18 éves vagyok,anyukámmal élek. Anyukám sajnos depressziós,egyik pillanatban vidám,a másikban pedig kiabál velem,ok nélkül..ez meg évek óta.Ez naponta előfordul,és nagyon megvisel. Másfél éve van barátom,és ő is szóvátette,hogy kezdek olyan lenni,mint anyukám. Sokszor ok nélkül belekötök,veszekszem vele,de van,hogy nagyon aranyos vagyok vele,és meglepem amikor csak tudom. Igazából nem is nagyon járok el a barátnőimmel,csak a barátomhoz megyek át hétvégente.Nem is nagyon tudok örülni igazán,sosem elég semmi. Ingerlékeny vagyok,sokszor pedig úgy érzem mindenki ellenemvan,elsírom magam ok nélkül.Jól sejtem,hogy depresszió?:( Most hova forduljak?
2010. máj. 4. 11:28
1/5 anonim válasza:
Én is leginkább anyukám ok nélküli kiabálásai miatt lettem depressziós. Most már szerencsére sikerült kilábalnom belőle, de nem volt könnyű! Szerintem fordulj pszichológushoz, ő meg tudja állapítani, hogy tényleg az-e. Ha igen, akkor nagyon hatékonyan tud segíteni. Mindenképpen szükséged van rá!
2010. máj. 4. 11:33
2/5 anonim válasza:
Igen,ezek a depresszió jelei,mindenképpen fordulj orvoshoz.
Tudnak segíteni!
2010. máj. 4. 11:46
3/5 anonim válasza:
Anyukád szed gyógyszert? Kezelik a depresszióját?
A legjobb lenne, ha MINDKETTEN orvoshoz fordulnátok!
Az állandó rossz hangulat, a "semminek sem tudok örülni" érzés is lehet a depresszió jele!
Itt van egy teszt, a Beck-féle depresszió-önértékelő skála. Szűrésre, tájékozódásra megfelelő, de a depresszió diagnózisának felállítására nem alkalmas. Töltsd ki, némi kiindulási pontot talán ad a számodra...
Köszönöm a válaszokat!Sokáig nem szedett gyógyszert anya,de most ismét szedi. Kitöltöttem a tesztet,azt írja,tanácsos lenne orvoshoz mennem..
2010. máj. 4. 12:07
5/5 anonim válasza:
Szerintem is el kellene menned orvoshoz,de arra kérlek,hogy a gyógyszert,amit esetleg felírna neked,ne váltsd ki,és egy szemet se vegyél be belőle.Itt egy link,és megtudod,hogy miért mondom:
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!