Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan tudnám jobban érezni...

Hogyan tudnám jobban érezni magam?

Figyelt kérdés
Egyedül vagyok régóta. Párkapcsolatom már régóta nincs és nem is vagyok közösségbe járó ember. Valahogy az idők során ez így erősödött. Régen még ismerkedtem, de belefáradtam, elegem lett. Nincs hangulatom a lakásból kimozdulni. Még sportoláshoz sincs hangulatom, kedvem, erőm. Nem tudom magam rávenni a közösségi életre, mozgásra. Középkorú vagyok. Nincs baráti társaságom. Nem megyek át szomszédolni sem. Van egy anyám, akivel évente 3-4X beszélek röviden. Ő nem szeret és én ezt tudomásul vettem. Valószínű, a Karácsony közeledte nyomja le jobban a hangulatom, mert ez a sokadik Karácsony egyedül. De ennek nem kellene megviselnie, mert amúgy is egyedül vagyok az év többi napján is. Magam alá kerültem. Segítség. Köszönöm.
2017. okt. 21. 23:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Érdemes kipróbálni önismereti tréningcsoportokat, ott is találsz barátokat, és több lesz az önbizalmad is.
2017. okt. 22. 00:08
 2/14 anonim ***** válasza:
Érdemes kipróbálni önismereti csoportokat,tréningeket, magadat is fejleszted, meg több barátod is lehet.
2017. okt. 22. 00:09
 3/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm itt is a hozzászólást és privátban is. Edzőteremben régen voltam, de manapság nem tudom magam rávenni, hogy elinduljak oda. Ha nem kellene dolgoznom, a másik fél napomat is átaludnám valószínűleg. Fáradtnak érzem magam egy edzőteremhez, de még itthon is inkább alszom, mint mozognék. Vitaminokat, ásványi anyagokat időnként szedek, ha éppen nem felejtem el. Pont ez a gond, hogy sehova nincs kedvem kimozdulni, pláne egy önismereti csoportba, ahol azért nem kevés negatív élethelyzetet is hallhat az ember, ami még jobban lenyomhatna. Ötletnek jó, viszont én nem szeretnék problémákat hallgatni, mert egy önismereti csoportban azért szembesülhet az ember ezzel-azzal. Valószínűleg átsírnám az összes önismereti csoportot és ezt nem akarom. Meg több ember társaságára sem vágyom. Nem tudom mit szeretnék igazából. (Vagyis tudom, de azt nem tehetem meg és innentől ez már nem is lényeges.)

Elnézést, ha a segítő hozzászólásokra azt írom, ez ezért nem jó, az meg azért nem. Keresem azt az ötletet, ami felrázna, beindítana, mert közeledek a legmélyebb pontom felé és szeretnék ebből véglegesen visszafordulni. Csak olyan régóta tart ez az állapot, hogy egyáltalán nem könnyű változtatni. Ha van további ötlet, azt hálásan köszönöm.

2017. okt. 22. 00:55
 4/14 anonim ***** válasza:

Általában a nők el szokták magukat zárni a saját boldogságuktól. Bármint valószínűleg csak egy párkapcsolatra vágysz, de olyan vagy mint a többi: sosem mernéd bevallani.

Vagy még rosszabb, amikor magadnak le próbálod vezetni, hogy neked nem is fontos, közben meg totál rosszul érzed magad miatta időnként.

Én is sokszor érzem magam kellemetlenül a párkapcsolat hiánya miatt. De én előrébb vagyok azzal, hogy meg tudom címezni a problémát. Az más persze, hogy megoldást nem tudok rá találni, mert az nem olyan hogy kipipálom magamnak, hanem két félen múlik.

Láttam már nőt, aki kapcsolatra vágyna és nem tudja magában feldolgozni a saját érzéseit ezzel kapcsolatban. Évek óta depressziós és az is marad. Én próbáltam rajta segíteni, de nem lehetett.

Lehe az volt a baja, hogy az egekbe voltak az igényei és átlagember számára nem partnerjelölt, csak a pénzben úszó milliomos, sportos, híres emberek. Háát, ez meg elitista értékrendválság akkor. Teljesen mindegy...

Innentől kezdve meg ha magad alatt vágod a fát, akkor te se csodálkozz szerintem.

2017. okt. 22. 10:40
 5/14 anonim ***** válasza:

Szia, az Istenben való hit segíthet. Az élet nehézségeit így egy más perspektívában látod. Közösségre is találhatsz a hit útján. Három fontos előnnyel jár, itt jól összeszedte az író:

[link]

Fussál, sétáljál, az levezeti a stresszt, egészségedet javítja.

