Miért nem tisztelik jobban az öngyilkosokat?
Ne csináld!
Oka van annak, hogy az ember fél a haláltól.
Bármiért is készülsz rá, kérj segítséget!
Az öngyilkosság nem megoldás semmire.
Akkor elárulom neked: ha bajban vagy, és ilyesmin gondolkozol, sokkal nagyobb bátorság kell ahhoz, hogy NE tedd meg, és szembenézz a problémával!
Csak az választja a halált, aki gyáva élni!
Bátor az aki megoldja a gondjait nem az aki elmenekül.
Egyszer néztem a tv-ben egy igaz történetet. Egy pasit elfogtak Irakban és szinte naponta kínozták. Nekem az volt az első gondolatom, hogy ezt én biztos nem bírnám ki, inkább nem innék vagy valamivel felvágnám az ereimet. A pasi viszont megmenekült, kitartott. Számomra ő igazi hős, bátor ember.
Itt arra akartam utalni, hogy elhiszem, hogy vannak olyan helyzetek amikor inkább én is kinyírnám magam, minthogy szenvedjek, de ez inkább menekülés, gyávasság. Az aki szembeszáll a gondjaival, kimászik a gödörből az az igazán bátor és tiszteletre méltó ember. Főleg ha belegondolok, hogy én 16 évesen öngyilkos akartam lenni egy pasi miatt. Szerinted egy 16 éves aki megöli magát egy pasi miatt az bátor, vagy buta?
"Szerinted egy 16 éves aki megöli magát egy pasi miatt az bátor, vagy buta?"
Se nem bátor, se nem buta. Egyszerűen kétségbeesett.
Mert ebben nincs semmi tiszteletreméltó.
Én azt tisztelem, aki 100x pofára esett az életben, és képes 101.jére is talpra állni és igenis van benne akaraterő meg kitartás ahhoz, hogy ő folytassa, és ha már kapott egy lehetőséget az életre, akkor igen is ÉLJEN azzal a lehetőséggel, és ne adja fel.
Te kit tisztelnél jobban? Aki az első akadálynál meghátrál és feladja, vagy aki végigcsinálja, lehet hogy vért izzad közben, de akkor sem adja fel, hanem csinálja, csinálja, csinálja..
Szerintem megválaszoltam a kérdésedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!