Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi bajom van? Mit csináljak?

Mi bajom van? Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Nem tudom milyen bajom/bajaim lehet/lehetnek, de valami nagyon nem oké velem..... Mit csináljak?

Ingerlékeny vagyok. Akárhova megyek úgy érzem, mindenki engem néz és kritizál. Minden egyes nap unatkozok és nem tudok mit kezdeni magammal, de ha tudnék is, akkor meg képtelen vagyok bármiféle erőfeszítést megtenni. Nagyon sok helyen azorongok, nem tudok a nélkül felelni, hogy ne remegnék egész testemben és szédülnék. Önbizalomhiányom van, csúnyának látom és értéktelennek érzem magam. Teljesen átlagos helyzetekben is döntésképtelen vagyok. Sokszor nem tudok a helyzetnek megfelelően viselkedni, úgy érzem sarokba szorítanak az elvárásokkal és én egyiket sem tudom teljesíteni. Túlzottan lusta vagyok, semmihez sincs kedvem, semmihez nincs energiám. Az életkedvem a béka segge alatt van. Kerülöm az embereket, kerülöm a találkozásokat (valahogy mindig kimentem magam). Enyhébb evési és alvási problémáim vannak. Undorítónak tartom ezt a világot és az emberek többségét. Magányosnak érzem magam. A legjobb barátnőm és egy másik barátnőm nem bírták a lelki traumákat és jelenleg pszichiáternél vannak ami miatt nagyon bűntudatom van, úgy érzem semmit sem segìtettem. Unalmasnak, szarnak látom az életet. Nemrég 3 napig nem voltam iskolában, mert "beteg" voltam, ami amúgy nem igaz, mert megbetegítettem magam(elhitettem magammal hogy beteg vagyok), annyira nem akartam menni hogy középiskolás létemre majdnem elbőgtem magam, mondván én nem akarok menni és inkább unatkozok csak ne kelljen mennem, nincs kedvem a szocializálódni. Nem szeretek a problémáimról bárkinek is beszélni (csoda, hogy ide leírtam), inkább magammal tárgyalom meg őket (tudom, hogy nem jó dolog) sokszor elnyomom az érzéseimet, de van, hogy nem is érzek semmit olyan szituációban amikor kellene. Valamikor meg túlérzékeny vagyok.  Köszönöm annak, aki végigolvasta és szán rám egy kis időt.

2017. márc. 5. 21:57
 1/2 anonim ***** válasza:
Szia! Azt tanácsolom, menj el egy pszichológushoz, mondd el neki ezeket, és bogozzátok ki együtt a dolgokat. Muszáj lesz beszélni róla, ha javulni akarsz.
2017. márc. 5. 23:22
 2/2 anonim ***** válasza:
Ez szociális szorongásnak tűnik. Írd be a google-ba, kihoz egy csomó találatot. Pszichológus tud rajta segíteni.
2017. márc. 6. 09:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!