Városi vagy vagy vidéki?

Még valami: tartsál kutyát, ha van lehetőséged (menhelyről is örökbefogadhatsz, így segítessz is).

2017. okt. 22. 11:26
 6/14 A kérdező kommentje:

Ez egyértelműen igaz: magamat zárom el a boldogság elől és vágyom egy párkapcsolatra is.

Az igényeim soha nem voltak a fellegekben. Olyan kapcsolatot kerestem mindig is, aki nem nős, nem dohányzik, nem drogozik, max. csak alkalmanként iszik alkoholt, nem perverz, lehet vele beszélgetni, nem munkakerülő és nem távkapcsolatot kerestem. Ezek szerintem nem magas igények. Még olyan kapcsolatom is volt sokáig, amiben az ismerkedésünkkor és utána egy darabig munkanélküli volt az illető. Olyan kapcsolatom is volt, ahol nem volt autója sem, lakása sem az illetőnek. Szóval nekem nem ezek játszottak, játszanak.

Istent szeretem. Mostanság elfelejtettem vele beszélgetni. Köszönöm az ötletet!

Futni nem tudok, mert igen fáradékony vagyok. Sétára időnként ráveszem magam a boltig, meg a munkám miatt sétálok amennyit szükséges, de akkor túl sokat pörög az agyam az egyedülléten. Ismerkedtem már, de kiderült, vagy dohányzik az illető vagy naponta megissza az X mennyiségű alkoholt vagy csak szeretőt keres vagy fetisiszta pl. Tudom, ezek kivételek és megpróbálhatnám még, de nem tudom, a netes ismerkedéseken túl hová mehetnék egyedül, barátnők nélkül. (Nem akarok beülni egy bárba egyedül, mert nem akarom, hogy prostinak nézzenek.)

Pici panelban lakom, városban. Itt nem érezné jól magát egy kutya, macska, mert alig lenne élettere.

2017. okt. 22. 12:02
 7/14 anonim ***** válasza:
Most igazából ha nem mozdulsz ki nem tudunk tanácsokat írni, még mondanám a netes ismerkedést de gondolom ahhoz sincs kedved. Gondolom csak idejöttél panaszkodni hogy hátha megsajnál pár kommentelő és akkor ez jobb lesz a kis lelkednek. De az igazság az, hogy ha nem teszel semmit ellene, akkor nem fog semmi sem változni. Nem véletlenül írtam az önismereti csoportot. Az önismereti csoport meg nem csak arról szól hogy beszélgetünk a múltunkról hogy milyen rossz volt nekem, sajnálj. Erre külön terápiák, meg beszélgetések, meg csoportok vannak. Teljesen más hangvételű az egész mint amire gondolsz. Én voltam már, és nem kell beszélni sem , sem csinálni a feladatokat ha nem akarod. Ha nem kezdesz magaddal valamit mindig ez lesz. De jó önsajnáltatást. A többi rajtad áll.
2017. okt. 22. 21:30
 8/14 A kérdező kommentje:

7-es: Saját magadból indulsz ki. Ezek szerint Te szoktad magad sajnáltatni.

Hova mozduljak ki? Egy középkorú nő (inkább ennél picit idősebb) hova menjen egyedül, ha nem akarja, h. prostinak nézzék? Hová menjek? Kocsmába? Plázába? Erdőbe? Hol van valami konkrét hely idősebb nőknek, ahol egyedül is jól érezném magam, még az ismerkedés előtti fázisban?

Hogy vegyek erőt magamon, ha ültömben elalszom, így nem a sétát választom inkább, hanem az ágyat?

Nem kérdezel, hanem kijelentesz! Honnan veszed, hogy nem ismerkedtem már pl. neten? Ismerkedtem, találkoztam is pár férfival, de nem akarok szeretői kapcsolatot, nem akarok fetisiszta partnere lenni, nem akarok 20-30 évvel fiatalabb fiúval ismerkedni és elköszöntem a hittérítőtől is, akinek csak az a hit felel meg, amit ő képvisel. Ilyenek voltak eddig kb. A többi ismerkedés nem szalonképes, ami netes volt. Elegem lett ezek miatt a netes ismerkedésből.

Sok dolgot megtettem már. Honnan veszed, hogy nem csináltam semmit?

Most nem csinálok, ez igaz, mert olyan depressziós vagyok, mint az ágyú. A levelem nem önsajnáltatás, hanem segítségkérés. Hogy Te ezt félreértelmezed, az nagy hiba! Igen nagy kárt tudsz okozni az ilyen kijelentéseiddel.

