyenkezem majd a szüleimmel együtt. Nem alszom napok óta, csak maximum két órákat, nem eszek, inni is ritkán szoktam. Nem tudom, hogy mi van velem, pedig egészséges lány vagyok, szeretek enni, vidám vagyok, de mostanra teljesen kikészültem.

Nem tudok semmit, viszont szeretnék megfelelni, akarom, hogy átmenjek, de egyszerűen belülről érzem, hogy ne is szenvedjek a tanulással, mert megbukok. :(

A legjobban attól félek, hogy 4 éven keresztül jó tanuló voltam, a tanárok azt várják el tőlem, hogy szép feleleteket halljanak tőlem (mondták is), és majd csalódnak bennem, mert például a történelembe bele sem néztem még...

Mindig is szerencsétlen voltam, meg kellett mindenért szenvednem, de mára már belefáradtam. :(

Most adom fel? Mikor már a célegyenesben vagyok? :(

Egyébként a szüleim úgy tudják, hogy már mindent tudom, és már csak ismételgetek, holott semmit nem tudok. Ma is próbáltam tanulni, de egyszerűen amikor a kezembe veszem a tételt, beugrik, hogy tedd le, mert neked nem fog sikerülni, úgyis azt fogod húzni, amit nem tudsz. :(

Már nincs időm megtanulni mind...

Mit csináljak?

0 tudással milyen esélyeim vannak, ha jó tanuló voltam, viszont félénk vagyok és nem igazán tudok "rizsázni"? :(

2010. jún. 14. 22:41
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

1-ben, 2-ban 4.0 volt az átlagom, 3-ban, 4-ben 4,3 körül (szakközép), tehát jónak mondható (mindig a reáltárgyak vitték le nagyon), tanultam mindig, imádtam az irodalmat. :D Ezt most leírtam bevezetőként. :D

A magyarom 3-as lett, nem sok kell a 4-eshez... (há'kössz:) A matekom 1pont, és 2-es, tehát abból is szóbelizem!!! (emiatt csináltam is magammal valamit, amit már megbántam, de csak úgy tudtam levezetni az idegem, hogy kicsit megvágtam magam xD, amúgy nem vagyok beteg ember..) Csak zavar, hogy olyan embernek sikerült a matek írásbelije, aki még a szorzótáblát sem tudja, no mindegy. A törim 2-es lett, az katasztrófális... A németem 4-es lett éppenhogy (nagyon sok kéne az 5öshöz), a bioszom 3-as.

=( Ne is mondd........

2010. jún. 14. 23:33
 22/29 anonim ***** válasza:

Megy továbbtanulni, igen:) Remélem, sikerül amire vágyik.

Viszont a "szétizgulással" fel kéne hagynod. Jövő hétfőig még rengeteg idő van!! Inkább vedd elő, amiből a legkevesebbet tudsz, és így haladj előrefele. (Na, most nem azért, de én meg egyetemre jelentkeztem mesterképzésre, és ezen a héten kezdtem neki a felvételihez szükséges tanuláshoz...)

2010. jún. 14. 23:33
 23/29 A kérdező kommentje:

Nem számítottam 5-ös írásbelikre, de azért ez a matek mindennek a teteje. :) Már megkaptam a fejmosást, hogy aki ennyire hülye, az meg is érdemli - jogos. Nem lehet mindenki matekzseni. Én olyan alap feladatot nem tudtam megcsinálni, hogy %-számítás, általános nem tudom hanyadik osztály... és az a pláne, hogy %-ot tudok számolni, de ott, akkor ne tudtam. :D

Ja, és azt mondják, hogy nehéz volt a matek, sztem amúgy nem, egy 2-esre össze lehetett hozni, aki nem olyan GÁZ, mint én. :D

2010. jún. 14. 23:35
 24/29 A kérdező kommentje:

Megpróbálok felhagyni vele... :S

Sok sikert Neked is és a lányodnak is! :) Remélem sikerülnek az álmaitok! :)

2010. jún. 14. 23:37
 25/29 anonim ***** válasza:
A matek tanárod elég köcsög ha nem adta meg a 20%-ot... :@
2010. jún. 14. 23:46
 26/29 A kérdező kommentje:

Matekból mindig 2-es voltam, tehát valahol megérdemlem.

Az bánt az egészben, hogy nem mondta azt azoknak az embereknek, akik szóbeliznek, hogy ekkor, meg ekkor gyertek be, és kicsit gyakorlunk.. (Másik suliban ez így van, behívatta a tanár a szóbeliseket, és átvették az alap dolgokat.)

Mindegy, a matekon valahogy nem izgulok, mert azért csak összejön mér egy rohadt 10% abból. :)

Engem a többi aggaszt, amiből jó voltam eddig, amit szerettem.

No, mindegy.

KÖszönöm, hogy írtatok, segítettetek. :)

JÓ ÉJT NEKTEK!

(Mindenkit pontoztam. xD)

2010. jún. 14. 23:50
 27/29 anonim ***** válasza:

Életem legszarabb időszaka volt az érettségi. Utána egyszer azt álmodtam hogy az igazi érettségi csak egy próba volt - hát jó volt felkelni abból az álomból:D

tanulj másssal - úgy szerintem sokkal jobb - és kibírhatóbb.

én se tuttam amúgy anno jól aludni de azért az nem volt ennyire durva mint nálad.

sok sikert, ki kell bírni;P túl kell rajta esni.

Igazán jó tanáccsal nem hiszem hogy tudok szolgálni de azt megjegyezném h szerintem túl sokat vársz el magadtól :/

Ne akarj másnak megfelelni az sosem jó *.*

jah igen a töriről: 4 évet végig lazsáltam utólsó 1-2 héten tanultam szóbelire meglett a 3as vagy kettes. semmire nem emléxem már belőle.

Írásbeli előtti nap meg úgy volt hogy anyámmal vettük át hogy nagyjából melyik évszázadba mi volt XD

(-remélem lepontozok emiatt - de aki így tesz annak azt mondom hogy az vesse rám az első követ aki hibátlan:P )

hát igen ennyit ér a rendszer :P

holnap amúgy vizsgám van:Đ de nem reagálom túl- mert nem szabad- ha elbukom hát elbukom ez van. nem szabad trúlstresszelni az embernek magát...

2010. jún. 14. 23:57
 28/29 A kérdező kommentje:

Köszi szépen! Igen, sajnos érdekel nagyon is más ember véleménye... mennyi bajom származott már ebből, és mégsem tudom felfogni... :( Igyekszem majd...

Neked sok sikert holnapra!!!!!!!!!!!!!!!! :)

Felpontoztalak xD

2010. jún. 14. 23:59
 29/29 anonim ***** válasza:
Minden tantárgyból vannak tételes könyvek. Csak kiveszed a könyvtárból és már meg is van az összes tételed vázlatosan. Egy tétel mondjuk magyarból max. 8-10 perc alatt megvan. (Tapasztalat.) Hétfőig még nagyon sok időd van, ha most hozzá kezdesz. És ne izgulj ennyire, rajtad kívül még több ezren érettséginek most, ne hidd, hogy a tanárok többet foglaloznak valad, mint mással. Simán bemész és lefelelsz, nincs benne semmi nagy dolog.
2010. jún. 15. 12:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!