Kihez forduljak, ha úgy érzem borderline személyiségzavarban szenvedek?
Hat, jo lenne tudatositanod magadban, hogy nem egy alkalommal fognak tudni meggyogyitani. Ha sulyos a helyzet, evekkel szamolj, de nem varazsdokik ők. :) Orulj neki, hogy meg akar ismerni, a psziches zavarokra nincs egyseges gyogymod, egyeni terapia a legjobb. Valoszinunek tartom, hogy egy jo orvost hagytal fakepnel, mert a megismeresed hianyaban nem tukmalt rad azonnal gyogyszert vagy kezelest.
Egy szocfobias
Igen, ezekrol beszelgetni kell. Belolem elohoztak olyan, reg eltemetett emleket, amitol 4 napig remalmaim es psziches fulladasaim voltak, de aztan atlendultunk ezen. Maga a kezeles nem kellemes, utana viszont jobb lesz az eletminoseged.
Igen, osszekevertem a pszichologust a pszichiaterrel. Elobbibol sokkal volt dolgom, egyik sem segitett, de az elso pszichiaterem mar igen! :) Gyogyszert nem szedek.
A terapeuták mind ilyenek. És nem azért, mert rosszul végzik a munkájukat, hanem, mert ez a dolguk. Neked végig mesélned kell, ők figyelnek, és feltesznek egy-egy provokatív kérdést, vagy felhoznak egy párhuzamot valamelyik múltkori ülésen az általad említettekkel. Ezáltal elgondolkodtadnak, és egy olyan prespektívából vagy képes szemlélni a problémáidat, amire eddig még nem volt lehetőséget. Tkp. ebből áll a pszichoterápia, nem pedig abból, hogy a pszichológus tanácsokat ad. Csak segít neked rájönni, hogy miben kell változtatnod, a sok-sok beszélgetés által. Pécsett tudom ajánlani az Ablak Pszichoterápiás Team-et, nagyon jó szakembrek dolgoznak ott, és relatíve baráti áron.
Egyébként ha valaki borderline gyanújával megy szakemberhez, akkor szerintem valóban az az elsődleges, hogy a kliens beszéljen hosszasan az élettörténetéről, és kiderüljön, hogy milyen talajon alakult ki a személyiségzavar. De vigyázz, mert az "öndiagnózist" nemigen preferálják a szakemberek :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!