Miért tartják "bűnösnek" az öngyilkosokat?
Úgy tűnik a nagy többség egy véleményen van hogy aki öngyilkosságot követ el az gyáva, bűnös, önző.
Egy ember ha úgy látja neki csak ez a megoldás jöhet számításba bármilyen oknál fogva akkor miért ítéli el mindenki amikor saját élete, önrendelkezési joga.
Hát kérdező neked nem adok igazat. Én is tudok örvendeni a kis dolgoknak, mint például a ruha. Nagyon örülök a kicsi, de új dolgoknak. Ettől lesznek színesek a napjaim. Ezért nem leszek én öngyilkos, mert mindenben megtalálom a szépet. Sokan csodálkoznak, hogy milyen vidám vagyok minden nap, azt hiszik, hogy semmi gondom, viszont megvannak nekem is a magam problémái.
Az öngyilkosságról annyit, hogy ha már kilátástalan a helyzet, akkor meg kell tenni. Nincs értelme az életnek, ha állandóan a halál vágya jár az eszünkben.
19:04
Hát majd rájössz, hogy nem mindig elég akarni. Jó darabig azt hittem én is, de van, amikor nem elég akarni.
És azt is tegyük hozzá, hogy az öngyilkosok 80%-a nem épp felhőtlen anyagi helyzetben tengeti a mindennapjait.
Szia 15:12-es!
Lehet, hogy igazad van, de ezért már meg kell halni? Szamárság!
Sok olyan öngyilkos van, akinek egyáltalán nincsenek szerettei. Ezt pedig nem úgy értem, hogy ő nem tartja azokat annak. Hanem pl. valaki idős már, gyerekei nincsenek és az összes rokona meghalt. Teljesen egyedül van a világban és öngyilkos lesz. Ezen esetben hol az önzőség benne? Sehol.
Az hogy az öngyilkosság elméletileg bűn, az egy dolog. Nem kéne megvetni azokat az embereket, akik annyira elkeseredtek, hogy úgy gondolják, már nincs más megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!