Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az életem kockáztattam az...

Az életem kockáztattam az érettségi miatt?!?!?!?! :- (

Figyelt kérdés

Jövőhéten szóbelizek, és már 3 hete teljesen kikészültem, annyira rettegek. Eldöntöttem, hogy nem érdekel semmi, nem tanulom meg (amit tudtam is elfelejtettem), és bevettem egy gyógyszert, hogy megnyugodjak. Egy óra múlva már nyugodt voltam, de miután vissza akartam mondani a tételt, és nem ment, felb@sztam újra az agyam, és bevettem még vagy 6 gyógyszert (erős volt, nem tudom a nevét, anyukámé), úgy voltam vele, hogy ez hátha hat majd. Hatott is, megnyugodtam, lefeküdtem és elaludtam. Mikor felébredtem, látom, hogy a kórházban fekszem, legyengülve. Megdöbbentem, főleg akkor, mikor a szüleim kétségbeesett szemekkel néznek rám, és nem értik, hogy mi történt a lányukkal, akit annyira szeretnek. Nem szóltam egy szót sem, csak sírtam. Anyu odajött, megölelt, majd mondta, hogy nem lesz semmi baj. Másnap hazajöttem (3 napja), és leültünk beszélgetni hármasban (anyu, apu és én). Elmondtam, hogy miért tettem, hogy utálom az életem, utálom magamat, nem találom a helyemet, nem tudok leérettségizni. Jöttek a szokásos szülői szövegek, próbáltak tanácsot adni, kedvesek voltak, de én (mint későn érő "kamasz"), csak a vállam rántottam magamban. AZ én bajaimra nincs megoldás úgy éreztem. Sajnáltatom magam mindenkinek (azt hiszik szerintem, hogy azért vettem be, hogy felhívjam a figyelmem magamra).

Érettségire semmit nem tudok, 2 nap alatt meg ne fogom megváltani a világot, főleg nem olyan betegen mint én, le vagyok gyengülve, agyilag kikészültem.

Lehetséges az, hogy 18 éves fejjel ennyire alkalmatlan lennék az érettségire? Miért veszem ilyen drasztikusan komolyan, hogy képes lennék az életemet is feldobni csupán egy érettségi bizonyítvány miatt? Pszichológusra

szükségem van?

2010. jún. 20. 23:20
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
100%
Szimplán hülye vagy, jól bekavartál magadnak. Az érettségi így is, úgy is eljön, és ahelyett, hogy készültél volna, ilyenekre b.sztad el az időt. Képes lettél volna rá, ha odafigyelsz. Mit gondolsz, egyetemen hogy a jófrancba csinálom már a 33. vizsgámat? Egy vizsga egy éjjel, 300 oldal 3 óra, erre mondom, hogy a nagydoktorira már kell egy egész nap is azért. Visszasírom az érettségit, hallod. Nem mondom, hogy ötös, amit most csinálok, de megvan, kb 3-assal mind. Neked is ezt kellene tenned, lezavarnod egy átlagtudással, átfogó ismeretekkel, hogy meglegyen, görbüljön, nem itt bonyolítani az életed.
2010. jún. 20. 23:30
 2/38 anonim ***** válasza:
100%

Jó lenne egy pszichológus, vele igazán kibeszélhetnéd a gondjaid.

Amit tettél az hirtelen felindulás volt, de ez így nagyon nem jó. :S Úgy értem tudhattad volna,hogy hatot nem szabad bevenni főleg nem nyugtatóból...

Lehet önbizalom hiányod van, és attól vannak ilyen hirtelen felindulásaid. Egyébként én is érzem ezt sokszor,hogy alkalmatlan vagyok, nem csak az érettségire de az életre is,sokszor érzem úgy,hogy most jó lenne, ha...de mégsem teszem meg!

Egy pszichológust szerintem keress fel mindenféleképp, biztosan van mit kibeszélned magadból és hidd el könnyebb is lesz tőle a lelked!

Azt nem tudom pontosan miért akadtál ki ennyire, de szerintem lelki eredetű lehet.Nem vagy depressziós?

2010. jún. 20. 23:31
 3/38 anonim ***** válasza:
54%
Ameddig ennyire buta leszel, ne is várd, hogy képes legyél leÉRETTségizni. A nevében is benne van, hogy szellemileg érett emberek fognak rajta átmenni. Ha egy ilyen lebutított, gyökér érettségitől ennyire félsz, inkább ne is akarj kilépni a felnőttek világába, mert elég kellemetlen élmény lesz, ha majd nem lesznek kedvesek hozzád az emberek, ha irtózatosan elrontasz valamit, hanem azt mondják, hogy "oldd meg magadtól".
2010. jún. 20. 23:34
 4/38 anonim ***** válasza:
100%

Az érettségi egyáltalán nem olyan vészes mint amilyennek beállítják. Egy szimpla vizsgaidőszak sokkal durvább.

