Mit tegyek a rettegés ellen? Beteg vagyok?
Sziasztok.
16 éves vagyok, középiskolás lány.
Sajnos, mióta elvesztettem egy szerettem, borzalmasan félek a haláltól. Fokozatosan lett ez az egész egyre rosszabb.
Először csak a ráktól féltem, aztán szép lassan minden mögé rémeket láttam - egy sima, erősebb fejfájást követően attól tartottam, hogy agyhártyagyulladásom lesz, sima horzsolások miatt rettegtem a vérmérgezéstől. Vakbélgyulladás, még nemi uton terjedő betegségektol is féltem, pedig egyaltalan nem éltem, es a mai napig nem élek nemi életet.
Aztán, a betegségektől való félelem mellé csapódott először a halálos rettegés a nemi erőszaktól, miutan egy erről szóló cikkbe beleolvastam. Csak belekukkantottam, vegig sem tudtam olvasni, annyira megrémített. Azota ez a két dolog, a betegségek, illetve a nemi erőszak borzalmas félelmeim.
Azt hiszem, kialakult nálam valami OCD-szerűség. Akaratlanul jutnak eszembe ezek a dolgok, borzalmasan félek, hogy bekovetkeznek majd, ezért mindig imádkozni kezdek.
Sokszor van, hogy ugy érzem, hogy ha megteszek valamit(mondjuk elolvasok egy történetet), azzal hibat kovetek el, és bekovetkeznek majd a féleleim - bar mar meg tudom győzni magam arrol, hogy ezzel nincs baj.
Nos, ma attól kezdtem parázni, hogy mi van, ha álmomban, mikor nem vagyok tudtamomnal, valami butaságot csinálok? Mondjuk előszedem a telefonom, és írok valakinek, olyat, amit nem is akarok megtenni? Egyáltalán történhet ilyesmi?
Ezeket összegezve... Beteg vagyok?
A szüleimnek meg nem mertem beszelni erről, az iskolánkban pedig nincs pszichológus.
Akkor gondolom beszélnem kellene a szüleimmel, aztán háziorvoshoz menni, feltéve, hogy nem szeretném meg ezzel is megnehezíteni a Szüleim életét?
Először is, fogadd őszinte részvétem.
Másodszor, mikor halt meg a szeretted? (Elnézést, hogy megkérdezem.) Ha elveszítjük az egyik szerettünket, természetes, ha utána kialakul bennünk a haláltól való félelem. De ha valahogy sikerül megemésztened, jobb lesz. (Ezt csak Én gondolom így.)
Utána járok a témának, aztán beszélek a szüleimmel. :)
Köszönöm! (részvét-nyilvánításra ezt illik mondani? Hirtelenjében nem tudom...)
2014 nyarán, azt hiszem. Rá egy évre jelentkeztek a féleleim, kb...
Szia!
Ez egyértelműen OCD. Én is azt javaslom, hogy beszélj szüleiddel, és keress föl egy pszichoterapeutát (fontos, hogy terapeuta legyen, csak az tud segíteni neked).
20/F OCD-s
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!