Tudom, hogy jogom van szavazni, mégis fájdalommal tölt el, hogy nagyon sokan nem tisztelik a véleményem, mit tegyek? 23F
Szeretném leszögezni, hogy sohasem szavaztam semmiféle ügyben és könnyen lehet, hogy nem is fogok. A válaszom, hogy miért nem: fájdalommal tölt el, hogy nagyon sokan nem tisztelik a véleményem, ha meghallják, kikre és miért szavaznék.
A baj az, hogy hiába van értékrendem, hiába van egy bizonyos párt, akikre szívesen szavaznék, a végeredmény majdnem mindig ugyanaz. Jönnek a provokatív megjegyzések, illetve a "De miért rájuk szeretnék szavazni? Inkább el se menjél, ha ilyen buta alak vagy!" féle kedves gondolatok.
Nekem ez borzalmas érzés! Hogy jogom van szavazni, de egyszerre mégsincsen! Ugyanez volt 2014-ben, szerettem volna elmenni, de gyakorlatilag darabokra szidalmaztak engem, annyira fájt, hogy el se mentem, mi több, lehet, el se megyek soha szavazni semmiféle ügyben.
Tudom, az lenne a bölcs dolog, ha titokban tartanám, kikre szeretnék szavazni, egyszerűen csak szavaznék, amikor kell, de kérdem én, miért jó dolog, ha rettegésben, félelemben, titkolózások közepette szavaz valaki? Szörnyű érzés nekem, hogy van egy párt, akinek nézetével nagyon sok dologban egyetértek, de mégis ugyanaz a végeredmény mindig! Hogy szinte "gonosz ember" vagyok, mert nekem is van egyéni értékrendem! Pedig demokrácia van! Jogom lenne szavazni!
Megvisel a dolog és mostanában leterhel. Mit tegyek? Próbáljak nem odafigyenli a kötekedő hangokra, vagy, hogy ne sértsem meg őket, sohase szavazzak a pártra, akire szeretnék?
Andizsuzsi: azt tudod, ugye, hogy a választókörök többségében nem lesz ellenzéki szavazatszámláló?
Szerinted a "nemigen" szavazat hány milliszekundum alatt válik majd érvényes "nem"-mé egy ilyen helyen?
Sajnos van ilyen, engem az én iskolámban a népszavazás óta migránssimogatónak neveznek társaim... Szerintem ezzel csak magukat járatják le. Eddig nagy haverok voltunk, de már Facebook-on is töröltek. Ide vezetett a gyűlölet propaganda... Ezért utálom én ezt az országot!
Egyébként a szavazás névtelenűl történik, ha nem egy kisebb faluban laksz, nem lehet gondod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!