Iszonyú lámpaláz, mi legyen?
Figyelt kérdés
Sokszor vagyok arra kényszerítve, hogy előadjak az iskolában (pedig nem olyasmit tanulok, ami túl sok kommunikációt igényel :D). Eladás alatt annyira lámpalázas vagyok, hogy olyan rosszul leszek, hogy képes vagyok elájulni is!! Min. reszket a kezem és a hangom. Mit tegyek?? Régen nem voltam ilyen. És amúgy nagyszájú, társasági ember vagyok! Segítsetek kérlek!! Praktikák érdekelnének! (Nem tudtam, hova írjam a kérdést.)2010. ápr. 14. 09:43
11/14 anonim válasza:
jaj, csak nyugtatót és alkoholt NE!!!
a tested is hozzászokhat, + ilyen esetben azt érzed, hogy az segít, tehát pszichésen is függővé válhatsz!!!!
NE!!!!
akkor inkább 100x az elkerülés, bár - mint írtam - az alaphelyzetet nem oldja meg, de legalább nem rombol.
12/14 A kérdező kommentje:
Kedves válaszoló!! Úgy jutott eszembe, hogy veleszületett magas vérnyomásom van, és tenziós migrénem!! Képzeld azon kívül még egy marék gyógyszert szedek!! Remélem olvasod!! :D
2010. ápr. 15. 19:10
13/14 A kérdező kommentje:
Természetesen nem együtt gondoltam a gyógyszereket és az alkoholt!! A válaszokat pedig köszönöm!!
2010. ápr. 15. 19:11
14/14 issti válasza:
A lámpaláz egyetlen ellenszere a sikerélmény. Csak oda ugye el kéne jutni először. Nagyon meg kell előre tanulni amit közönség előtt fogsz csinálni, és ha sikerül, utána egyre könnyebb. Én eleinte kitettem papíron a szöveget, és ahogy lazultam egyre kevesebbet néztem bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!