Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mért olyan nagy baj az öngyilk...

Mért olyan nagy baj az öngyilkosság?

Figyelt kérdés
2010. jún. 11. 16:10
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/75 anonim ***** válasza:

Szia, én voltam, aki Csernus doktortól idézett és én írtam legutóbb is a szeretetqrva-témájú hozzászólást.

Találtam egy Neked való idézetet egy blogban:

"Ahogy fejlődünk a szellemi életünkben, feladjuk az aggódás szokását.

Az nem szolgál másra, mint hogy feszültnek és elkeseredettnek érezzük magunkat.

Amikor abbahagyom, hogy olyan dolgok miatt bosszankodjak, amik túl vannak az ellenőrzésemen, és helyette arra figyelek, hogy optimista és kedves gondolatokat teremtsek, az életem el kezd egyre pozitívabb irányba áramlani.

Az élet egy ilyen könnyű és könnyed megközelítése képessé tesz arra, hogy mindent könnyedén elvégezzek."

És hidd el, tényleg használ. Én is egy kapzsi, zsörtölődő pukkancs voltam, aki állandóan mindig azon kesereg, ami nics.

Aztán olvasgattam itt is, ott is és egy Weixl Várhegyi László* nevű úrtól, akivel leveleztem is, elolvastam egy cikket. Mivel én is egy maszlagnak tartottam a vonzás törvényét* meg a pozitív gondolkodást, de tőle olvastam egy olyat, hogy ha az ember úgy él, hogy:

-nem foglalkozik olyan rossz dolgokkal, amire nincs ráhatása (ez áll fennebb is)

-minden örömet (aprót is) észre tud venni

-tud HÁLÁT és életörömet érezni a mindennapokban rejlő szépségekért

-ha felismeri, hogy mi rossz neki és nekiáll tudatosan felszámolni azokat

AKKOR IGENIS JÓL FOGJA MAGÁT ÉREZNI A BŐRÉBEN.

A Te esetedre átültetve:

Gondolom, hogy nincs testi fogyatékosságod és egészséges vagy. Igenis mondd ki, hogy hálás vagy azért, hogy egészséges testben élhetsz. Gondolom nem vagy hajléktalan: mondd ki, hogy hálás vagy azért, hogy van hol laknod, hisz nem mindenkinek adatik ez meg. Gondolom, hogy éhezned sem kell, erre is gondolj és adj hálát a sorsodnak, hogy egy európai országban élhetsz, ahol legalább nem kell éhezned és gondolom, hogy azért nem is kell szakadtan járnod.

Ezek, sajnos sokak szemében magától értetődő, alapvető dolgok, de hidd el, hogy nem azok. Az előbb felsoroltam egy csomó pozitívumot az életedből. Ha gondjaid akadnak? A problémákat megoldani kell, nem keseregni rajtuk. Van ember, aki panaszkodik, hogy milyen sok problémája van és vannak olyanok, akik büszkék arra, hogy milyen sok megoldott (!) problémán vannak túl. Ugyanaz a "bajmennyiség", csak nem mindegy hogy félig üres, vagy félig teli az a pohár. Szerinted melyik a jobb megközelítés?

Lehet, hogy úgy érzed, nem szeret senki, nincsenek barátok? Annyira fiatal vagy még, hogy egészen rövid időn belül elképzelhető, hogy kapsz egy lehetőséget az élettől és ha megléped, akkor gyökeresen minden megváltozik. Légy türelemmel és járj nyitott szemmel! Ha pedig unatkozol, akkor ne az öngyilkosságon törd a fejecskédet, hanem olvass el egy regényt vagy útleírást. Nézegess a neten szép úticélok képeit, még életcél is válhat belőlük.

Kíváncsian várom a véleményedet.

