Az életem kockáztattam az érettségi miatt?!?!?!?! :- (
Jövőhéten szóbelizek, és már 3 hete teljesen kikészültem, annyira rettegek. Eldöntöttem, hogy nem érdekel semmi, nem tanulom meg (amit tudtam is elfelejtettem), és bevettem egy gyógyszert, hogy megnyugodjak. Egy óra múlva már nyugodt voltam, de miután vissza akartam mondani a tételt, és nem ment, felb@sztam újra az agyam, és bevettem még vagy 6 gyógyszert (erős volt, nem tudom a nevét, anyukámé), úgy voltam vele, hogy ez hátha hat majd. Hatott is, megnyugodtam, lefeküdtem és elaludtam. Mikor felébredtem, látom, hogy a kórházban fekszem, legyengülve. Megdöbbentem, főleg akkor, mikor a szüleim kétségbeesett szemekkel néznek rám, és nem értik, hogy mi történt a lányukkal, akit annyira szeretnek. Nem szóltam egy szót sem, csak sírtam. Anyu odajött, megölelt, majd mondta, hogy nem lesz semmi baj. Másnap hazajöttem (3 napja), és leültünk beszélgetni hármasban (anyu, apu és én). Elmondtam, hogy miért tettem, hogy utálom az életem, utálom magamat, nem találom a helyemet, nem tudok leérettségizni. Jöttek a szokásos szülői szövegek, próbáltak tanácsot adni, kedvesek voltak, de én (mint későn érő "kamasz"), csak a vállam rántottam magamban. AZ én bajaimra nincs megoldás úgy éreztem. Sajnáltatom magam mindenkinek (azt hiszik szerintem, hogy azért vettem be, hogy felhívjam a figyelmem magamra).
Érettségire semmit nem tudok, 2 nap alatt meg ne fogom megváltani a világot, főleg nem olyan betegen mint én, le vagyok gyengülve, agyilag kikészültem.
Lehetséges az, hogy 18 éves fejjel ennyire alkalmatlan lennék az érettségire? Miért veszem ilyen drasztikusan komolyan, hogy képes lennék az életemet is feldobni csupán egy érettségi bizonyítvány miatt? Pszichológusra
szükségem van?
Figy.szerintem menj el az érettségire bánni fogod,hogy nem próbáltad még meg sem! Nem lesz az vészes hidd el! PRóbáld meg és tudd Képes vagy rá ,ahogy bárki más is!
Nem kell mindent szóról szóra tudnod,olvasd át a lényeget.
Nem vagy hülye, hirtelen felindulásból tetted (bár szerintem is lelki eredetű a problémád, így érettségi után keress fel egy pszichológus sokat fog segíteni,szerintem önbizalom hiányod van-én is ilyen vagyok ha épp derűsen látom a dolgokat,hogy alkalmataln vagyok stb..)
Na de a lényeg,hogy vegyél egy nagy levegőt és szánd magad rá az érettségire, meglátod utána mikor átmentél az érettségin, minden jobb lesz! Én szurkolok Neked.Sok sikert!
te tényleg beteg vagy!
hova készülsz, hogy ilyen komolyan veszed ezt a xart?????
komolyan mondom, az orvosira készülő osztálytársaim nem voltak ilyen idegben anno.
és már 4 éve nyomják csúszás nélkül! pedig azért az nem kispista, amit ott követelnek.
ne kakáld már össze magad egy ilyen jelentéktelen vacak miatt!!!
ha ennyire elszúrod, akkor mehetsz szeptemberben vagy októberben emeltezni.
ez nem olyan, mint egy államvizsga! ott aztán tényleg nincs visszaút! ha egyszer elb.szod, akkor ugrott a jó eredmény, és viszlát mesterszak!
az emberek a doktori védésük előtt nem paráznak ennyit, mint most te a vacak érettségid miatt!!!
gondolkodj el az életeden, és tanulj meg viszonyítani. így talán ÉRETT válhat belőled!
Középszinten érettségizek mindenből. :S
Matekból szóbeliznem kell, sík vagyok belőle.. :S Magyarom 3-as lett, nem sok kellene/kellett volna a 4-eshez, törim 2-es, bioszom 2-es, németem 3-as, ehhez se sok kellene a 4-eshez. Enyhén szólva ócska írásbelik, szégyeltem is magam, bár sosem tartoztam a legjobb tanulók közé.. :S
Írásbeli előtt is szörnyen kivoltam, de nem ennyire, mint most. :S Most felelnem kell a tanárok előtt, és nagyon félek. :S Meg se merek majd szólalni. :S
Én márcsak azért is bemenném,és megmutatnám,hogy én is tudom vinni valamire! éS ne parázz, Menni fog az!!
Mutasd meg a szüleidnek,hogy képes vagy akarni,és ezt el is éred!Ne add fel, az életben még sok minden vár rád,és bizony nem mindig csudi jó az élet, várni fog rád még sok döntés épp ezért ha most feladod akkor később mi lesz??!! Sosem szabad feladni!!FŐleg nem most.Meglátod menni fog az.És átfogsz menni.Ne parázz és ne görcsölj semmin, a lényeg,hogy tudj valamennyit, de nem kell mindent bemagolni szóról szóra. Meglátod menni fog az!!
Sok szerencsét!
Tudom, hogy nem kellene ennyire véresen komolyan vennem, meg nem is készülök továbbtanulni, majd nyelvvizsgázni akarok, de a tanárok is elvárják, hogy jól teljesítsek, és csalódnak majd bennem. :S
Sztetek látni fogják rajtam, hogy kivagyok idegileg?? És lehet elhiszik, hogy annyira ideges vagyok, h meg se merek szólalni? :S
Nyugi, ha pár mondatot elmondasz, már megvan a 2-es...:) És érettségin minden tanár sokkal kedvesebb, segítőkészebb, mint általában. Fognak segíteni a kérdéseikkel. Kihúzod a tételt, és nem is kell egyből mondanod, lesz időd kidolgozni, legalább 20 perc. Szépen felírod egy lapra, amit tudsz (lesz időd nyugodtan összeszedni a gondolataidat), és mikor sorra kerülsz, nyugodtan nézheted ezt a lapot, és mondhatod onnan, így nem kell félned attól, hogy leblokkolsz. :)
Sok sikert!
Te tényleg nagyon bután gondolkodsz, de ha ez vigasztal, a legjobb barátnőm színkettesre érettségizett, minden egyes tárgyból épphogy meglett a kettes, aztán elvégzett két OKJ-t, és most havi kétszázat keres egy logisztikai cégnél ügyintézőként, emellett meg egyetemre jár (persze ehhez újra kellett érettségiznie a felvételi tárgyakból, mert kettessel nem sok helyre vették volna fel).
Az viszont tény, hogy nem vagy valami érett személyiség, szerintem ilyen gondolkodás mellett vagy öt évet simán letagadhatnál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!