Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Tudom, hogy jogom van szavazni...

Tudom, hogy jogom van szavazni, mégis fájdalommal tölt el, hogy nagyon sokan nem tisztelik a véleményem, mit tegyek? 23F

Figyelt kérdés

Szeretném leszögezni, hogy sohasem szavaztam semmiféle ügyben és könnyen lehet, hogy nem is fogok. A válaszom, hogy miért nem: fájdalommal tölt el, hogy nagyon sokan nem tisztelik a véleményem, ha meghallják, kikre és miért szavaznék.

A baj az, hogy hiába van értékrendem, hiába van egy bizonyos párt, akikre szívesen szavaznék, a végeredmény majdnem mindig ugyanaz. Jönnek a provokatív megjegyzések, illetve a "De miért rájuk szeretnék szavazni? Inkább el se menjél, ha ilyen buta alak vagy!" féle kedves gondolatok.

Nekem ez borzalmas érzés! Hogy jogom van szavazni, de egyszerre mégsincsen! Ugyanez volt 2014-ben, szerettem volna elmenni, de gyakorlatilag darabokra szidalmaztak engem, annyira fájt, hogy el se mentem, mi több, lehet, el se megyek soha szavazni semmiféle ügyben.

Tudom, az lenne a bölcs dolog, ha titokban tartanám, kikre szeretnék szavazni, egyszerűen csak szavaznék, amikor kell, de kérdem én, miért jó dolog, ha rettegésben, félelemben, titkolózások közepette szavaz valaki? Szörnyű érzés nekem, hogy van egy párt, akinek nézetével nagyon sok dologban egyetértek, de mégis ugyanaz a végeredmény mindig! Hogy szinte "gonosz ember" vagyok, mert nekem is van egyéni értékrendem! Pedig demokrácia van! Jogom lenne szavazni!

Megvisel a dolog és mostanában leterhel. Mit tegyek? Próbáljak nem odafigyenli a kötekedő hangokra, vagy, hogy ne sértsem meg őket, sohase szavazzak a pártra, akire szeretnék?

2016. szept. 29. 11:34
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
91%

Az első, amit tehetsz, hogy bármennyire akarják (mert nagyon akarják), te nem rettegsz. A rettegésed önbizalomhiánytól van, az meg ismerethiánytól. Tehát akkor tudod leküzdeni a rettegést, ha sokat olvasol (erősen megválogatva), összeveted az olvasottakat és ahol sok az ellentmondás, elveted.

Az emberek sokfélék, sokféle nézettel, és semmi okuk, hogy mások véleményét elfogadják. Hacsak meg nem tudják őket győzni, mert kellő tudással olyasmit tudnak mondani, amit a másiknak be kell látnia. Ha téged fájdalommal tölt el, az azt jelenti, nem tudsz különbséget tenni fikázás és érvelés között. Az első sértegetni akar, mert másra nem képes (ezért ezt figyelmen kívül kell hagyni), a második próbál meggyőzni a saját igazáról. Ha értelmesen vitáztok, akkor az eredmény az lesz, hogy az okosabb tudja meggyőzni a másikat. Lehet, hogy éppen téged. De itt fel van erősen tételezve, hogy érvelés és nem lesajnálás van. Persze egy nagyon okos ember egy erősen ismerethiányos embert hamisságról is meg tud győzni, de itt már nem az igazságosságról, hanem a hamis érvek szószólójának emberi jelleméről.

Tájékozódj, vesd össze a tapasztalatokat, és alakíts ki önálló álláspontot, majd menj el szavazni, ha éppen ez van soron.

Itt például nem könnyű a helyzeted, mert hamis kérdésre nehéz jó választ adni. Miért hamis a kérdés? Mert azt sugallja, te dönthetsz valamiről, pedig semmiről sem dönthetsz e kérdésben. Ha ezt meg akarod érteni, tételezd fel előbb az egyiket, vizsgáld meg, aztán a másikat, és azt is vizsgáld meg. Ahol nincs ellentmondás, az a jó. Ha mindkét esetnél van, becsaptak.

Ha itt igent mondasz, látszólag felhatalmazod az Uniót a kvóta megállapítására. De ez hazugság, mert a kvótát az államfők tanácsa határozza meg, és ott Orbán Viktor fog szavazni. Ha igennel, téged is átvert, ha nemmel, akkor nem lesz kvóta.

Ha nemet mondasz, akkor látszólag megtiltod az Uniónak a betelepítést. De ez hazugság ugyanazért, mint előbb. Az ország az Unió tagja, ha az Unió hoz döntést (Orbán szavazatával), akkor az kötelező az országra.

Itt tehát nem számít, mit mondasz, azt (ha már az Unió akarja), egy uniós szavazáson Orbán fogja eldönteni.

Már csak az a kérdés, mit tehetsz a hamis kérdéssel. Ha nem mész el, önként lemondasz a jogodról, hogy beleszólhass az ország dolgaiba. Ha elmész, nem lesz jó se az igen, se a nem. Ha viszont mindkettőt szabályosan beikszeled, akkor azt fejezted ki, hamis a kérdés és ezért érvénytelennek nyilvánítod.

2016. szept. 29. 11:52
 2/14 anonim ***** válasza:
71%
Szedd össze magad basszus 23 éves férfi vagy.
2016. szept. 29. 11:59
 3/14 kovpet ***** válasza:
100%

"de egyszerre mégsincsen"

Te nem vagy valami erős jellem, ugye?

Hogyhogy nincs jogod szavazni? Kaptál értesítőt, ugye?

