Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az életem kockáztattam az...

Az életem kockáztattam az érettségi miatt?!?!?!?! :- (

Figyelt kérdés

Jövőhéten szóbelizek, és már 3 hete teljesen kikészültem, annyira rettegek. Eldöntöttem, hogy nem érdekel semmi, nem tanulom meg (amit tudtam is elfelejtettem), és bevettem egy gyógyszert, hogy megnyugodjak. Egy óra múlva már nyugodt voltam, de miután vissza akartam mondani a tételt, és nem ment, felb@sztam újra az agyam, és bevettem még vagy 6 gyógyszert (erős volt, nem tudom a nevét, anyukámé), úgy voltam vele, hogy ez hátha hat majd. Hatott is, megnyugodtam, lefeküdtem és elaludtam. Mikor felébredtem, látom, hogy a kórházban fekszem, legyengülve. Megdöbbentem, főleg akkor, mikor a szüleim kétségbeesett szemekkel néznek rám, és nem értik, hogy mi történt a lányukkal, akit annyira szeretnek. Nem szóltam egy szót sem, csak sírtam. Anyu odajött, megölelt, majd mondta, hogy nem lesz semmi baj. Másnap hazajöttem (3 napja), és leültünk beszélgetni hármasban (anyu, apu és én). Elmondtam, hogy miért tettem, hogy utálom az életem, utálom magamat, nem találom a helyemet, nem tudok leérettségizni. Jöttek a szokásos szülői szövegek, próbáltak tanácsot adni, kedvesek voltak, de én (mint későn érő "kamasz"), csak a vállam rántottam magamban. AZ én bajaimra nincs megoldás úgy éreztem. Sajnáltatom magam mindenkinek (azt hiszik szerintem, hogy azért vettem be, hogy felhívjam a figyelmem magamra).

Érettségire semmit nem tudok, 2 nap alatt meg ne fogom megváltani a világot, főleg nem olyan betegen mint én, le vagyok gyengülve, agyilag kikészültem.

Lehetséges az, hogy 18 éves fejjel ennyire alkalmatlan lennék az érettségire? Miért veszem ilyen drasztikusan komolyan, hogy képes lennék az életemet is feldobni csupán egy érettségi bizonyítvány miatt? Pszichológusra

szükségem van?

2010. jún. 20. 23:20
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:
Köszi a szurkolást, remélem igazatok lesz, és nem lesz olyan vészes, mint amennyire én most látom.. :S
2010. jún. 21. 00:04
 32/38 anonim ***** válasza:
100%

figyelj én középszinten olyan tételt húztam amiről 1 szót nem tudtam csak annyit mondtam el amit a segédanyagokról le tudtam olvasni, végig remegtem , a hangom is ,a végére már szinte sírtam is, irtózatosan ciki volt de túléltem , és középszinten tényleg nem azt akarják a tanárok hogy megbukj

és ha már eddig nem tudod akkor szerintem ne kezdj el stresszelni és egész nap csak tanulni próbálsz mert azt tényleg el fogod felejteni , inkább tarts egy relax napot , felejtsd el az egészet és csinálj olyan dolgokat amik kikapcsolnak

mindenesetre sok sikert majd szurkolok és majd írd le hogy sikerült

2010. jún. 21. 00:35
 33/38 A kérdező kommentje:
KÖSZÖNÖM SZÉPEN!!! Megpróbálom! Leírom!!!:-)
2010. jún. 21. 00:45
 34/38 anonim ***** válasza:
100%
figy,én alig tanultam az érettségire és mindenből simán átmentem!! A tanárok rendesek nagyon,ha elakadsz,segitenek,ne félj! Nálunk volt olyan csaj,akiből harapófogóval kellett kihuzni a dolgokat,és még ő is átment,pedig nem volt egy lángész...nyugi!!
2010. jún. 21. 10:23
 35/38 anonim ***** válasza:
47%

Nyugi, teljesen felesleges stresszelni.

Ilyen jegyekkel 100%, hogy nem vesznek fel sehová, szóval neked SEMMI sem múlik a szóbeliken.

Ha szétparázod magad és kapsz pár kegyelemkettest ugyanott vagy, mintha megbuktál volna, mert ha tovább akarsz tanulni, akkor úgyis újra kell érettségizned...

De mindenképp menj el a szóbelire, fogd fel úgy, mint egy főpróbát az őszi érettségidhez (és legalább addig is tanulsz valamit, ami a következő érettségin is jól fog jönni).

2010. jún. 21. 10:40
 36/38 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

teljesen megértelek min mész most keresztül. Igaz, én még csak jövőre fogok érettségizni, de most voltak kisérettségik és én ugyanígy paraáztam mint most te (én is vettem be nyugtatót, kicsit többet is stb stb (xanax)

De: így utólag belegondolva nem nehéz, ott úgyis lefogsz hirtelen nyugodni, mert annyira fogsz izgulni h nyugodt leszel már (lehet h egy kicsit értelemtlen de így van)

Szóbeli: igen, nekem is ez a halálom (szociális fóbia hozzá)

nekem is minden bajom volt, de a tanárok segítenek! Ha látják h elakadsz v vmi nem megy egyből segítenek

ha olyan tételt is húznál ki ami nem megy annyira, kicsit beszélj mellé, hidd el nagyon nem is hallgattják, hogy mit beszélsz (gondolj bele mennyit hallgattnak állandóan) csak aza lényeg h beszélj. Vedd elő az atlaszt abba is vannak források amit lehet használni.

Menj el szóbelizni, gondolj arra h 20 perc és vége az egésznek, muszáj kibírnod.

Utána itt a nyár, menj el barátaiidal bulizni, vagy csak simán a parkba sétálni, biciklizni, jót fog tenni.

Menni fo, mondogasd magadba h igen képes vagyok rá, megtudom csinálni, és jó lesz.

Majd írd meg mi lett a vége:)

2010. jún. 21. 11:00
 37/38 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!!! Szerdán szóbelizem!!! Megírom, hogy hogyan sikerült!
2010. jún. 21. 20:21
 38/38 anonim ***** válasza:
Na hogy sikerült? :)
2010. jún. 24. 00:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!