Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek mi történne ha...

Szerintetek mi történne ha anyukám rájönne hogy falcolok? Hogyan tudnám jobban titkolni?

Figyelt kérdés

Nagyjából egy éve kezdtem karcolgatni magam, de csak ritkán az elmúlt pár hónapban viszont egyre több sebet csinálok magamon. Mindig vigyázok hogy ne legyen feltűnő, tehát nem a csuklómat vagy a combomat vagdosom vagy ilyesmi. Többnyire sebeket szoktam "csiszolni" a könyökömre térdemre karomra bokámra stb. hogyha fel is tűnik valakinek akkor azt mondhassam, hogy elestem/ feltörte a cipő a lábam stb. viszont kezdek kifogyni a kifogásokból, és ez anyának már egyre jobban feltűnik. Mi történhet ha kiderül? Valakivel volt már hasonló? Ti mit csinálnátok a helyemben?

18/L

2017. júl. 19. 00:04
 1/9 Molyember ***** válasza:
100%
Felkeresnék ehy pszichológust, vagy pszichiátert, mert sejteném, hogy komoly gond van velem.
2017. júl. 19. 00:17
 2/9 anonim ***** válasza:
Miért csinálsz ilyeneket? :O pláne ha még szégyelled is..
2017. júl. 19. 00:18
 3/9 anonim ***** válasza:
18%
Ez most valami divat lett? Én anyukád helyében vagy kizavarnálak a krumpliföldre kapálni, vagy ha nem tetszik, akkor a fülednél fogva húználak el a kórházba, és kérném az orvost, hogy 2 hónapig ne is engedjen ki a zárt osztályról. Egy életre elmenne a kedved a vagdosástól.
2017. júl. 19. 00:19
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem "jobban titkolni" kellene, hanem segitséget kérni. Ha anyukáddal nem tudod vagy nem akarod megbeszélni a miérteket, akkor szakemberrel (pszichologus, lelkisegély szolgálat, szociális tanácsadó) is feveheted a kapcsolatot.
2017. júl. 19. 00:19
 5/9 anonim ***** válasza:
Nálam kiderült, jól le lettem cs...ve, anyukám üvöltözött. Kb. 17-18 voltam, mikor kiderült. Semmi utóhatása nem volt, talán annyi, hogy néha utána ezzel zaklatott, hogy most biztos azért csukom magamra az ajtót, mert azt csinálom, meg azzal is próbálkozott, hogy megtiltsa, hogy magamra zárjam az ajtót.
2017. júl. 19. 00:22
 6/9 anonim ***** válasza:

Én egyszer annyira készen voltam, hogy daálltam anyám elé, miután megvágtam a combomat és végigfolyt a lábamon a vér.

Nem lepődött meg, tudta, hogy csinálom évek óta, de nem foglalkozott vele. Ez után elvitt pszichológushoz, de az azt mondta minden rendben van velem.

Azóta nem beszéltünk erről, ha olyan van, ugyanúgy csinálom.

2017. júl. 19. 08:15
 7/9 anonim ***** válasza:
6-os, sajnálom... :( másik pszichologust kéne felkeresni, ez igy nem jó, ne hagyd rá. Az az anyuka ebbe belenyugszik, és nem segít, szintén segítségre szorul.
2017. júl. 19. 08:22
 8/9 anonim ***** válasza:

Miért hiszed azt, hogy a vagdosás megoldja a problémát? Ne azt válaszold kérlek, hogy "a testi fájdalom elnyomja a lelki fájdalmat", mert ha eltelik pár év és tényleg valami nagyobb gondod/problémád lesz, hidd el, hogy azt már végképp nem fogod tudni megoldani vagdosással. Magadat bántod, és még helye is marad, a már amúgy is meglévő probléma mellé csinálsz még egyet, kell ez neked?

L/19

2017. júl. 19. 09:50
 9/9 anonim ***** válasza:
Ne légy gyerek. 18 éves vagy, hivatalosan felnőtt, ismerd fel, ha problémád van és kérj segítséget.
2017. júl. 19. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!