Meg tudod csinálni, ott mindenki segít majd neked, minden tanár azon van általában, hogy minél jobb jegyek szülessenek.

Csak össze kell szedni magad úgy nagyjából tudjál mindent, nem mindent tök részletesen, mert lehet itt rontod el, hogy nagyon precíz vagy. Csak a lényeget. Menni fog!

5/38 anonim ***** válasza:
100%
Te magad írtad, hogy azért vetted be a gyógyszert, mert ideges voltál ....és hátha ez majd hat. De nem az életeted akartad eldobni. Szedd össze magad, nem sok, de még van 2 napod.. .az nagyon sokat jelent. Hidd el, ha túl leszel az érettségin, azt fogod gondolni, hogy "ennyi volt?". Utána itt az egész nyár....bulizz...élvezd ki a fiatalságod..D Lesznek még nehezebb periódusok is az életedben . Sok sikert.
 6/38 anonim ***** válasza:
100%
Szia, szrintem is szükséged lehet egy pszichológusra...Nem vagy egy kicsit önbizalomhiányos? Én is hasonló vagyok, pesszimista ("úgy sem fog sikerülni", szorongós, kudarcorientált, önbizalomhiányos...Nekem sokat segít a pszichóm, nagyon sokat! Lehet, hogy ez a jövőben még fokozódni fog Nálad, akkor mindenképp keress pszichológust!
 7/38 anonim ***** válasza:
100%

ártani nem árthat egy pszichológus , mentálhigiénés ingyenes, vannak ott is rendes emberek

hasonló helyzetben voltam én is csak később jött ki rajtam , egyetem szóbeli vizsgák, a végén tiszta ideg voltam , rengeteget tanultam de úgy éreztem nem tudok semmit , fél doboz nyugtató , azt hittem csak annyi lesz hogy kiüt egy picit hogy 1 napra elfelejtsem az egészet , de ugyanaz volt mint nálad , kissé elcsodálkoztam hogy kórházban ébredtem :S

ha már itt járunk szerintem nagyon jó szüleid lehetnek , engem majdnem kidobtak itthonról emiatt meg elhordtak mindennek

de hogy a kérdésre is válaszoljak , ez teljesen emberfüggő , van aki mindent leszar , van aki meg attól is retteg ha le kell mennie a boltba

de tényleg látogass meg egy pszichológust hogy majd később jobban tudd ezeket kezelni

emelt szintű egyébként ? mert középszinten szerntem semmi gond nem lehet , még akkor se ha nem tanulsz rá a tanárok átlökdösnek

az írásbelik hogy sikerültek egyébként? azelőtt is ennyire ideges voltál?

2010. jún. 20. 23:35
 8/38 anonim válasza:
100%

Ha már eljutottál az érettségiig nehogy feladd!

Biztos nem könnyű, de sikerűlni fog!

2010. jún. 20. 23:36
 9/38 anonim ***** válasza:
100%

Na várjunk csak... először azt írod, azért vetted be a 6 tablettát, hogy az érettségi miatt érzed dühöd elmúljon és lenyugodj. Aztán azt írod, hogy "Elmondtam, hogy miért tettem, hogy utálom az életem, utálom magamat, nem találom a helyemet, nem tudok leérettségizni."

Most akkor melyik? Csak az érettségi volt gáz, vagy alappól ilyen depis a hangulatod és eleged van mindenből? Ebben az esetben szerintem mindenképpen pszichológus kéne, mert akkor ez a kitörésed, felindulásod megismétlődhet érettségi után is...

Ha csak az érettségi miatt, akkor talána megkönnyebbülés, a nyár, a nyugodt hetek megoldják a bajt...

A lényeg: NEM FOGSZ MEGBUKNI! A nehezét már megcsináltad, a szóbeli nem olyan lényeges mint az írásbeli. 10% kell ahhoz, hogy átmenj, az megvan a forrásokból, vagy józan paraszti ésszel.... ;)

2010. jún. 20. 23:36
 10/38 A kérdező kommentje:

Köszi, igazatok van mindenben! :-)

Egyszerűen utálom magam.. nem vittem sokra az életbe, szüleim nem igazán tudnak büszkék lenni rám, mint a tesóimra, és ez zavar, és feladtam pont a végére. :S

Sztetek átmegyek az érettségin? Alig tudok valamit. Most az is megfordult a fejembe, hogy be se megyek.. de megint szüleimmel csesznék ki jobban. :S Én magamat lekakilom végülis, de a szüleim.. :S

2010. jún. 20. 23:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!