Pont ezért vagyok itt: hogyan és mit kezdjek magammal, ha nincs motivációm, kedvem, erőm, lehetőségem stb.? És igen leírom, egyáltalán nincs kedvem élni, mert nincs kiért és magam miatt meg nincs kedvem. Még a mosáshoz, rendrakáshoz sincs kedvem, akkor hogyan legyen kedvem a kimozduláshoz? Hogyan? De egyelőre a hitem még erősebb, így elkerülöm az öngyilkosságot. Gondolkozz! Te bántani szeretnél valakit, aki segítséget kér vagy inkább bántás nélkül adsz gondolatokat, ötletet. Nem vagyok fiatal már, így jóval nehezebb minden, pláne család nélkül. Akink van gyereke, anyja, akivel tartja a kapcsolatot, rokona, bárkije, annak talán könnyebb lehet. Én évente vagy összesen 30 percet beszélek az anyámmal, mert nem kíváncsi rám, így mondhatni, ő sincs az életemben. Most ébredtem fel és itt lógok a neten, hátha találok ötletet. Amikor ébren vagyok, keresem a lehetőségeimet, de folyton azt látom, ilyen korúaknak nincs semmi, ami nem egy pl. vallási közösség (szeretem Istent. Viszont én nem vagyok bigott és templomba járó) vagy olyan közösség, ahol többen vannak.

Évekig próbálkoztam mindenféle lehetőséggel. Most feladtam. Ezért gondoltam, itt kérek még ötletet. Te pedig odaszúrsz ahelyett, hogy kérdeznél vagy konkrét ötletet adnál. Az nekem nem ötlet, hogy mozduljak ki, mert időnként megteszem, de a hangulatom miatt inkább az ágyat választom és az alvást sok esetben. Azt sem tudom, hogyan tudnám visszaszerezni a motivációmat. Mivel nem látom értelmét az életnek, így 0 motivációm lett. Hogyan motiváljam magam, ha olyan fáradt vagyok a semmitől, hogy ezt sem tudom megérteni. Befejeztem.

Én nem Te vagyok, akinek pl. van családja, kedve a dolgokhoz és van miért élnie.

Még privátban is kaptam kedves levelet és valaki felajánlotta a barátságát vagy adott használható ötletet (Istenhit erősítése). Baráti kapcsolatot nem tudom hogyan kezdhetném el, mert mint írtam, 0 hangulatom van barátkozni is. Ez nem önsajnálatról szól, hanem ez egy tény, amiből kiutat keresek éppen. Megyek vissza aludni. Nem szükséges megértened, csak ne árts! Mindenkinek köszönöm, aki segíteni szeretett volna.

2017. okt. 23. 01:37
 9/14 anonim ***** válasza:

Na ha problémád van, akkor pszichológushoz kellene menned, mert a depresszió egy komoly dolog, és egyedül nagyon nehéz belőle kilábalni. Én abból indultam ki amiket felsoroltál, hogy mindenki írt neked ajánlatot de az nem jó mert....az sem mert.... nincs kedvem...

Elhiszem hogy nehéz, tényleg, de segítség nélkül ez nem fog menni. Már teljesen elvesztetted a hitet is, hogy bárhová kimozdulj. Ezt kellene megváltoztatni. Amúgy meg általánosítasz. Nekem szinte az összes párom netről van, és jól megvagyunk már 5 éve. Tudom hogy nehezebb találni, de nem is lehetetlen. Szét vagy esve, legalábbis én ezt gondolom, ahogy , meg amiket írsz.

2017. okt. 23. 12:08
 10/14 anonim ***** válasza:
Amúgy nem bántani akartalak. Én is szorongásos depresszióban szenvedtem. Nem hogy nem akartam kimenni, nem is mertem. Segítséget kértem és jobb lett minden. Megértem hogy problémáid vannak, de úgy nem tud senki sen segíteni rajtad ha mindenre azonnal kifogást találsz, mert te mennél vissza aludni. Akkor igazából felesleges is volt a kérdésed, mert neked semmi nem jó, és maradsz inkább a saját nyomorúságodban, tudat alatt is. Nagyon nehéz ezt megváltoztatni, mint mondtam, egyedül képtelenség. Nem vagyunk szakemberek, ezért lenne érdemes elmenni egyhez aki valóban segít. De ő is csak úgy tud segíteni ha dolgozol rajta, és nem azt mondod hogy nem, ezt nem akarom mert nincs kedvem. Bármennyire is nehéz, néha meg kell erőltetnünk magunkat. Én nem a levegőbe beszélek.
2017. okt. 23. 12:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!