Akkor elmész és ikszelsz. Ennyi.

Másoknak meg joguk van elmondani, hogy szerintük nincs igazad. Neked meg jogod van elmondani, hogy szerinted meg igen és nekik nem.

2016. szept. 29. 12:20
 4/14 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%

"nagyon sokan nem tisztelik a véleményem, ha meghallják, kikre és miért szavaznék."

Nem kell senkinek se tudnia a véleményed. És/vagy nem kell foglalkozni azzal, hogy más mit mond a te véleményedről.

2016. szept. 29. 12:30
 5/14 anonim ***** válasza:
61%
Mi ez a szánalmas sirám?
2016. szept. 29. 12:46
 6/14 anonim ***** válasza:
78%

Ez egy nagy baromság.

A vélemény olyan mint a segglyuk, mindenkinek van de senki se kíváncsi a másikéra.

Ez van, ez a véleményed, mindenkinek megvan a saját véleménye, nem kell ezen nyavalyogni.

2016. szept. 29. 13:33
 7/14 A legböszmébb Feri ***** válasza:
48%

Senkit nem érdekel a véleményed. Te dógod...

Az enyém sem. A Béláé sem. De mi ezzel a baj?

2016. szept. 29. 13:34
 8/14 Pro Patria ***** válasza:
100%

"Nekem ez borzalmas érzés! Hogy jogom van szavazni, de egyszerre mégsincsen! Ugyanez volt 2014-ben, szerettem volna elmenni, de gyakorlatilag darabokra szidalmaztak engem, annyira fájt, hogy el se mentem, mi több, lehet, el se megyek soha szavazni semmiféle ügyben."

- De, van. Tehát kérlek, ne add elő a hattyú halálát, mintha egy autoriter rendszerben lenne lelki terror mellett megtartva a választás.

Ha ennyire konfliktuskerülő vagy, feltételezem, nem volt még munkahelyed. A társas érintkezésben kikerülhetetlen a súrlódás, így ne válassz kedvenc zenét, ne legyen kedvenc sportcsapatod, ne nézz sorozatokat. Ha bármiben véleményt fogalmazol meg, akkor lesznek, akik ezt ellentétesen gondolják, és ezt nem barátságosan közlik. Szerinted kik kapják ebből a legnagyobb dózist? Éppen a kormánypártok támogatói. Mindig ez az általános felállás.

Az első válaszoló pedig még meg is erősít ebben, hogy "ne hagyd magadat megfélemlíteni".

"Tudom, az lenne a bölcs dolog, ha titokban tartanám, kikre szeretnék szavazni, egyszerűen csak szavaznék, amikor kell, de kérdem én, miért jó dolog, ha rettegésben, félelemben, titkolózások közepette szavaz valaki?"

- Az általános, titkos, egyenlő, és szabad választásoknak ez a lényege. Általános (minden, választói korhatárt elért, és ezen jogában büntetőügyi eljárásban nem felfüggesztett személyre vonatkozóan), egyenlő (minden szavazat egyet ér, egyenlő elbírálással), szabad (a választásban nem korlátozott, szabad döntéssel), és titkos (név nélkül, a választófülke magányában) megtett választás jelenti a demokráciát.

Melyik nem vonatkozik rád?

Ha ez számít, én 2014-ben úgy ikszeltem, hogy egy olyan pártot ért, amelynek esélye sem volt a parlamenti küszöb elérésére, de a legjobban képviselte a saját irányelveimet. Nem csak azért, mert nem akartam hozzájárulni egyetlen országgyűlési képviselő helyéhez sem, pártállástól függetlenül, aki ezzel a felhatalmazással később általam nem vállalható korrupciós ügyekben lehet esetlegesen jelen. Nem azért, hogy ennek esélyét kizárjam. Azért, mert több más elgondolás végigvitele után az alakult ki bennem, hogy a választás arról szól, hogy képviseltetem magamat benne. Én, magam, személy szerint.

És nem az esélyes befutók latolgatásáról, nem arról, hogy felmérem, ki győzhet, és ezek közé akarok tartozni. Hogy "sikert akarok átélni" a választási eredmények közlésekor.

Leadtam a szavazatomat egy pártra, ami képvisel. Ha mások nem ebben látják magukat képviseltetve, és nem oda ikszelnek, én akkor is belevittem magamat a választásokba.

Négy év múlva pedig talán másképp lesz, vagy nem, de szavaztam, és szavazni fogok, a saját képviseletemnek megfelelően, akkor is, ha azt nem ossza velem együtt annyi támogató, hogy a bejutást elérje.

Amennyire jelen vagyok a társadalomban, pont annyira vagyok jelen az országgyűlésben is.

Én pedig szavazok. Ahogyan a képviseltetésemet látom.

2016. szept. 29. 14:47
 9/14 Andizsuzsi ***** válasza:

"de kérdem én, miért jó dolog, ha rettegésben, félelemben, titkolózások közepette szavaz valaki?"

Miért jó, ha annyira retteg, fél, hogy szavazni sem mer elmenni?

Én érvénytelenül fogok szavazni. Van aki ezért "lehazaárulózott", de én így látom jónak és eszem ágában rettegni miatta.

2016. szept. 29. 18:27
 10/14 anonim ***** válasza:
Mégiscsak az a megoldás,hogy nem beszélsz róla.Mi értelme a hiábavaló vitáknak,ha mindig az a vége,hogy "ledorongolnak" ?
2016. szept. 29. 20:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!