Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehet hogy depressziós lettem?

Lehet hogy depressziós lettem?

Figyelt kérdés
20 éves lány vagyok. Èpp a legszebb hónapjaimat kellene megélnem, de helyette csak szenvedek. A párommal ezen a nyáron költöztünk össze, eddig alig tudtunk találkozni, mert ö Ausztriában él, most már én is... Szóval vele minden rendben van, imádom, és vele akarok lenne, tudom, hogy ö az igazi. De valami oknál fogva, rengeteg sérelem ér... Ezelött is el-el pityeregtem magam, de mostanában állandóan sirok. A párom szerint azért, mert nem tudunk munkát találni nekem, és egyedül otthol lenni, az üres lakásban, és csak arra várni, hogy mikor jön már haza, mikor lehetek már vele, ez lehet az ami idegesit....remélem majd elmulik minden, ha tényleg lesz állásom, de mi van, ha az olyan sokára lesz, hogy addig begolyózok a sok egyedül töltött idö miatt??!! Mostanában annyira elérzékenyedtem, hogy pl megláttam egy régi fotót, amin a volt tanárnöm van, aki sajnos meghalt, hogy elkezdtem sirni. Pedig se rokonom, se barátom nem volt....Szerintetek kezdek depis lenni?? Mit csináljak ellene?? Köszi a válaszokat!!
2009. szept. 7. 19:39
 1/4 anonim ***** válasza:

Igen, könnyen lehet, hogy depressziós vagy.

Az egyik megoldás a pszichológus vagy pszichiáter.

A másik, hogy magad jössz ki belőle, ami nehezebb. A egész napos otthonüléstől mindenki bedilizik, így ki kell mozdulnod. Végezz el valamilyen képzést vagy járj nyelvtanfolyamra, az az álláskeresésben is segít. Ha meg nincs pénzed ilyesmire, dolgozz önkéntesként. És nagyon fontos, hogy sportolj.

Még az jutott eszembe, hogy ha befogadtok egy kutyát vagy macskát, az is nagyon jó depresszió ellen, már ha megtehetitek.

2009. szept. 7. 20:09
 2/4 anonim ***** válasza:

Jó szívvel mondom: gyakran az áldott állapot ezdetén van ilyen állapot.

Ha mégis más a helyzet, keress valami lelki táplálékot. Az ember, ha materialista, és semmi lelkiben nem hisz, még a boldog állapotában is boldogtalan lehet. Próbálkozz könyvekkel, szakirodalommal Louisa L. Hay, Szepes Mária, Colin C. Tipping, Müller Péter, sokan mások.

2009. szept. 10. 06:10
 3/4 anonim ***** válasza:
Mi lenne, ha nem ülnél tétlenül, hanem tanulnál valamit, pl. angolt, stb, ezen a gépen nagyon jó szótár van, fordíthatnál valami könyvet,stb. Tanulhatnál gitározni vagy furulyázni, esetleg a You Tube-on kereshetnél jógát, és utánoznád. Bármilyen témakörben fejleszthetnéd magad az internet által. Az nem jó egyikteknek sem, hogy csak várod haza a párodat - az élet nem mindhalálig nászéjszaka. Egyedül lenni jó, mert nem egyedül vagy olyankor, hanem önmagad társaságában. Próbáld meg ezt az időt jobban megbescsülni, kihasználni, értékessé tenni.
2009. szept. 10. 20:23
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem nem vagy depresszios, egyszerüen csak a megvaltozott elethelyzet hozza ezt ki belöled.
2010. jún. 21. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!