Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az életem kockáztattam az...

Az életem kockáztattam az érettségi miatt?!?!?!?! :- (

Figyelt kérdés

Jövőhéten szóbelizek, és már 3 hete teljesen kikészültem, annyira rettegek. Eldöntöttem, hogy nem érdekel semmi, nem tanulom meg (amit tudtam is elfelejtettem), és bevettem egy gyógyszert, hogy megnyugodjak. Egy óra múlva már nyugodt voltam, de miután vissza akartam mondani a tételt, és nem ment, felb@sztam újra az agyam, és bevettem még vagy 6 gyógyszert (erős volt, nem tudom a nevét, anyukámé), úgy voltam vele, hogy ez hátha hat majd. Hatott is, megnyugodtam, lefeküdtem és elaludtam. Mikor felébredtem, látom, hogy a kórházban fekszem, legyengülve. Megdöbbentem, főleg akkor, mikor a szüleim kétségbeesett szemekkel néznek rám, és nem értik, hogy mi történt a lányukkal, akit annyira szeretnek. Nem szóltam egy szót sem, csak sírtam. Anyu odajött, megölelt, majd mondta, hogy nem lesz semmi baj. Másnap hazajöttem (3 napja), és leültünk beszélgetni hármasban (anyu, apu és én). Elmondtam, hogy miért tettem, hogy utálom az életem, utálom magamat, nem találom a helyemet, nem tudok leérettségizni. Jöttek a szokásos szülői szövegek, próbáltak tanácsot adni, kedvesek voltak, de én (mint későn érő "kamasz"), csak a vállam rántottam magamban. AZ én bajaimra nincs megoldás úgy éreztem. Sajnáltatom magam mindenkinek (azt hiszik szerintem, hogy azért vettem be, hogy felhívjam a figyelmem magamra).

Érettségire semmit nem tudok, 2 nap alatt meg ne fogom megváltani a világot, főleg nem olyan betegen mint én, le vagyok gyengülve, agyilag kikészültem.

Lehetséges az, hogy 18 éves fejjel ennyire alkalmatlan lennék az érettségire? Miért veszem ilyen drasztikusan komolyan, hogy képes lennék az életemet is feldobni csupán egy érettségi bizonyítvány miatt? Pszichológusra

szükségem van?

2010. jún. 20. 23:20
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
Én is ugyanilyen vagyok min te, csak én jövőre érettségizem. Már előre rettegek tőle. :S Nem tudom, hogy fogom túlélni...
2010. jún. 20. 23:48
 22/38 A kérdező kommentje:
Tudom, letagadhatnék egy csomó évet, nevetséges vagyok, már mások is mondták. Mégsincs bennem annyi erő, hogy változtassak.. egyszerűen nem bírom szabályozni ezt.. ideges vagyok, egybe van a gyomrom.. :(
2010. jún. 20. 23:49
 23/38 A kérdező kommentje:
23:48. :( Sajnálom, ez borzasztó érzés. Nem tudok parancsolni magamnak, hogy nyugodjak meg, nem bírom bebeszélni, hogy sikerülni fog, mindig azon jár az eszem, hogy meg fogok bukni.
2010. jún. 20. 23:51
 24/38 anonim ***** válasza:
100%

Most nem tudom miért kell oltogatni.Jó hibázott,azért vannak a hibáink , hogy tanuljunk belőle!

ÉS remélem sokat tanultál belőle,hogy egy érettségi miatt nem szabad az életedet kockáztatni! Ne idegeskedj miatta.

Ha ideges vagy lehet látni fogják,d e szerintem sokkal megértőbbek lesznek,mintha azt látnák,hogy vigyorogsz meg fülig érő szájjal méssz be mert akkor szerintem inkább szivatni fognak (legalábbis én így hallottam) de ha ideges is vagy,próbáld meg akkor is összehozni a mondatokat! Koncentrálj, ne kezdj el sírni! Hidd el könnyebb lesz utána, és csak nevetni fogsz magadon! Ne hezitálj ezen,menj el az érettségire! Így bebízonyítod ,hogy szeretnél és tudsz is akarni!

Nem lesz vészes,megfogod tudni csinálni.

De semmiképp ne mondogasd magadba azt,hogy nem tudod, mert akkor tényleg leblokkolsz. Gyűjtsd össze a gondolataid,még ha nehezen is ,de hidd el sikerüni fog.

sok sikert hozzá.

2010. jún. 20. 23:52
 25/38 anonim ***** válasza:
100%
Én kegyelemkettest kaptam az utolsó év végén történelemből. Erre az írásbelim négyes, a szóbelim hármas lett.
2010. jún. 20. 23:52
 26/38 A kérdező kommentje:
23:52, köszi szépen!! :) Kedves tőled nagyon!!
2010. jún. 20. 23:56
 27/38 anonim válasza:
83%

Szia kedves érettségiző!

