Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Iszonyú lámpaláz, mi legyen?

Iszonyú lámpaláz, mi legyen?

Figyelt kérdés
Sokszor vagyok arra kényszerítve, hogy előadjak az iskolában (pedig nem olyasmit tanulok, ami túl sok kommunikációt igényel :D). Eladás alatt annyira lámpalázas vagyok, hogy olyan rosszul leszek, hogy képes vagyok elájulni is!! Min. reszket a kezem és a hangom. Mit tegyek?? Régen nem voltam ilyen. És amúgy nagyszájú, társasági ember vagyok! Segítsetek kérlek!! Praktikák érdekelnének! (Nem tudtam, hova írjam a kérdést.)
2010. ápr. 14. 09:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Ez nálam is volt, izzadás, remegéssel. Nagyon kellemetlen.

Én a helyzet kerülését választottam. Szerintem nem jó módszer, mert az alapprobléma megmarad.

Mai napig nem vállalom, hogy sok ember előtt beszéljek.

Úgy sejtem, önértékelési zavarokból adódhat.

(kicsit bezavar nekem, hogy amúgy társasági ember vagy. én inkább visszahúzódó)

2010. ápr. 14. 09:56
 2/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Sajnos kikerülhetetlen!! Értelek én és elég nagy baj ez nekünk :D, de én nem vagyok önbizalom hiányos, ezért állok értetlenül magam előtt.

Amúgy Betalock-ot szedek alapállásban, ha abból kapok be az segít? Kálcium? Banán? Meditáció? Pszichológus? Segítettek ezek valakinek?

2010. ápr. 14. 10:07
 3/14 A kérdező kommentje:
*Kalcium az temészetesen :D (még reggel van :D)
2010. ápr. 14. 10:09
 4/14 anonim ***** válasza:
én egyszer elnevettem magam a színpadon
2010. ápr. 14. 14:58
 5/14 anonim ***** válasza:

Azt nem tudom, mi a Betaloc.

Segíthet a magnezium, banán, csokoládé.

Pszichológust legvégső esetben keresnék fel.

Meditáció, jóga áll. segíthet. (sajnos én elég kitartó sem vagyok)

De még valami eszembe jutott.

Nem azt érzed, hogy túl nagy tétje lenne a dolognak? Igyekszel mindenkire jó benyomást tenni, és félsz, hogy az mégsem sikerül?

2010. ápr. 14. 16:23
 6/14 anonim ***** válasza:

Szociális fóbiás vagy szerintem!

Én szintén ilyen vok, tudom mennyire rossz, mondjuk nekem még izzadás, szivdonogás is társul mellé meg hányinger de így is szar.

pszichológus-én nem tudom javasolni, eltudod mondani neki,, hogy mit érzel stb de megszüntetni nem tudja

amúgy nekem a legrosszabb azt volt beismerni, hogy csak úgy lehet ezen túl jutni, hogy ha minél többet szerepelünk emberek között

én enyhe nyugtatókat szedek, legalább nem ájulok el, nem tom h de mit szólsz ehhez?-megpróbálozhatsz vele, amit persze recept nélkül lehet kapni, vagy nyugtató teák egy próbát megérne nálam hatásosak

2010. ápr. 14. 19:40
 7/14 anonim ***** válasza:
A Betaloc ilyen esetben semmit nem segít, az béta blokkoló, de ha nem a szervezeted felől jön az inger, hanem pszichésen, akkor az ilyen gyógyszerek nem használnak semmit. Ez agyban dől el. Ez egy tanulható dolog, de elég hosszú folyamat, erre így 1 mondatban nem tudnék válaszolni neked...
2010. ápr. 14. 21:11
 8/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!! :) Akkor Betaloc helyett maradt a 2 feles!! :)
2010. ápr. 14. 21:14
 9/14 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Hogy jutott neked eszedbe ezekre a tünetekre Betalock-ot szedni? Nem hiszem, hogy neked ezt orvos javallta volna. A Betalck szívritmus lassító. Ha még iszol is rá, az értágító.

2010. ápr. 14. 21:40
 10/14 anonim ***** válasza:
Én is így voltam először, főleg amikor mikrofonba kellett beszélnem, remegett a kezem, és a mikrofon is. Ciki volt. Aztán egyre többször tudtam "gyakorolni". Ma már nagyon jól megy, már több mindenre tudok figyelni. Próbáld ki, hogy felveszed magad, és visszanézed. Nem mások előtt, hanem magadban. Biztos megtalálod azt, ami tetszik magadon, miközben beszélsz, mutogatsz, akármi. Ha nincs ilyen, csinálj. Találj ki valamit, amit legközelebb meg akarsz majd valósítani. Talán ez segíthet. Egyébként marha nagy előny, ha valakinek van lehetősége erre, gondolj erre. A nyugati országok egyetemein ez mindennapos feladat, szerintem jók az esélyeid. (ma az utca embere megszólalni nem tud, nemhogy előadni). Hajrá:)
2010. ápr. 14. 22:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!