Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hamarosan eljön a "várva...

Hamarosan eljön a "várva várt" érettségi, és borzalmasan kikészültem, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Nem tudok semmit, amit tudtam is, már elfelejtettem mindent. Ne mondja nekem senki, hogy majd ott eszembe fog jutni, mert nem fog. Érzem, hogy meg fogok bukni, és szégyenkezem majd a szüleimmel együtt. Nem alszom napok óta, csak maximum két órákat, nem eszek, inni is ritkán szoktam. Nem tudom, hogy mi van velem, pedig egészséges lány vagyok, szeretek enni, vidám vagyok, de mostanra teljesen kikészültem.

Nem tudok semmit, viszont szeretnék megfelelni, akarom, hogy átmenjek, de egyszerűen belülről érzem, hogy ne is szenvedjek a tanulással, mert megbukok. :(

A legjobban attól félek, hogy 4 éven keresztül jó tanuló voltam, a tanárok azt várják el tőlem, hogy szép feleleteket halljanak tőlem (mondták is), és majd csalódnak bennem, mert például a történelembe bele sem néztem még...

Mindig is szerencsétlen voltam, meg kellett mindenért szenvednem, de mára már belefáradtam. :(

Most adom fel? Mikor már a célegyenesben vagyok? :(

Egyébként a szüleim úgy tudják, hogy már mindent tudom, és már csak ismételgetek, holott semmit nem tudok. Ma is próbáltam tanulni, de egyszerűen amikor a kezembe veszem a tételt, beugrik, hogy tedd le, mert neked nem fog sikerülni, úgyis azt fogod húzni, amit nem tudsz. :(

Már nincs időm megtanulni mind...

Mit csináljak?

0 tudással milyen esélyeim vannak, ha jó tanuló voltam, viszont félénk vagyok és nem igazán tudok "rizsázni"? :(

2010. jún. 14. 22:41
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
Tíz százalék annyi, hogy összeteszel három értelmes mondatot... körülbelül 5 pont, egyes esetekben annyi se, szóval ne aggódj. Ott a forrás, ott a szöveggyűjtemény, nincs olyan, hogy nem mész át :)
2010. jún. 14. 23:04
 12/29 A kérdező kommentje:

Jó, de nyelvtanból sem tudok semmit... ott nem lesz segítség, meg biosznál sem. :S

Á, reménytelen eset vagyok. :D

Most ne nézzetek hülyének, de én már tervezem, hogy öngyilkos leszek, ha nem sikerül, nem fogok szégyenkezni!!!! A szüleim is kilennének teljesen, hogy a jó tanuló lányuk egy ilyen rakás szerencsétlenség!!!! Szégyelnének! :(

2010. jún. 14. 23:07
 13/29 anonim ***** válasza:

Nulla tudással semmi esélyed nincs ha infóra gondolsz..

A tételekkel az a baj, hogy a háromnegyedük szájtépés..

Azt ki kell szűrni!!

de mutatok egy jól megírt tételt..

[link]

ebben ki van emelve a lényeg..

A googleba írd be a szavakat amik az Oktatási hivatal 2010 es követelméynrendszerében vannak, és amiket feldoba google errőla webhelyről azokat érdemes leszedni..

2010. jún. 14. 23:08
 14/29 anonim válasza:
Hasonló cipőben járok mint te, én is most fogok érettségizni a héten, és pl. a töritételeket eddig még csak azért vettem a kezembe, hogy megszámozzam őket xD mondjuk abból nem is nagyon hajtok a jó jegyre...viszont a választott tárgyam miatt baromira ideges vagyok, általában a sírógörcs kerülget ha csak rágondolok, mert abból se tudok semmit, pedig már vagy 2 hete próbálom megtanulni, de nem bírom és vááá... szóval ezzel csak annyit akartam mondani, hogy nem vagy egyedül, nemtom ez mennyire nyugtat meg :)
2010. jún. 14. 23:08
 15/29 A kérdező kommentje:

Köszi, megnézem amit linkeltél. :)

Elővetted, hogy megszámozd? xD Én még odáig sem jutottam el. xD

Nem az, hogy megnyugtat, csak most mosolyogtam egy jót. :D

2010. jún. 14. 23:11
 16/29 anonim ***** válasza:

Hülye ne légy! Az én lányom érettségizett ma (köszi, jól sikerült neki:)).

Mesélte, hogy az osztály fekete báránya, egy órás késéssel érkezett, mégis érettségizhetett. Persze egyáltalán nem készült... De mégis átment mindenből!!! (Szigorú, nehéz suli.) Szövegelt, mellébeszélt, hülyeségeket mondott egyfolytában -a többiek csak néztek-, viszon nagyon valószínű, hogy megvan a 10 %-a. Tehát -láthatod!- szinte semmi sem kell ehhez. Csak megjelenés, önbizalom, határozottság (legalább kívülről), és semmi, de semmi pánik!!!

2010. jún. 14. 23:14
 17/29 anonim ***** válasza:

Én ma szóbeliztem. Nem volt nehéz egyáltalán. Szerencsém is volt a tételekkel, illetve ha a tanár kérdésére nem tudtam válaszolni, szépen rávezettek, és végül csak kinyögtem... Ha 4 évig jó tanuló voltál, csak megmaradt pár dolog. Utolsó napokban ülj le, és olvasd át az összes tételedet. Akkor nem lesz gond. :) És ne stresszelj rá, fölösleges... Nekem van olyan ismerősöm aki hét elején megy majd, és csak tegnap szerezte meg a magyar tételeket... :) Illetve sokan nem is szokták tanulni, csak olvasgatni őket, mégis jó lesz nekik... Melyik nap mész?

Ja, és töriből van forrás, és atlasz, irodalomból szöveggyűjtemény, nyelvtanból meg általában valami feladat is van a tételhez. És ha azt meg tudod csinálni, már jó. Azok meg nem nehezek...

2010. jún. 14. 23:14
 18/29 anonim válasza:
hát, hogy sorba legyenek rakva xD mert barátnőm füzijét fénymásoltam le...el is akartam olvasni, de ahhoz már nem volt erőm :D szóval a törinek én is 0 tudással megyek neki, de annyira, hogy kb. fél éve órára se tanultam semmit, előtte is csak dogákra vmit... hát a töri nem az én tantárgyam XD
2010. jún. 14. 23:16
 19/29 A kérdező kommentje:

Gratulálok a lányodnak, ő biztosan okos is! :) Legalább Te büszke lehetsz... :) Megy továbbtanulni?

Gratulálok annak, aki ma érettségizett!!! :) Jó neked, hogy túl vagy rajta, mostmár buliii. :D

xD Nekem is hiányzik még pár tételem, de úgy vagyok vele, hogy majdcsak nem azt kapom meg...

Elszántam magam, és megpróbálom azt mutatni majd, hogy megy, tudom, és maximum ha fogalmam sem lesz az egészről, azt mondom, hogy az idegesség... és úgy nem csalódnak bennem akkorát... :D

Én jövhét hétfőn megyek... addig valszeg szétizgulom az agyam is...

2010. jún. 14. 23:20
 20/29 anonim ***** válasza:
Hányas lett az a nagyon rossz írásbeli?írd már meg pls:)
2010. jún. 14. 23:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!