Mit gogonltok azokról a gyermekekről, akiket bántalmaznak/bántalmaztak fizikálisan. Hogyan segítenétek az ezeken a dolgokon, és elfelejtettni az őt ért szörnyűségeket?
Tanár vagyok, és egy problémás családból érkezett, 13 éves kislányt fogok tanítani, akit 8 éven keresztül az anyja fizikailag, az apja mentálisan elég durván bántalmazta. A gyerek egy hete, hogy elkerült abból a borzalmas környezetből. Félek hogy valamit elrontottam, hogy nem tudok neki segíteni. A gyermeknek a bántalmazások nyomai örökre ott maradnak. Hogyan tudnék neki segíteni, hogyan viszonyuljak hozzá?
Bocsáss meg, kedves kérdező, az oké, hogy képbe akarsz kerülni, és igyekszel, de... mit tanultál a főiskolán / egyetemen...? Számomra kissé valószerűtlen, hogy egy tanár feltesz egy ilyen kérdést, tényleg ne haragudj meg ezért... (Nyugodtan megírhatod itt anonimként, ha más a szitu.)
2017. aug. 12. 22:13
12/35 anonim válasza:
A 11-es vagyok, most látom, hogy velem egy időben (10-es) másnak is gyanús lett a dolog.
2017. aug. 12. 22:14
13/35 anonim válasza:
Szerintem meg ez pont az a téma, amiről bárhol lehet tanácsot kérni, aztán majd eldönti hogy mit hasznosít belőle. Kérdező, írtam neked privátot
2017. aug. 12. 22:15
14/35 anonim válasza:
Ugyan miért ne lehetne kérdezni ? Attól hogy tanár nem feltétlenül pszichológus. Végülis ti már csak tudjátok .
2017. aug. 12. 22:37
15/35 anonim válasza:
Jaa,mert itt annyi profi pszichológus van,hogy jobbnál jobb tanácsokat fog kapni! :D
2017. aug. 12. 22:41
16/35 anonim válasza:
Őszintén szólva nekem sem tetszik ez a kérdés. Ennyire nem lehet egy tanár tanácstalan, ahogy a kollégákra terelődött a szó, mindjárt kifogás jött, ölelgetni akar egy 13 éves lányt, bizalmas beszélgetést vele...nem tudom, valahogy nem kerek a dolog. Miért pont ő venne észre egy friss vágást a felöltözött gyereken, az osztályteremben, amit a vele élő nevelője nem? Nem feltűnő helyeken szokták vagdosni magukat a kamaszok, hanem ott, ahol a ruha eltakarja.
No mindegy, lehet, hogy csak túl sok elmebeteget láttam már itt.:(
2017. aug. 12. 22:47
17/35 anonim válasza:
Tanácsot kérhet,de azok az emberek,akik tanárok/tanítók,ilyen dolgokról bőven tanulnak+nincs olyan továbbképzés,amin pszichológiai dolgokról ne esne szó. Van egy pár tanár a családomban,még a szüleim is azok,de a kérdező nem valószínű,hogy tanár. Alap dolgokkal nincs tisztában...
2017. aug. 12. 22:56
18/35 anonim válasza:
Ma már mindenkiből lehet tanár ?
2017. aug. 12. 22:57
19/35 anonim válasza:
Ez az ölelés dolog furA nekem.
2017. aug. 12. 23:02
20/35 anonim válasza:
De buták vagytok... komolyan elhittétek hogy ez tanár? Az írásmódjából messziről kitűnik hogy csak egy unatkozó gyerek.. nem hittem volna hogy van élő ember aki ilyem marhaságokat bevesz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!