Bevált "trükkök" pánikrohamra? Nem gyógyszerre gondolok. Van valakinek valami jól bevált módszere, stb?
A mély lassú légzést ki ne próbáld, mert rosszabb lesz! Ha hiperventillálsz akkor egy papírzacskóba való légzés lenne a legjobb, és az hogy valaki melletted legyen. Egyedül baromi nehéz ezt végigcsinálni, ezért ha tudod akkor még azelőtt kellene megállítani mielőtt teljesen bepánikolsz. Hiperventilláció előtt csak az orrodon vegyél levegőt, 4 másodpercig beszív, 7 másodpercig benntart 4 másodperc alatt kifúj. Nekem az vált be párszor, hogy tudatosítottam magamba, hogy nekem most pánikrohamom van, nincs mitől félnem, nem fogok megfulladni, nincs szívrohamom, nem fogok meghalni.
Ha már megtörtént a baj, akkor mindenképpen ülj vagy feküdj le. Ha zsibbadni kezdenek a végtagjai vagy begörcsölsz attól sem kell félni, az is a Hiperventillációtól van és el fog múlni (nekem ez volt a legijesztőbb első alkalommal mert azt hittem epilepsziás rohamom van...) És tényleg a legfontosabb, hogy legyen melletted valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!