Megdöbbenve olvastam a történetedet. Kérlek, javíts ki, ha tévedek, de én úgy értelmeztem, hogy te nem öngyilkossági kísérlet céljából, hanem csak megnyugtatásképp vettél be annyi gyógyszert. Természetes, hogy érettségi előtt izgul az ember. Talán nem ártana végiggondolnod, mitől is félsz. Attól, hogy megbuksz? Vagy hogy nem vesznek fel egyetemre? Előttem is már rengetegen írták, hogy a mai érettségirendszerben megbukni szinte művészet. Nulla tanulással össze lehet hozni legalább egy hármast, ha néha-néha odafigyeltél az órákon az elmúlt négy év alatt. Ha pedig a továbbtanulás aggaszt ennyire, akkor elég a választott tantárgyaidra koncentrálnod. (Amiket bizonyára tudsz és szeretsz, hiszen ezért választottad.) De még ha a legrosszabb esetet is nézzük: mi történik, ha esetleg nem jön össze? Semmi! Kapsz egy év haladékot, ami alatt bőven meg tudod tanulni a gimis anyagot. Nem fogsz veszíteni semmit. A lényeg, hogy legyen kitartásod, ha az álmaidról van szó! Soha, de soha nem szabad feladni! Még ha annyira el is tudnád rontani az érettségit - amit kétlek - akkor is fiatal vagy még, és rengeteg lehetőséged lesz azt tanulni, amit szeretsz.

Azt mondod, két napod van? Az alatt meg lehet váltani a világot, hidd el. Akár kétszer is! ;) Elárulom, hogy én is utolsó nap kezdek el tanulni a vizsgáimra, sőt, sokszor úgy megyek el otthonról, hogy úgy érzem, semmit nem tudok, de aztán a nap végén csak nevetek az egészen. Kelj fel korán reggelente, olvasgasd a tételeket, hogy mindegyikről tudj beszélni legalább néhány percet. Ha elfáradsz, igyál ásványvizet, sétálj egyet! A gyógyszereket felejtsd el, ha úgy érzed, kikészültél, egyél egy kis csokit, vagy hallgass zenét pihenésképpen! Nekem bevált. ;) Csak fel a fejjel és bízz magadban! Természetes, hogy azt hiszed, nem tudsz semmit, de igazából sokkal többet tudsz, mint gondolnád. Ha a kezedben lesz a tétel, észre fogod venni, mennyi mindent el tudsz mondani róla. :)

Csak ne izgulj! A vizsgát fogd fel inkább úgy, mint egy beszélgetést! Gondolj arra, hogy tényleg nincs vesztenivalód, hiszen - mint fentebb is írtam - ha nem sikerülne, bármikor újra megpróbálhatod.

Remélem, tudtam segíteni.

Sok szerencsét! Szurkolok neked! :)

2010. jún. 20. 23:58
 28/38 anonim ***** válasza:
90%

na, akkor én már látom, hogy miért volt jó olyan gimibe járnom, ahol minden év végén volt vmi kis házivizsga valamelyik tárgyból, valamint 10.ben kisérettségi.

olyan vizsgadrukk van benned, hogy az vmi eszméletlen. vagy csak tényleg ennyire nyomoronc vagy, hogy sajnáltatod itt magad???

semmi értelme, és lásd be, hogy az életben ezzel a mentalitással semmire sem fogsz menni, és méginkább az őseid szégyene leszel! szedd össze magad!

2010. jún. 20. 23:58
 29/38 anonim ***** válasza:
76%

23:48 vagyok. Borzasztó érzés, az biztos, és hiába mondom magamnak, hogy nem érdekel, annál jobban érdekel. :S Nem tudom mi a hiba velem/velünk...

Egyébként nagyon drukkolok neked, hogy menjen!!

2010. jún. 21. 00:00
 30/38 A kérdező kommentje:

23:58, köszönöm a kedves, bátorító szavaidat! :)Nem akartam öngyilkos lenni..

Utána válaszolónak, nem kell lenyomoroncozni, én sem sértegetek semmit, le lehet írni kultúráltabban is szerintem. Ja és nem azért írom, mert fáj az igazság, egyszerűen nem korrekt, hogy sértegess bárkit is ilyen szavakkal.

Nem sajnáltatni akarom magam, csupán jó érzés, hogy van egy oldal, ahová kiírhatom az érzéseimet!!! Ennyi, ha nem tetszik, tovább lehet állni.

2010. jún. 21. 00:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!