Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A depressziót mi váltja ki?...

A depressziót mi váltja ki? Mi játszódik le az agyban?

Figyelt kérdés
Ma játszódik le az agyba? Ezt úgy értem ezt valami az agyban váltja ki valami htására? Remélem jól megfogalmaztam.
2010. ápr. 21. 19:57
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
A depressziót külső ok fogja kiváltani, de a hajlam természetesen genetikai ok, vagyis "be van égetve" az agyba bizonyos embereknél.
2010. ápr. 21. 20:22
 2/15 anonim ***** válasza:
lehet esetleg vitaminhiány miatt is pl
2010. ápr. 21. 20:25
 3/15 anonim ***** válasza:

Na ezt én is megakartam kérdezni már. Kíváncsi leszek a válaszokra. Nem hiszem hogy ez kémia, s valami anyaghiány miatt lesz valaki depis.

Szerintem csak egyszerre túl sok rossz történik valakivel, amin nem tud túllépni, így csak egyre lejjebb csúszik.

2010. ápr. 22. 17:54
 4/15 anonim ***** válasza:
Mással is történik túl sok rossz, mégse lesz depis. Biokémia.
2010. ápr. 22. 19:40
 5/15 anonim ***** válasza:
valami szterotonin nevű transzmitterből lesz túl kevés az agyban és az okozza a depressziót... sok rossz dolog tényleg okozhat "depit", de az teljesen más,a szomorkodás nem betegség!
2010. ápr. 23. 14:03
 6/15 anonim ***** válasza:
vagyis neurotranszmitter azt jelenti h ingerület átvivő anyag amúgy nem vagyok pszichiáter szóval nem vagyok képben ezekkel annyira, de megpróbáltam segíteni
2010. ápr. 23. 14:04
 7/15 anonim ***** válasza:

Igen, valami ilyesmi, illetve ez is. Még nincs pontosan feltérképezve. Ha fel lesz, az nagy "csapás" lesz azoknak, akik "ráolvasással" akarnak szervi elváltozásokat "gyógyítani", ez a betegség is beáll a cukorbetegség, magas vérnyomás stb sorába, ott se jut senkinek eszébe, hogy jól megbeszéelem valakivel, hogy nem is vagyok cukros és akkor elmúlik. Persze az, hogy még nem elég pontosak a gyógyszerek, nekik rögtön bizonyíték arra, hogy gyógyszerrel egyáltalán nem is lehet ezt kezelni. Az sem zavarja őket, hogy nagyon sokan jól reagálnak ezekre a szerekre, ennek pedig oka van.

Az agy is szerv kérem, ugyanis. A lélek (és a lelki betegség) absztrakt fogalom, mindez mögött (vagy inkább helyett) biokémiai folyamatok állnak.

2010. ápr. 23. 14:13
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

"A lélek (és a lelki betegség) absztrakt fogalom, mindez mögött (vagy inkább helyett) biokémiai folyamatok állnak."

Te neked annyira fogalmad sincs a lélekről. Ez annyira nem igaz. Rengeteg mindentől függ a lélek. Tudnak olyan dolgok történni amit miatt összeroppan. De biztos vagyok benne hogy veled még soha nem történt semmi ami padlóra kényszerített volna, és soha nem is igazán beszéltél ilyen emberrel, mert te/ti elintézitek az egészet azzal hogy ez egy kémiai folyamat és ennyi.

És mi van azzal akit megvertek, aki csonka és boldogtalan alkoholista családban nőtt fel, akinek meghalt egy olyan ismerőse aki az életét jelentette, és még sorolhatnám. Ezt mind mind a körülmények okozzák.

Az ember egy érző és gondolkodó légy, aki megtud rogyni a terhek alatt, amit a jóisten rápakol.

2010. ápr. 23. 20:52
 9/15 anonim ***** válasza:

"És mi van azzal akit megvertek, aki csonka és boldogtalan alkoholista családban nőtt fel, akinek meghalt egy olyan ismerőse aki az életét jelentette, és még sorolhatnám."

Azzal az van, hogy elraktározza és felhasználja az agya. Na és az agyban micsoda, na mi?

2010. ápr. 23. 21:18
 10/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2010. ápr. 23. 22:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!