Mennyire nehéz elviselni az antidepresszáns kezdeti mellékhatásait?
Hát szerintem ez mindenkinél egyéni. Kezdd el szedni, ha úgy érzed, szükséged van rá(ezeket úgyis csak orvosi rendelvényre lehet szedni, szóval ha hülyeségből akarod, és az orvos nem érzi szükségét, akkor úgyse fogja felírni, mert ezek brutál erős szerek), és kiderül.
Amúgy ha nagyon durvák lennének a tüneteid, akkor biztos tud arra is az orvos megoldást, hogy azokat tompítsa.
Nem vészes. Én egyből 20mg paroxetinnel kezdtem, az első két nap zavart voltam, elment az étvágyam, motiválatlan, kedvetlen voltam. Ezek elmulnak.
A szorongást felerősíti, pesszimista gondolatok fognak kerülgetni de folyamatosan gondolj arra, hogy ezek eltűnnek.
Előző vagyok. Jó lenne leírd, mi a gyógyszer neve és mekkora az adag amit szedned kell. A szorongást fel fogja erősíteni de nyugtatóval könnyebb. 2-3 nap volt nekem nehéz, utána fokozatosan jobb lett. Azt tudnod kell, hogy 2 hét vagy még több kell amíg a gyógyszer beáll és kifejti a hatását.
Fontos, hogy tanítsd magad, hogy a gyógyszer miatt erősebbek a tünetek, nem te lettél betegebb. Türelmes kell lenni.
Szia!
Az antidepresszánsok maradandó károsodást okoznak sokaknál az agyban/idegrendszerben. Semmiképpen nem javaslom, de ha mindenképp ilyen mérget akarsz szedni, akkor tudd legalább, hogy sokaknak permanens szexuális diszfunkciót okoz, illetve az érzelmek érzésének elvesztését, memóriavesztést, krónikus fáradtság szindrómát, neuropátiát és sorolhatnám.
Ezek a súlyos tünetek már pár szem után kialakulhatnak és véglegessé is válhatnak, hiába hagyja abba az ember a szert. Lásd: pl. PSSD (Post-SSRI Sexual Dysfunction). Szerintem ne hagyd hogy a doki orosz rulettezzen az agyaddal, de a Te döntésed...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!