Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi lehet a bajom? Depresszió?

Mi lehet a bajom? Depresszió?

Figyelt kérdés
Elég korán kezdődtek a gondjaim.Sajnos endokrin betegségek miatt duci vagyok,bár erre sokáig nem jöttünk rá.Ez most mellékes dolog a gondomban.Már az általános iskolában rengeteget bántottak miatta,ami folytatódott a középsuliban is.Kollégista voltam,másfél évet bírtam ott,annyira rossz volt a helyzetem. Abban az időben sokszor eszembe jutott,hogy jobb lenne nekem,ha nem lennék a világon.Ezek néha a mai napig előjönnek belőlem. Akkoriban sokszor sírva hívtam a szüleimet,hogy vigyenek innen,mert nem bírom tovább.A szobában kiközösítettek stb. Az évek alatt elég sok számomra fontos személy halt meg,amiken nem tudtam túltenni magamat. Nem tudtam még feldolgozni a dolgot.Elég könnyen fel lehet engem idegesíteni és könnyen elsírom magam,akár egy reklámon is,ha olyan. Nehezen barátkozom és beszélgetek emberekkel,mindig attól félek,hogy megbántanak és kihasználnak. A legjobb barátnőmnek hitt ember is hátbaszúrt,ő kezdte a kollégiumban a kiközösítést...Nehezen tudom ezeket a dolgokat elfelejteni és a mai napig gyötör,pedig 2009 és azelőtti dolgok ezek.Nagyon nagyon sűrűn változik a hangulatom,akár napközben többször is. Van,hogy nincsen semmi bajom,minden happy vagy éppen utálok mindent és mindenkit és nem beszélek senkivel,mert megbántanám vagy pedig rettentő bánatos és lehangolt vagyok és arra vágyok,hogy legyen valaki,aki meghallgasson.Nincsen párom jelenleg és nehezen tudom magam belevetni a dolgokba,pont azért,mert félek attól,hogy pofára esek. Rengeteget csalódtam már emberekben és nem akarok újra. Régebben már állapítottak meg depressziót nálam,mert folyton fájt a fejem.Visszatért volna?

2016. júl. 30. 21:29
 1/4 A kérdező kommentje:
22 éves lány vagyok,ezt kifelejtettem
2016. júl. 30. 21:30
 2/4 anonim ***** válasza:

Lehetséges,hasonlóakkal küzdök én is.

Ha szeretnél beszélgetni nyugodtan írj

18l

2016. júl. 30. 21:56
 3/4 anonim ***** válasza:

Minden jel arra utal, hogy ez depresszió.

Igazából legegyszerűbb lenne ezt egy pszichológus segítségével legyőzni, mert ő segít rávezetni téged a helyes útra.

18 éves vagyok, és kb 13-14 éves korom óta vissza-vissza térő depresszióm van, emellett pánikbetegséggel is küzdök, tudom, hogyha épp egy olyan pillanatban vagy, akkor nem tudsz reménykedni semmiben, de nem szabad feladni.

Légy dühös, add ki magadból, tombolj egy nagyot, utána ha lenyugszol megint megtanulod pozitív fényben látni a világot.

Nem akarok annyira nagy szavakkal élni, nem vagyok még benne a korban, de azért megéltem már jó pár nehéz évet én is. Ha gondolod írhatsz!:)

2017. máj. 21. 14:54
 4/4 anonim válasza:
Igen, ez depresszió, de nem kell feltétlenül orvoshoz fordulnod. Magad is tudod, mi a bajod, és hogy mire van szükséged. Szívesen meghallgatlak én is.
2017. máj. 21. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!