A reggel nálatok is egy bolondok háza? Milyen bevált módszereitek vannak?
Bevált módszerem nincs :) de mi így csináljuk:
Este kikészítjük a ruhákat, a gyerekek is kiválasztják, mert ne reggel keressük be mindenhol a piros Thomasos felsőt:) Ébredés után míg a férjem zuhanyzik, öltözik addig én bevetem magam a konyhába, odateszem a kávét, kipakolom a gyerekek ételét, magamnak általában csinálok egy szendvicset amit elviszek, mert reggel még nem tudok enni. Bemegyek kelteni a gyereket, általában férjem eddigre végez és átveszi őket. Én be a fürdőbe, addig ők szépen felöltöznek, esznek, nyávognak. A kicsik és a Nagy is :) Nekem elég 20-30 perc, hogy elkészüljek teljesen, mire végzek a férjem indul. Ilyenkor szokott rájönni a gyerekekre a pisi-kaka... Úgyhogy mi 10 perccel később indulunk. Oviba be, gyorsan átöltöztetem őket, (még szerencse, hogy ikrek és egy csoportba járnak), utána nyomom a gázt, hogy beérjek dolgozni.
Most hogy két hete itthon vagyok a gyerekekkel betegség miatt, inkább csinálnám ezt a futást.
Egyébként talán annyi tippem van, hogy ne idegeskedjetek, mert az a gyerekre is átragad.
Nálunk két kamasz van reggel :-)
Csak szervezés kérdése, ne aggódj, kialakul!
Itt apu elindul fél hatig, akkor jövök én, elkészítem a tízóraikat, meg a reggelimet.
Gyerekek közben maguktól kelnek, reggeliznek, készülnek, szerencsére két fürdő van :-)
Addig elmosogatok, felseprek, miegymás.
Mikor elindultak ők is, enyém a terep, még marad fél órám elkészülni.
Még annyit tanácsolnék, hogy szoktasd rá a srácokat, mihamarabb maguktól öltözzenek, terítsenek.
Ez most persze sokkal zűrösebb, hisz könnyebb odaadni a ruhát, mit vegyen fel, és néha el is lehet késni miatta, de hosszútávon érdemes.
Gyorsabban megy minden, ha este előre elkészíted a ruháikat, és te vagy az aki felöltözteted reggeli után őket.Közvetlenül indulás előtt.
Az meg elengedhetetlen, hogy a gyerekek keltése előtt már 1,5 órával te talpon legyél.
Köszönöm a válaszokat. A ruhákat mi is kipakoljuk reggel, de nagyon nehezen kelünk mindannyian. A legnagyobb baj, hogy a férjem használhatatlan reggel, de igyekszem betörni :)
Utolsó! Ez a másfél órát te tudod tartani? És mit csinálsz? Én így is fél órával kelek korábban, hogy elkészüljek, kipakoljam az ételt, de ez is 6 órási ébredést jelent. Ha hamarabb kelnék, azt azért tenném, hogy őket is felkeltsem ennyivel korábban, talán több idővel nyugisabban telnének a reggelek. Viszont sajnálom őket felkelteni. Így 40 perc van az indulásig.
Mások indulás előtt mennyivel keltik a gyerekeket??
1,5 ra hamar elmegy, még a mosogatás is belefér. Nem beszélve arról, hogy nyugodtabb vagy, és nem feszült. stresszes.Öltöztetni én mindig közvetlenül indulás előtt öltöztettem, hogy ne melegedjen rájuk a cucc, ne egyék le stb.
Fogmosás is öltözés előtt, reggeli után volt, nem felöltözve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!