Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » 18 éves kor alatt szülő tudta...

18 éves kor alatt szülő tudta nélkül pszichiáter?

Figyelt kérdés
Bocsi ha rossz kategória. Nyomós okom van rá amiért nem akarom hogy a szüleimnek köze legyen az egészhez. Sajnos a háziorvoshoz se tudok menni a tudta nélkül. Másik körzeti orvoshoz elmehetek csak úgy vagy esély sincs rá? Antidepresszánsra lenne szükségem és nem, nem akarok öngyilkos lenni, nem szándékszom túladagolni, teljesen tisztában vagyok vele hogy milyen mellékhatásai lehetnek meg minden egyéb, de azt is tudom hogy kis dózisban tényleg segítene. Az "egy újabb nyavalygó depressziós tinédzser" beszólásoktól kíméljetek, köszönöm!

2017. márc. 2. 18:29
 1/2 anonim ***** válasza:
Jó kérdés, 18 év alatt a gyermekpszichiátriához tartozol, nem tudom elmehetsz-e szülő nélkül. De én úgy gondolom, igen. De hogy az orvos beszámol-e a szülőnek, ha kérdezi, azt meg kell kérdezni.
2017. márc. 2. 21:22
 2/2 anonim ***** válasza:

Na figyelj.

Nyilván mi olvasók/válaszolók, nem látunk bele az életedbe. Csak abból tudunk táplálkozni amit te leírsz. A kritériumod pedig az, hogy a szüleidnek ne legyen ehez semmi közük. Nem akarlak látatlanban elítélni, igyekszem nem is megtenni.

De! Mivel még fiatalkorú vagy, nincs még kellő élettapasztalatod. Ne vegyél rá mérget, hogy antidepresszánsokra van szükséged. Ha rám hallgatsz és nem akarod kockára tenni már most a leendő életed, nem pszichiáterrel kezdesz, hanem pszichológussal. Esetedben gyerekpszichológussal. Ezt ingyenesen igénybe veheted, a helyi kórházban, vagy az iskoládban. Ha komoly a baj, akkor viszont be kell vonni a szülőket, amihez ugyan szükséges a te beleegyezésed is. Másik körzeti orvos nem járható út, nincs nála mappád, nem fog/tud fogadni. Pszichiáterhez, ugyan ezeken az utakon tudsz eljutni.

Jótanács:

Ilyet ne mondj, hogy tisztában vagy a mellékhatásokkal, vagy hogy tudod, hogy segítene. Nálunk bőven okosabb emberek sem tudják erre a válaszokat.

2017. márc. 2. 23:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!