Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi a bajom, ha a társasági...

Mi a bajom, ha a társasági dolgok lefárasztanak?

Figyelt kérdés
Akár valamilyen csoportos munkáról van szó, ahol össze kell dolgozni, akár valamiről, ahol huzamosabb ideig kell figyelni egy másik emberre, egyszerűen úgy érzem, hogy teljesen kimerülök. Mind lelkileg, mind testileg, mind szellemileg. Teljesen megvisel, a fizikai munka nem visel meg ennyire, és gondolkozni is szeretek, hiszen főiskolás vagyok. De ha valami csapatmunka van, vagy akármi, amit közösen több emberrel kell elintézni, akkor máris leáll az agyam. Egyszerűen mintha minden erőm elszívnák fél perc alatt, és figyelni sem tudok egyáltalán. Egész életemben így voltam. Észrevettem, hogy nem maga a munka foglal le, hanem az, hogy a többiekkel is kell foglalkoznom. Megjegyzem, sosem a társasággal van a bajom, hanem azzal, hogy képtelen vagyok rájuk figyelni, vagy éppen összejátszani velük. A csapatjátékokban is szörnyű vagyok, még akkor is, ha adott esetben jól űzöm azt a sportot.
2017. febr. 24. 00:43
 1/10 Garpe ***** válasza:

Szia :)

Bajod nincs; egyszerűen ilyen vagy. Ez egyébként nekem is ismerős.

Ha változtatni szeretnél, csatlakozz a főiskolai egyetemi HÖK illetve annak animátori (gólyatábor/program-szervező) csapatához, esetleg nézz el pszichodrámára, egy színjátszókörbe esetleg társasjáték estekre vagy akár onlie játékokkal is próbálkozhatsz. Ezek nekem sokat segítettek.

2017. febr. 24. 04:36
 2/10 anonim ***** válasza:
introveltált vagy :) olvass utánna mit jelent, nem betegség!!!!!!! :) én is ilyen vagyok, kerülöm a csoportos dolgokat, ami nemmegy nem kell erőltetni, ilyen vagy fogadd el magad
2017. febr. 24. 11:07
 3/10 A kérdező kommentje:
De oly mértékben ilyen vagyok, hogy szinte egyáltalán nem tudok semmilyen csoportos dolog csinálni. Szó szerint semmit, különben percek alatt hulla leszek. Egyszerűen figyelni nem tudok. Borzasztó kellemetlen. Játszottam játékokkal, de ott is olyan emberek vannak, hogy beszélgetsz velük, aztán egyik napról a másikra vissza se írnak. Semmilyen közös dolgot nem tudtam csinálni, mivel szinte mindegyik online játékban az volt, hogy akik haverok voltak, azok együtt játszottak. Ők se szívesen voltak másokkal, csak egymással. Én még mindig egyedül voltam, de megjegyzem, hogy partyban (vagy groupban, mindegy), még sokkal rosszabb volt, mert a cuccokat felszedték előlem. Nem is tudom elmondani... Olyan fura... Nem bírok sok emberrel összedolgozni.
2017. febr. 24. 11:31
 4/10 Garpe ***** válasza:

Szia :)

Itt ismét #1-es.

Ha ez ennyire szélsőséges, lehet, hogy érdemes lenne felkeresni egy pszichológust s csinálni vele egy kis önismereti tréninget (vagy amit ő jónak lát).

Nekem sokat segített ;)

2017. febr. 25. 01:56
 5/10 A kérdező kommentje:
Arra nincs szükség, nagyon jól ismerem magam.
2017. febr. 25. 14:27
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha nagyon jól ismered magad, akkor tudod az okát is hogy mitől vagy ilyen és elvileg megkellett volna akkor már barátkoznod önmagaddal és tudnád kezelni a társas dolgokat, játékban meg főleg. Én is játszom nem egy online játékkal és sosincs gandom, sőt egyedül jobban szeretek játszani, és ha akarok tudok barátkozni is. Ismerem annyira magam, hogy mikor vagyok olyan lelki állapotban, hogy mire vagyok ép képes így nincs fennakadásom önmagamon.
2017. febr. 25. 22:12
 7/10 A kérdező kommentje:
Csakhogy nekem ez nem a lelki állapotomtól függ. Agyilag fáradok le. És tudom mitől van nálam ez. Attól, hogy az agyam "társasági" része nem fejlődött úgy ki. Valószínűleg. vagy ha ki is fejlődött, akkor nem működik úgy. Nem tudok összedolgozni másokkal. Ez van, én elfogadom így magam, mások is, csak gondoltam fölteszem a kérdést, hogy ha valaki hátha konkrétan meg tudja mondani, hogy mi az oka (az agy mely része, stb, stb).
2017. febr. 25. 23:01
 8/10 Garpe ***** válasza:

#1-es ismét.

Ahogy #6-os is mondja, az önismeretnek van társas aspektusa is. Máshonnan nézve: sok függ attól, hogyan éljük meg a dolgokat.

Két személyes példát hoznék:

Tavaly hanem aludtam legalább 8 órát úgy éreztem bele fogok halni (komolyan!) szinte alig éltem (hallucinációkkal tarkítottan, hatalmas stresszes görcsben mentek a napjaim). Aztán leültem s foglalkoztam ezzel, ugyanúgy egyetemista vagyok de most ha 3 órát alszom se érzem, úgy hogy meghalok.

A másik talán jobban kapcsolódik ide: a másokkal való együtt működés. Sokáig furcsa módon rettegtem a másiktól, bármilyen is voltam (vicces, lelkes vagy csak úgy megvoltam), nem igazán tudtam a csapatrésze lenni, egyáltalán nem tudtam megmozgatni a csapatot hiába kedveltek és mindig kívülállónak éreztem magam a csapatban, s meg voltam róla győződve, hogy igazából unalmasnak tartanak, s minél előbb megakarnak szabadulni tőlem. Persze, ez nem így volt, de én kellően anti-társasági embernek éreztem magam. Nos, ezen sokat dolgoztam, s sokkal jobban mennek a dolgok, pl.: most szervezni esetleg csapatkapitánynak lenni, nem teher ami fáraszt s belebukok, hanem egy érdekes kihívás és én is tudom élvezni a szituációt.

Teljes mértékben megértelek, hogy te most valami "diagnózisra" vágysz. Nos, egyezzünk meg abban, hogy az agyi elváltozából kifolyó ilyen jellegű problémák nagyon ritkák, s együtt állnak más tünetekkel, így valószínűleg bőven tudnál róla. Tehát ez nem "testi" eredetű.

Ha így eltudod fogadni magad, ahogy írtad, akkor a legjobb megfogalmazás, az amit írtál.: "ilyen vagyok, fáraszt a sok társasági dolog", "ilyen típus, vagy ilyen személyiség vagyok".

2017. febr. 26. 21:15
 9/10 A kérdező kommentje:
Nem azért fáradok le, mert nem érzem magam társasági embernek. De mindegy, nem számít.
2017. febr. 26. 23:50
 10/10 A kérdező kommentje:
Azt vettem észre, hogy a hasonló tüneteket (pl. visszahúzódó viselkedés, magányosság) sokszor egész más dolgok okozzák az egyes embereknél. Ahogy nálam azt is, hogy nem tudok csapatban játszani.
2017. febr. 26. 23:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!