Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Neked milyen érzés depressziós...

Neked milyen érzés depressziósnak lenni?

Figyelt kérdés
Nem is tudom, vannak-e különböző fajtái és milyenek. Nekem egyszer régen egyetlen napig volt, vagy inkább fél napig, csak úgy, a semmiből jött. Folyamatosan picit szomorú volt a hangulatom, és egyetlen pillanatig sem tudtam örülni semminek. Nyomasztó volt, és nagyon rossz. Direkt megnéztem egy filmet, amit akkoriban szerettem, de akkor sem éreztem örömöt. Aztán 10 évvel később néhány hónapig tartott valami ilyesmi, talán enyhébben, de sokkal tovább. Akkor hónapokig nem tudtam örülni, folyamatosan kicsit szomorú, depis, pesszimista, elkeseredett voltam, főleg, ha egyedül voltam otthon, és nem csináltam semmit. Mikor dolgoztam, akkor egész jó volt ahhoz képest, legalábbis semleges, de örülni akkor sem tudtam. Igyekeztem emberekkel, családtagokkal lenni, akkor is rossz volt, de egyedül még rosszabb. Mikor fürödtem, valahogy megrémített a sok víz látványa. A liftől féltem, hogy lezuhan. Aztán a végén kezdett enyhülni és elmúlt. Olyan volt, mintha nem is éltem volna igazán. Nálad milyen?

2016. szept. 8. 08:20
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
73%

Hát, sajnos én is több évig az voltam. Szintén éreztem azt a végtelen ürességet. Mindig szomorkodtam, nem törődtem a külsőmmel, kerültem az embereket, féltem, nem volt kedvem semmihez (volt hogy egész nap feküdtem), öngyilkos gondolataim voltak. Az iskolában megjátszottam magam egy ideig, majd elérkeztem abba a fázisba, amikor már semmi sem érdekelt, nem éreztem soha semmit, csak hogy vagyok. De annak értelmét sem tudtam meghatározni. Ekkor már a környezetem is aggódott értem, kérdezték, hogy mi a bajom, de nem mondtam el senkinek. A sírásra képtelen voltam. Utána eljött az a nap, 2015. december 18-án, amikor úgy döntöttem, hogy ezt Én nem szeretném folytatni. Édesapám hatására orvoshoz fordultam, ahol megkaptam a megfelelő kezelést. Rájöttem, hogy akármilyen ürességet érzek belül, akármilyen rossz kedvem is van, ez csak bennem van így, és kívülről senki sem látja. Megkezdtem a társaságba való visszaszokást. Sokat sétáltam, sokat jártam olyan helyen ahol sok ember volt, majd rájöttem, hogy semmiben sem vagyok rosszabb mint a többi ember. Utána egyre csak jobban lettem. Visszatért a régi személyiségem, a vidám, nagyon aktív létem.

A depresszióba nem szabad beletörődni.

18/F

2016. okt. 2. 12:00
 12/12 A kérdező kommentje:
Aki meg akar gyógyulni ebből vagy bármi másból, kivéve talán az autizmust, az írjon rám. Van egy elég jó, új módszer, gyógyszerek nélkül. Sokat elárul a hatékonyságáról, hogy ismerek olyan skizofrént, aki gyakorlatilag meggyógyult tőle. A depresszió, pánikbetegség, kényszeresség, stb. ehhez képest minden szempontból kismiska, valljuk be.
2016. okt. 2. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!