Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan tudnám jobban érezni...

Hogyan tudnám jobban érezni magam?

Figyelt kérdés
Egyedül vagyok régóta. Párkapcsolatom már régóta nincs és nem is vagyok közösségbe járó ember. Valahogy az idők során ez így erősödött. Régen még ismerkedtem, de belefáradtam, elegem lett. Nincs hangulatom a lakásból kimozdulni. Még sportoláshoz sincs hangulatom, kedvem, erőm. Nem tudom magam rávenni a közösségi életre, mozgásra. Középkorú vagyok. Nincs baráti társaságom. Nem megyek át szomszédolni sem. Van egy anyám, akivel évente 3-4X beszélek röviden. Ő nem szeret és én ezt tudomásul vettem. Valószínű, a Karácsony közeledte nyomja le jobban a hangulatom, mert ez a sokadik Karácsony egyedül. De ennek nem kellene megviselnie, mert amúgy is egyedül vagyok az év többi napján is. Magam alá kerültem. Segítség. Köszönöm.
2017. okt. 21. 23:45
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Ha úgy gondolod, olvasd el még egyszer mit írtam és tegyél 180 fokot a gondolkodásodban légy szíves. Leírtam, miért nem kifogások ez meg az. Egy úszni nem tudónak azt mondod, menjen bele a vízbe...hát nem fog valószínűleg vagy csak a sekély vízbe. Te hibáztatással segítesz (kifogásokat keresek pl.) és erre nekem nincs szükségem. Nem is babusgatásra vágyom, hanem használható ötletre, mert nem látom a fától az erdőt. Nem írom le ismét, miért vagyok itt.

Jó egészséget neked!

2017. okt. 23. 13:33
 12/14 A kérdező kommentje:
Amúgy pedig kértem időpontot pszichológushoz, de csak január végére kaptam. Maszek szakemberhez nem tudok menni, így marad az állami. De január vége marha messze van.......
2017. okt. 23. 13:44
 13/14 anonim ***** válasza:

Egy úszni nem tudónak azt mondod ugorjon bele a vízbe...

Nem ilyen drasztikusan, de be kell mennie a vízbe ahhoz hogy meg tudjuk tanulni. Előszőr nézze meg a vízet a strandon, közelről, előszőr menjen a kisvízbe ahol leér a lába, tanuljon meg egy két technikát, aztán az úszómesterrel együtt menjen bele a mélyvízbe igen. Vagy ha nem tud úszni akkor ne is menjen be már soha mert úgy sem fog megtanulni? Úgy érzem, nem értjük meg egymás mondanivalóját, úgyhogy felesleges ezt tovább ragozni. Az legalább jó hogy segítséget kértél.

2017. okt. 23. 15:26
 14/14 A kérdező kommentje:

Amit leírtál, az az út maga! Ez egyértelmű és igaz is. Viszont ez még nekem olyan, mintha az általánosból az egyetemre küldenél. Nekem az szükséges, hogy valaki elmagyarázza...melyik uszodába menjek, miket fogok tanulni, de addig hogyan jutok el, melyik személyi edzőt keressem, milyen technikától érezném magam biztonságban, hogyan készüljek fel stb. és ráadásul félelemmel mennék el abba a biz. uszodába, mert előre beszűkült tudattal csak a félelemre figyelnék.

Nekem az első lépcsőfokokra lenne most szükségem, ami löketet adna. Mi mozdíthatna ki, ha nincs motivációm pl? Kimozdulok a boltba időnként, de mivel egyre kevesebb a kedvem ehhez is, így már csak csak heti 1X megyek boltba, mert "minek" érzésem van, ami nagyon rossz érzés.

Hátha rövidesen rájövök valami olyanra, amitől értelmét látom az életnek.

Én is befejeztem. Azért köszönöm a válaszaidat.

2017. okt. 23. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!