Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehetséges hogy depressziós...

Lehetséges hogy depressziós lettem?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok,anyukámmal élek. Anyukám sajnos depressziós,egyik pillanatban vidám,a másikban pedig kiabál velem,ok nélkül..ez meg évek óta.Ez naponta előfordul,és nagyon megvisel. Másfél éve van barátom,és ő is szóvátette,hogy kezdek olyan lenni,mint anyukám. Sokszor ok nélkül belekötök,veszekszem vele,de van,hogy nagyon aranyos vagyok vele,és meglepem amikor csak tudom. Igazából nem is nagyon járok el a barátnőimmel,csak a barátomhoz megyek át hétvégente.Nem is nagyon tudok örülni igazán,sosem elég semmi. Ingerlékeny vagyok,sokszor pedig úgy érzem mindenki ellenemvan,elsírom magam ok nélkül.Jól sejtem,hogy depresszió?:( Most hova forduljak?
2010. máj. 4. 11:28
 1/5 anonim ***** válasza:
Én is leginkább anyukám ok nélküli kiabálásai miatt lettem depressziós. Most már szerencsére sikerült kilábalnom belőle, de nem volt könnyű! Szerintem fordulj pszichológushoz, ő meg tudja állapítani, hogy tényleg az-e. Ha igen, akkor nagyon hatékonyan tud segíteni. Mindenképpen szükséged van rá!
2010. máj. 4. 11:33
 2/5 anonim ***** válasza:

Igen,ezek a depresszió jelei,mindenképpen fordulj orvoshoz.

Tudnak segíteni!

2010. máj. 4. 11:46
 3/5 anonim ***** válasza:

Anyukád szed gyógyszert? Kezelik a depresszióját?

A legjobb lenne, ha MINDKETTEN orvoshoz fordulnátok!

Az állandó rossz hangulat, a "semminek sem tudok örülni" érzés is lehet a depresszió jele!

Itt van egy teszt, a Beck-féle depresszió-önértékelő skála. Szűrésre, tájékozódásra megfelelő, de a depresszió diagnózisának felállítására nem alkalmas. Töltsd ki, némi kiindulási pontot talán ad a számodra...

>> [link]

*

Üdv: S.Á.

2010. máj. 4. 11:57
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Sokáig nem szedett gyógyszert anya,de most ismét szedi. Kitöltöttem a tesztet,azt írja,tanácsos lenne orvoshoz mennem..
2010. máj. 4. 12:07
 5/5 anonim ***** válasza:

Szerintem is el kellene menned orvoshoz,de arra kérlek,hogy a gyógyszert,amit esetleg felírna neked,ne váltsd ki,és egy szemet se vegyél be belőle.Itt egy link,és megtudod,hogy miért mondom:

http://www.youtube.com/watch?v=_VCc_HZytKg

Sima terápiával meg fogsz gyógyulni,ha jó a doki. ;)

2010. aug. 26. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!