Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért tartják gyengének az...

Miért tartják gyengének az öngyilkosokat?

Figyelt kérdés

Miért tartjuk rossz dolognak az öngyilkosságot,miért gyenge aki elkövetni és miért kell mindenáron megmenteni őket?

Miért kell megmenti valaki ettől és visszakényszeríteni egy olyan életbe amit nem tud megváltoztatni?

ne legyen öngyilkos inkább szenvedje végig a betegségét és haljon meg kínok között?

Miből gondolják egyesek jobb neki az élet?

Szerintem bátrak. Én nem mernék ugrani vagy felvágni a csuklóm.

Szerintem ez csak egy olyan duma amivel azt próbálják kijátszani,hogy az ember nem szeret gyenge lenne és így majd talán nem ugrik.

2016. dec. 12. 16:50
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Nos, én egész életembe kínzást, lelki terrort kaptam anyámtól, szeretetet soha, csak bántást. Olyan voltam mindig és ahogy telltek az évek, egyre olyanabb lettem, mint egy sarokba szorított, megvadult, támadó kutya. Tönkre tett lelkileg, érzelmileg, anyagilag és mikor nem bírtam tovább és a földön fekve sírva azt kívántam, hogy bárcsak meghalnék, mindig belém rúgott még egyet valahogy. Egy pszichopata állat, és minden nap azért imádkozom, hogy visszakapja az élettől amit velem tett, gyerekkoromtól felnőtt koromig. Mivel se annyi pénzem, se annyi mentális, lelki erőm nincs már, hogy talpra tudjak állni, rengeteget sírok és a halált kívánom. Pszichiátriai gyógyszereknek köszönhetem, hogy még élek, de lehet csak a szenvedésem hosszabbítják és jobb lenne ha már nem élnék. Párkapcsolatra alkalmatlan vagyok, mert a szívem nem ismeri a szeretetet, csak a bántást. Meg vagyok keseredve, csak fájdalom és gyűlölet van bennem. Van ugyan kapcsolatom és a párom szeret, de én nem tudom viszonozni, csak azt látom benne, hogy kényszerből élek vele. Bántani tudom csak és ez miatt lelkiismeretfurdalásom van, hogy őt is tönkre teszem. Jobb lenne meghalni. Aki nem kapott soha szeretetet, az egy idő után már nem is tudja befogadni, sem viszonozni. Nem tud ép emberi kapcsolatokat kialakítani. Én belül vágyom rá és szenvedek tőle, hogy nem megy, de már nem tudok mihez kezdeni. Csak bűntudatom van, hogy magam miatt mást is bántok. Még nem jutottam el oda, hogy megtegyem az öngyilkosságot, de nagyon szenvedek már és előbb utóbb lehet, hogy megteszem. Nem érdekel, hogy ki mit gondol, gyávának tart-e, vagy gyengének. Senki nincs a helyembe aki átélné amit én, így nem is érthetik. 27/N
2016. dec. 15. 06:26
 22/22 anonim ***** válasza:

Van aki egész életében dolgozik, tanul, gyereket nevel, háztartást vezet, betegeket ápol stb. egyszóval dolgozik, mint az állat, és mégsem jönnek össze nekik a dolgok, aztán van olyan ember is, aki 2 fűszálat sem rak keresztbe, "oszt" mégis minden az@r besikerül neki az életben.

Nem egy ismerősöm van mindkét oldalról.

(Tudjátok mi a szomorú? Az mikor az ember lelke úgy intézi a dolgokat, hogy csak szívjál. Mikor az ember lelke a saját teste ellen fordul, az egy igazán rossz dolog.

A lélek az a valami, aki segít vagy gátol valamilyen dolog elvégzésében. Az is a lélek, amikor lógsz a BKV-n és marha szar érzésed van. Valamint mikor jól átvágsz valakit és olyan érzésed van, hogy ezt nem kellene megtennem, de mégis megteszed, az is a lélek. Ezt az okoskodók kedvéért írtam ide.)

Mindig később jön rá az ember, hogy mit rontott el az életében. aztán mikor visszatekint az életébe és semmi mást nem lát csak azt, hogy ez sem sikerült, az sem sikerült pedig mindent megpróbáltam, akkor azt mondja, hogy sz@rok bele.

2016. dec. 16. 09:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!