Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mért olyan nagy baj az öngyilk...

Mért olyan nagy baj az öngyilkosság?

Figyelt kérdés
2010. jún. 11. 16:10
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/75 anonim ***** válasza:
Nem baj. Csak semmi értelme, most mégis miért kéne megölnöd magad? Egy csomó mindent csinálhatsz amíg élsz, a végén úgyis meghalsz majd, felesleges siettetni a dolgot, inkább éld úgy az életed ahogy szeretnéd, ne érdekeljen semmi/senki más.
2010. jún. 11. 20:45
 22/75 anonim ***** válasza:

Szeretnél sok pénzért pótcselekedni az olcsó verzió helyett? Legyen szerencséd, kellemes kipróbálni tényleg. Nehogy te is úgy maradj (kicsike orgiák, alkohol és tudatmódosítok, tudod, nagy élet). És ezzel kínzod magad bakker. Hallgass rám, nem pozitív jelző az "okos", nem véletlenül tiltakoztam ellene. :) A bölcs már jobb lenne, ha lenne egy szerényebb kiadása (elvileg ahol használják, a szerényebb verzió értendő alatta...). És a bölcsesség nem élettapasztalatról szól, hanem világos elméről. Sajna az emberek nagyon kevés kivétellel tulajdonképpen elmebetegek, legalábbis nem tiszták. A tünetcsoportokat néhány közepesen súlyos eset állapította meg, akik nekiláttak volna gyógymódokat kitalálni, csak nem voltak abban a helyzetben, hogy sikerüljön... Néhány bölcsnek tartott ember bőven tisztább náluk. Ez nem függ földrajzi helytől, korszaktól vagy vallástól.

Érdemes olyasmibe beleártani magadat, amivel sosem foglalkoznál. Nem harap semelyik, nyilván teljesen tisztában vagy vele. Tisztulhat a kép, és kinyílhatnak a lehetőségek. Amikor én nekikezdtem szerintem is idióta témákat boncolgatni, akkor tényleg a vesézés volt a cél. Egészen biztos, hogy nem siettem el, és érteni akartam minél több aspektusból az olvasottakat, hallottakat. Ez jóval több töprengés, mint amennyi információbevitel. Így érdemes. Nem azért írom, mert rossz lenne, vagy mert bármilyen kényszer űzne. Hanem csak mert jó, ha többen elgondolkodnak rajta, hogy picit hatalmasabb a világ, mint a kupac fos, amibe zárták magukat.

2010. jún. 11. 20:53
 23/75 anonim ***** válasza:
Szegény kérdezőről meg mindenki elfeledkezett. Bocs kérdező, illett volna privátban cseverésznünk itt :)
2010. jún. 11. 20:55
 24/75 anonim válasza:
18:41-es, mélységesen egyetértek veled.
2010. jún. 11. 22:53
 25/75 A kérdező kommentje:
szoval akkor én egy önző dög vagyok akinek azért nem kéne öngyilkossnak lennie mert,hogy a szűleimnek nem lenne pénze kifizetni a koporsót?és ha elhamvasztanak?akkor nem kell koporsó,szóval ez hülye kifogás. szoval most már nyugodtan leszek öngyilkos mert,hogy hamvasztani fognak és az nem kerűl annyi pénzbe.köszönöm
2010. jún. 12. 08:36
 26/75 anonim ***** válasza:
de miért akarsz öngyilkos lenni? mi értelme? az a pár év ami az élet krva hamar elmegy és inkább szórakozz addig, leszarva ki mit vár el tőled, ha unod magad vagy eleged van menj és járd be a világot, rögtön rájönnél hogy milyen jó is élni.
2010. jún. 12. 13:39
 27/75 anonim ***** válasza:

Utolsónak üzenem én is szórakoztam volna szívesen,de nincs soha egy büdös vasam se,még egy kólára se,most akkor minek örüljek,v. hogy szórakozzak,van pár gyerekkori haver és látom hogy nekik is csak a lemondás jutott és az hogy zúzza az igát,haza menjem hulla fáradtam és olyan pénztelenség van,hogy még egy sört sem engedhet meg magának.

Na most aki egész életében ezt látta,annak hogy legyen az élet szép,pénz nélkül sajnos abból élünk és mára mindent az határoz meg,még egy kis kirándulást sem lehet csinálni a közelbe.

Nem tudtam soha élni,semmit sem láttam még és nem is fogok,láttam a szüleim pl-ját,mindegyik érettségizett,de de meg voltak a családjukból azok akiket velük elllentétben a szülők megtámogattak és segítettek elindítani az életbe,lakáshoz jutattni,míg őket melózni küldték,és mi lett semmi,lett egy lakás,az említett kedvenckék,és ezek gyerekei,az az unokatesóim élevzik az ősők pénzéből a nyaralgatást,a szórakozást,nekem meg beszól az öreg anyám nyáron sokáig világos van lehet melózni.Tök jó nem?Csinálom a munkahelyemen és itthon is alapból és semmi pénzem nincs,azok meg ott döglenek és lesajnálja őket,meg beszól hogy valaki a munkára született valaki meg arra hogy élvezze az életet.

Köszönöm,most komolyan ezt fogadjam el?

Aztán meg ilyenket mond ne legyek keserű,szormorú,mert velem ez a baj,nekem ez jár,fogadjam el,legyek boldog.Utána meg el kezd mesélni,mit vettek az unokatesóim,mire adott nekik az anyjuk pénzt.Mintha csak direkt hergelne.

Az a baj,hogy ez már kisiskolás korom óta így megy és semmi javulást nem láttok,csak elfut az idő mellettem és én meg lemaradok mindenről,hisz hova menjek egy vas nélkül,se bál,se semmi.

Egyébként meg ahhoz hogy valaki kinyírja magát bátorság kell és én nem mondtam hogy megteszem,mert ahhoz sajnos gyáva vagyok,mert csak gyógyszeres öngyilkosságot tudnék elképzelni,de én is alapból a hamvasztás híve vagyok.Na ennyit rólam.

2010. jún. 12. 15:31
 28/75 anonim ***** válasza:

Az utolsó hosszú beiró vagyok és engem azért érdekelne,hogy a kérdést feltevőnek milyen problémái vannak,mi miatt gondolkodik erről.

Írd meg kérlek,lehet ha kiírod mi bánnt,utána könnyebb lesz egy kicsit és mióta töröd rajta a fejed?

2010. jún. 12. 15:32
 29/75 anonim ***** válasza:
3, azaz három oldalon át eddig szinte senki sem törődött a kérdezővel és a keserves témával!!!
2010. jún. 12. 18:30
 30/75 anonim ***** válasza:

Önpusztítás, őrlődés, felőrlődés... lassú végzet valami függőség által.

Mielőtt megmérgezem magam, eutanázia és "egészséges" donor lennék - nem egy roncs az önmarcangolástól.

2010. jún. 12. 18:48
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!