Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehetek anorexiás? Ha nem, mi...

Lehetek anorexiás? Ha nem, mi bajom van? 15/L

Figyelt kérdés

167 cm, 48 kg vagyok

Sokszor kövérnek látom/érzem magam, nem vagyok megelégedve az alakommal

Mások szerint lehetetlen célokat tűzök ki magam elé, pl hogy belül ne szélesedjen ki a combom

Napi max 550 kalóriát eszek, viszont heti egyszer bezabálok, (régebben ezután hánytattam magam, de leszoktam róla, mert tudom, hogy egészségtelen) utána egy napig vagy nem eszek, vagy 1-2 napig csak ilyen 100-200 kcalt

Mindig azt érzem, hogy "ugyan már, minek egyek, bírnám még kaja nélkül, nem is vagyok még olyan éhes"

Bűntudatom van, ha úgy eszek, hogy még nem vagyok az ájulás határán

Ez lehet, hogy anorexia?

Mert ugye az anorexiások nem zabálnak be + 16 alatti BMI kell hozzá, nálam ez nincs meg

Meg nem mindig látom kövérnek magam, csak bizonyos testrészeim nem tetszenek, és ha látok egy vékonyabb lányt, legszívesebben elsírnám magam, úgy érzem, semmire nem vagyok jó

Úgy érzem, amíg nem vagyok 46 kg (ez volt a legalacsonyabb súlyom), nem érdemlem meg a kaját

Félek, hogy egy pszichológus/pszichiáter nem venne komolyan mert nem vagyok olyan sovány mint más anorexiások... ha egyáltalán szükségem van segítségre

Mit csináljak?

2017. márc. 2. 21:17
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelműen anorexiás vagy. Komolyan fognak venni, nem kell megvárni, amíg csontsovány leszel. Kérj segítséget minél hamarabb! Sok sikert!
2017. márc. 2. 21:25
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
100%, hogy anorexiás vagy, és hidd el, ha ezeket elmondod, komolyan fog venni az adott szakember.
2017. márc. 3. 11:19
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ezt a betegséget NEM szabad súlyra mérni.. Egyyébként 17.5 alatt már kóros soványságról van szó, neked ez 17.2.. De anno amikor kislány voltm nekem 169/53ra már anoeriát állapítottak meg.. Később egy kis ideiglenes gyógyulás után, nőttem keméyn 2 cm-t majd lefogytam, Ígí lett 170/37, életveszél, éveken át tartó szenvedés, kórház , év ismétlés... Majdnem belehaltam.. Nem jó ez.. Keresned kell valakit, aki segít, hogy átkattanjon a gondolkozásmódod.. Suli pszichológus?
2017. márc. 3. 16:55
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi a hibákért, gyorsan gépeltem. 171 cm/ 37kg volt az a minimális súly, amim volt, de azt már a kórházban értem el. 40-el mentem be, és 3at fogytam még ott
2017. márc. 3. 16:57
 5/7 A kérdező kommentje:
Nincs pszichológus az iskolában sajnos
2017. márc. 3. 17:20
 6/7 anonim válasza:
100%
Tuti anorexiás vagy.Mondjuk ez tőlem jól jön ki,mert 165 cm és 40 kg vagyok 13 éves és van egy anorexiás ismerősöm,aki annyi idős mint én és ugyanannyi a súlyunk.De én szeretek enni,csak valahogy nem hízom,ilyen a genetikám.De te sürgősen keress fel egy szakembert.
2017. márc. 3. 20:46
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha egy szakember nem vesz komolyan, akkor visszaadhatja a diplomáját, mert egyértelműen anorexiás vagy és mihamarabb kellene a segítség, mert ha sokáig benne vagy, egyre nehezebb kijönni. Szerintem szólj a szüleidnek, hogy vigyenek el valakihez, aki ért az anorexiához!
2017. márc. 3. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!