Mik az idegösszeomlás tünetei? A stressz hogyan hat az emberre?
Van ez a bizonyos ördögi kör: Ha feszült vagy nem alszok és ebből adódik hogy nem alszol mert feszült vagy. Nem tudom érthető-e.
Nekem tegnap a szívem mellett (bal hónam alatt egy arasznyival) fájt, mintha gyomoridegem lenne, de ott éreztem a szívemnél. Kb 5 percig volt ez. Rendszeres a hányás, hányinger, fejfájás, szédülés, stb.
Ez mind a stressztől van? Rosszul is alszom, néha már annyira kialvatlan vagyok hogy hallucinálok vagy ilyen "tudatzavar" szerűség lép fel hogy pár másodpercre olyan mintha halál részeg lennék, azt se tudom hol vagyok (szó szerint).
A sok koffein rátehet? Mármint 17 évesen nem hinném hogy szívproblémám lehet, vagy igen...? Nem tudom. A koffein engem személy szerint megnyugtat.
ÉN imádom a kávét, sokszor az ízéért iszom. Már általános iskola 7-8. osztályba is ittam tejes kávét:persze kb löttyintés kávé, és sok tejjel, érted..
Mai napig szeretem, napi 2-3 pohárral iszok átkag egy nap.
De:
- ha ilyen szinten vagy ideges: nem is ideges, hanem nyugtalan, szorongó, a kávé ezt csak fokozhatja... Szóval ezzel ilyenkor óvatosan.
- Azt mondod, hogy amikor letetted, meg 18 órákat aludtál. Ez a 2-5 dl(!) azonban q*rva sok mennyiség.. Én mindig tejjel iszom, önmagában ennyi kávé az rengeteg...
ÉS ráadásul a kávé az nem úgy működik, hogy feltölt energiával, hanem konkrétan csak dolgozik benned a koffein kb 2-6 óráig max,, utána viszont ugyanazt az energiát elvonja.. Szóval fitt az nem elszel tőle, ellenben ha túltolod, (ahogy csinálod), rendesen fáradt általában.
- Nálad mondjuk speckós az eset, de ezt amit írtál az alvásproblémádról orvosnak úgy is mondod gondolom.
Azt nem próbáltad, hogy akkor mondjuk maximum iszol 2 pohárral( kb 2 deci) egy nap?
Szóval ha ennyire durva nélküle is, esetleg felezd meg ezt a mennyiséget addig is, míg a doki nem ír fel erre valamit majd.
És pl a citromfű teát - főleg alváshoz- esetleg próbáld ki. Nagyon enyhe természetes nyugtató hatása van- csodát ne várj.
Meg nem tudom mennyire jó ötlet a te esetedre addig is, de egy próbát talán megér: van külön nyugtató teakeveréke a naturlandnak is pl, én is használtam, vagy valeriana relax. - ezek is amolyan természetes, nyugtató hatású bizbaszok.
Ezt viszont csak óvatosan merem ajánlani, mert bár a valeriana sima macskagyökr stb, és nem erős nyugtató, mint egy xanax vagy frontin stb, de olvastam, hogy írta valaki itt, hogy neki meg pl felerősítette a szorongását talán.
Nem vagyok benne biztos, hogy ez volt az, és nekem pl ez épp elég volt, de nekem nem is ilyen helyzetem volt, csak szimplán szorongtam és stresszes voltam egy időszakban. Annyira azért nem nyugtattak le, de enyhén éreztem, hogy nincs idegben a gyomrom épp pl, szóval valamit ért azért nekem, na.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!