* a csillaggal jelölt fogalmakra érdemes rákeresned

2010. júl. 20. 17:22
 62/75 A kérdező kommentje:

köszi mindent sokat segítesz.

igazából tudom,hpgy "majd" ha nyitott szemmel játok lesznek barátaim,de addig is folyton csak olvassak? mert nem tudok más elfoglaltságot mert mindig rájövök,hogy én azért élek , hogy itt űljek ebben a szobában és szét unjam magamat? ha meghalnák esélyt tudnák adni , hogy a családom boldogabban éljen. mert tudom , hogy "majd" lesz valaki de addig?... adig nincs.

2010. júl. 20. 17:51
 63/75 A kérdező kommentje:
* mostanában volt egy -két (ugymond)barátom de aztán vagy megbántottam valamivel és most már nem szól hozzám vagy pedig elege lett belőlem mert az idegeire megyek. otthon is úgy élek ,hgy anyukám folyton dirigál és ennyi. és én ezt az életet nem bírom és hiába beszélek anyával az (ugymond)barátaimmal nem jutok semmire, vagy csak mégjobban megbántom őket.
2010. júl. 20. 18:01
 64/75 anonim ***** válasza:

(off) csokipuding (/off)

Menj el pszichológushoz. Igazihoz.

2010. júl. 20. 18:45
 65/75 anonim ***** válasza:
Próbálgatni se rossz dolog. Sport mint kedvmelengető első osztályú. Zenélhetsz is, ha épp kedved tartja. Önkielégítés ritkítása sose ártott. Rendszeres, pihentető alvás, lehetőleg nem ébresztőórával (tehát amikor csak lehetséges, érzésre ébredezve). Rendszeres, változatos étrend. Egy-két olyan arc, akit kissé talán nehéz elfogadni, neked mégse esik nehezedre, ahogy nekik se téged. Egyedüllét+kedvmentesség meg ideális a random olvasnivalók előszedésére (barátod a net), és az önismeret különböző fajulatainak gazdagítására. Attól még fontos mind, hogy a suliban kb meg se említik...
2010. júl. 21. 04:17
 66/75 A kérdező kommentje:
tudom, hogy ezek mind fontos dolgok , de egész életemben ezek miatt éljek? hogy tudjaak olvasni stb :S
2010. júl. 21. 10:29
 67/75 anonim ***** válasza:

Térj már észhez ba+!!!!

Ennyi ésszel kösd fel magad tényleg. Hoppá, de minek is mondom, nem fogod megtenni. Ez biztos. Elmondjam miért?

1. Aki öngyilkossággal fenyegőtzik, 95% hogy nem teszi meg. Tegyük fel, hogy te benne vagy abban a csekély 5%-ban. Akkor: 2. Ha meg akartad volna ölni magad, már eddig is megtetted volna. De nem tetted. Na ennyit erről a részről, mindenki megnyugodhat, a kiscsaj nem fog meghalni. Más: 13 éves vagy. Nem gondolod, hogy elég fiatal vagy még? Nem gondolod hogy több száz barátod lehetne ha abbahagynád ezt a hülyeséget? Szállj le a gépről, járj el bulizni. Nincs kivel? =/ Keress valakit! Nem nehéz, hidd csak el. Ha csak olyan havert találsz aki cigizik, néha iszik, nincs azzal semmi baj. Te is megteheted nyugodtan. Sőt a cigi lenyugtat majd egy kicsit... :D Ha már itt tartunk, a cigizők könnyebben ismerkednek. (Felméréssel bizonyított tény, 2002) XD

Nade hogy mondjak mást is.:

Ha megölnéd magad ezekből maradnál ki:

Sok barát,

felejthetetlen nyaralások,

óriási bulik,

élvezeti cikkek,

házasság,

gyerekek,

szex

nagy szerelmek, csak hogy párat mondjak. Tényleg eldobnád ezeket magadtól? Várom a választ.

2010. júl. 21. 19:58
 68/75 anonim ***** válasza:

én igen, mind eldobnám

16L

2010. júl. 21. 19:59
 69/75 anonim ***** válasza:

előző vagyok

oh élvezeti cikkek mint pl drog?

2010. júl. 21. 20:00
 70/75 anonim ***** válasza:
Mint pl. alkohol. a drog nem élvezeti cikk.
2010. júl. 21. 20:30
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!