Mi a fene bajom van? Lehet, ez depresszió?
Figyelt kérdés
33 éves vagyok és mostanra sikerült az az életet elérnem, amit gyerekkoromban kitűztem magam elé. Nagyon nehezen ment és egész életemben harcolni kellett érte, de most mindenem megvan, amit valaha is akartam és szerettem volna. Szinte tökéletes az életem, de mégsem vagyok boldog. Egyszerűen nem tudom, hogy mi bajom van. Egész életemben ezért harcoltam, sokszor kapcsolatokat bontottam fel miatta, sőt országot is kellett váltsak, de sikerült elérnem. Tudom, hogy boldognak kellene lennem és millió más ember cserélne velem, mert esélyük sincs arra, hogy csak a felét elérjék, ami nekem sikerült -tudom, hogy beképzelten hangzik, de nem annak szánom- és mégsem érzem magam boldognak. Egyszerűen unalmasnak találom az életem és az eddig megszokott depresszív harc után, amiben idáig éltem, most nem találom a helyem. Nem tudom, min kellene változtassak, vagy milyen új célokat tűzzek ki magam elé, hogy változzon ez.2016. máj. 1. 17:44
1/6 anonim válasza:
Lehet az van a háttérben, hogy mivel elérted a célod, így már nincs amiért mennél előre
2/6 anonim válasza:
Szerintem pici környezetváltozásra, utazgatásra lenne szükséged. Vagy pl nem tom, szeretsz-e pl olvasni, mert valahol láttam egy ilyen képet, hogy aki olvas, az többszáz életet is megél; szóval ott másfajta világok, meg kalandok is vannak, meg esetleg ezeknek a film változatai. Amúgy elvonulhatsz pl kicsit a természetbe, tehát nem csak városnézés, hanem lehet túra is; meg nem tudom, hogy pl van-e párod, gyerekeid, lehet, hogy ez már az utolsó inkarnációd, és akkor az ikerláng-szerelem az úgy hírlik, nagy csodát tud adni, nagy boldogságot, meg amúgy egy gyermek is:) Szóval lehetséges, hogy a duálpárodat kéne megtalálni, vagy nem tudom, pl segíteni másoknak is esetleg, hogy elérjék a céljaikat, vagy környezetvédelem, mondjuk nem tudom, ezekben konkrétan mit tehetnél, pl esetleg adakozás v nemtom, hát lehet az is, hogy valami kihívás kéne neked, valami motiváció, pl lefutni a Maratont, és akkor az pl nagy élményt adna, meg büszkeséged okozna neked, hogy "igen, megcsináltam"! :) Vagy például kertészkedjél, tanulj meg új recepteket, kísérletezz ki újfajta süteményeket a saját ízlésed szerint, rajzoljál vagy írjál valami szépet, esetleg menjél valami filmbe castingra, vagy akár statisztának; v esetleg keressél vmi profi fotóst, meg sztájlisztot, és csináltass magadról modelles-stílusú képeket; vagy esetleg írjad le a tapasztalataidat egy könyvbe, hogy honnan hova jutottál, ilyen segítségnyújtásként másoknak; olvasgass vicceket, nézzél vígjátékokat, sci-fi -filmeket, tartsál valami házikedvencet, menjél ki sokszor a parkba, és nézegesd a fákat, hallgasd a madarakat. Ha pl magányos lennél, akkor talán lehet lelni ott a közelben , körn yéken valami csoportos hobbit, pl tánc, tenisz, énekkar esetleg, v tekézés, bowlingozás, v nemtom.
3/6 anonim válasza:
2.vagyok, amúgy hallottam már olyat, hogy a fásultság is depresszió. Illetve ha sokáig elhúzódik, tartósan van, akkor. Meg a motiválatlanság is lehet talán.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Az utazás volt az egyik ilyen célom, átlag 2 havonta járok olyan európai városokban, országokban ahová korábban esélyem sem lett volna eljutni, a párommal együtt járjuk Európát. Ő is támogat mindenben! Olvasok, zenélek, próbálok nyitott maradni és ennek ellenére egyszerűen nem érzem boldognak magam.
2016. máj. 1. 19:54
5/6 anonim válasza:
Az út a boldogság amin keresztülmész abban a reményben hogy boldog legyél.
Ha még ezek után is boldogtalannak érzed magad akkor csinálj gyereket, tedd jobbá mások életét valamilyen módon vagy találj olyan célt az életedben ami valójában kielégít.
6/6 anonim válasza:
,,A boldogsághoz nem vezet út.
Az út maga a boldogság."
-Buddha
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!