Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért tartják "bűnösnek" az...

Miért tartják "bűnösnek" az öngyilkosokat?

Figyelt kérdés

Úgy tűnik a nagy többség egy véleményen van hogy aki öngyilkosságot követ el az gyáva, bűnös, önző.

Egy ember ha úgy látja neki csak ez a megoldás jöhet számításba bármilyen oknál fogva akkor miért ítéli el mindenki amikor saját élete, önrendelkezési joga.

2010. ápr. 26. 21:30
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
én nem azt tartom bűnösnek ha valaki az lesz hanem aki fenyegetőzik vele!!!
2010. máj. 2. 15:10
 42/44 anonim válasza:
Az öngyilkosság egy Szentlélek elleni bűn, ami a katolikus egyház katekizmusa szerint nem nyer bocsánatot semmilyen körülmények között. (Lásd: Júdás.) „Minden bűn és káromlás megbocsáttatik az embereknek, de a Szentlélek elleni káromlás - és bűn - nem nyer bocsánatot soha, bűne örökre megmarad.” (Mt 12,32. Vö. Mk 3,29; Lk 12,10.)
2010. aug. 1. 16:58
 43/44 anonim ***** válasza:

Lehet én vagyok a hülye, de ezeket én a következőképpen látom:

Nem az öngyilkos a leggyávább... hanem az egész társadalom gyáva, mert struccpolitikát játszanak és az öngyilkosság tabu számukra!

Arról is elfelejtkeznek, hogy mi nem vagyunk istenek hogy eldöntsük mi bűn és mi nem.

Önzés? Hát nézzük csak...

Ki nem önző ebben a világban? korunk társadalma kb az önzésre épül...

De meg is fordítom a kérdést, mert én ezen gondolkodtam:

Nem e önzőség vkit életben tartani, csak hogy nekünk ne legyen fájdalmunk...

mellesleg egy öngyilkosság egyáltalán megindít még valamit az emberekben?

2010. dec. 19. 17:49
 44/44 anonim ***** válasza:
a bibliában csak néhányszor említik az öngy.ot. ezek közül egyszer sem mond róla a biblia véleményt. júdás is azért került a pokolra mert elárulta jézust és nem tért meg nem az öngyilkosságáért. ki a francok vagytok ti, hogy megmondjátok, mit gondol Isten? és ki a francok vagytok hogy mások hitét/nemhitét nem tisztelitek. Ez az emberek ügye, nem az istené, azért meg ha vki öngyilkos lett ugyanúgy tehet a család és a társadalom is vmilyen szinten, ne szépítsünk.... arra meg amugy nem is gondoltok, hogy nem mindenki azért öli meg magát, h meneküljön hanem pl mert unja a sok hülyeséget maga körül, vagy más?
2011. máj. 26. 00:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!