Miért tartják "bűnösnek" az öngyilkosokat?
Úgy tűnik a nagy többség egy véleményen van hogy aki öngyilkosságot követ el az gyáva, bűnös, önző.
Egy ember ha úgy látja neki csak ez a megoldás jöhet számításba bármilyen oknál fogva akkor miért ítéli el mindenki amikor saját élete, önrendelkezési joga.
Az Igazi Jogot, az Igazi törvényt a természet diktálja.
- Az erősebb éli túl, a gyengébb elhullik.
- Az erősebb legyőzi a gyengébbet.
- evolúció
- Ahogy Isten legyőzte Lucifert és ahogy megaloktta a természetet mint szövettségesét elűzve ezzel az élettelenséget erről a kőgolyóról.
megkérek mindenkit még egyszer szépen hogy NE OFFOLJON
Köszönöm.
gyáva,mert nem néz szembe a problémákkal
bátor,mert van ereje megtenni...
Hiszek Istenbe,és szerintem bűn elkövetni...de ez már döntse el mindenki hite szerint...
fura,h egyes emberek küzdenek az életbe maradásért,mások pedig csak eldobják...de nem az én dolgom ítélkezni,és nem is szeretnék senki felett.
de ilyen az élet..megszületünk,élünk és meghalunk...
Nos természetesen önző, és valóban fájdalmat okoz a szeretteinek az ilyen, de aki tényleg meg akar halni, az elvonul, hogy úgymond eltűnjön, és a holtteste ne hagyjon bizonyítékot, ne adjon okot arra, hogy a szerettei önmagukat vádolják. Bizonytalanságban hagyja őket, hogy valahol talán mégis él, talán kínok között, talán épp boldogabban, mint ahogy velük élt. Az ember általában nehezen viseli el a halált, főleg ha az ember úgy hal meg, hogy önkezével vet véget életének.
Pedig a halál, akár így, akár úgy, természetes dolog. Egyszer amúgy is eljönne, ha nem lát az ember kiutat, vagy változásra való lehetőséget, akkor miért ne jöjjön el most? Lehet, hogy egy mikro közösségben fájdalmat okoz, de a természetes halál is ugyanolyan fájdalmat hagy maga után, és csak az idő tudja gyógyítani. Semmi más. Ugyanakkor a makro közösségben, a világon jelnleg olyan a helyzet, hogy sok az éhes száj, mivel a gyengék is életben maradnak a fjlődésnek köszönhetően. Így aki saját tudatával képes fölfogni, hogy fölöslegesen van a világon, az egy értékes ember.
Ezzel a tudattal lehet együtt élni, de vannak, akik nem tudnak. Apró porszemek vagyunk a világegyetemben, bármilyen nagy dolgot is viszünk végbe, az nem igazán fontos, vagy múlandó.
Ezeket az embereket, akik ehhez hasonló elgondolásból követnek el öngyilkosságot, nem tartom se bűnösnek, sem butának, nagyon is tisztán látó blcs emberek.
Akik hirtelen felindulásból, mint egy segélykérésként kísérelnek meg öngyilkosságot, nos bűnösnek őket sem tartom, csupán szánalmasnak. Segíts magadon, Isten is megsegít.
OFF
Én Ejvaban hiszek, aki Pandora bolygón él, és a navik tisztelik. XD
Hát, igen ez egy jó kérdés..
Én nem tartom őket gyávának, csak inkább bátortalanságnak, h nem bírnak szembe nézni a helyzettel.
Amúgy meg azért kell hozzá elég nagy akaraterő és bátorság h vki végbe vigye.
Sztem nem is önzőség öngyilkosnak lenni, mert nagyon sokna azért lesznek öngyilkosok ha pl megbuknak év végén,
mert ez sztem nem önzőség, egyrész igen fél atól h mit kap otthon de másrészről pedig nem akarja a szülőket megbántani és úgy tartja h jobb lesz nekik nélküle(vagyis gondol rájuk)
de mondjuk aki lesznek öngyilkosok mert elhagyj a szerelmük avgy elvesztik az állásukjat azok már lehetnek gyávák, mert nem mernek más új felé nyitni
amúgy meg nem is érzik magukat fontosnak, nincs akire számíthatnak akkor mit csináljon? mert ha lenne vki akkor igenis annka személynek észre kéne vennie h van vmi baj és segíteni, de ha nincs senki akkor kire támaszkodhat?
sztem nagyon sok érve szól mind a gyávák mind a bátorok mellett
14:07
Kihagytad azt a fajtát, akinek teljesen egysíkon, egydimenzióban, siváran fut az élete, és egyszerűen megunja, elfárad. Ők sem gyávák. Csak egyszerűen nem bírják a monotonitást.
A legtöbb ember, simán örül az életének, akkor is, ha az csak annyiról szól, hogy felkel-dolgozik-mozizik-pletykál-iszogat-vásárol-hétvégén kirúg a hámból, de azért vannak páran, akik többet várnak az élettől, vagy úgy érzik többre hivatottak, viszont beszorultak egy társadalmi rétegbe, ahonnan nincs kiút. Van olyan, hogy nincs kiút, és valaki kényszerpályán mozog, csak ezzel a módszerrel lehet megtörni azt.
Szia 9:18-as
A 14:07-es vagyok.Am F/17 vagyok, tehát csak korlátozott tapasztalataim vannak, és nekem ez a véleményem.
Elismerem hogy lehetnek ilyenek, mint a te példád, de ez csak nagyon extrém körülmények között jöhet létre szerintem. Mindig lehet változtatni, ha akarni kell, és az öngyilkosság egy változtatás. De most gondolj bele, hogy ha képes megölni magát, akkor miért nem képes mondjuk egyszer másfele fordulni egy utcán, vagy új ruhát venni, vagy bármi újat kipróbálni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!