Mi a bajom, ha a társasági dolgok lefárasztanak?

Szia :)
Bajod nincs; egyszerűen ilyen vagy. Ez egyébként nekem is ismerős.
Ha változtatni szeretnél, csatlakozz a főiskolai egyetemi HÖK illetve annak animátori (gólyatábor/program-szervező) csapatához, esetleg nézz el pszichodrámára, egy színjátszókörbe esetleg társasjáték estekre vagy akár onlie játékokkal is próbálkozhatsz. Ezek nekem sokat segítettek.

Szia :)
Itt ismét #1-es.
Ha ez ennyire szélsőséges, lehet, hogy érdemes lenne felkeresni egy pszichológust s csinálni vele egy kis önismereti tréninget (vagy amit ő jónak lát).
Nekem sokat segített ;)

#1-es ismét.
Ahogy #6-os is mondja, az önismeretnek van társas aspektusa is. Máshonnan nézve: sok függ attól, hogyan éljük meg a dolgokat.
Két személyes példát hoznék:
Tavaly hanem aludtam legalább 8 órát úgy éreztem bele fogok halni (komolyan!) szinte alig éltem (hallucinációkkal tarkítottan, hatalmas stresszes görcsben mentek a napjaim). Aztán leültem s foglalkoztam ezzel, ugyanúgy egyetemista vagyok de most ha 3 órát alszom se érzem, úgy hogy meghalok.
A másik talán jobban kapcsolódik ide: a másokkal való együtt működés. Sokáig furcsa módon rettegtem a másiktól, bármilyen is voltam (vicces, lelkes vagy csak úgy megvoltam), nem igazán tudtam a csapatrésze lenni, egyáltalán nem tudtam megmozgatni a csapatot hiába kedveltek és mindig kívülállónak éreztem magam a csapatban, s meg voltam róla győződve, hogy igazából unalmasnak tartanak, s minél előbb megakarnak szabadulni tőlem. Persze, ez nem így volt, de én kellően anti-társasági embernek éreztem magam. Nos, ezen sokat dolgoztam, s sokkal jobban mennek a dolgok, pl.: most szervezni esetleg csapatkapitánynak lenni, nem teher ami fáraszt s belebukok, hanem egy érdekes kihívás és én is tudom élvezni a szituációt.
Teljes mértékben megértelek, hogy te most valami "diagnózisra" vágysz. Nos, egyezzünk meg abban, hogy az agyi elváltozából kifolyó ilyen jellegű problémák nagyon ritkák, s együtt állnak más tünetekkel, így valószínűleg bőven tudnál róla. Tehát ez nem "testi" eredetű.
Ha így eltudod fogadni magad, ahogy írtad, akkor a legjobb megfogalmazás, az amit írtál.: "ilyen vagyok, fáraszt a sok társasági dolog", "ilyen típus, vagy ilyen személyiség vagyok".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!