Kinőhető a lámpaláz?
igen és mindig újra jön. olyan szitukban jön amihez nem vagy hozzá szokva. pl volt egy munkahelyem ahol tolmácsolnom kellett sokat és tárgyalásokra járnia fönökkel. hát elsö nap mentem dolgozni és fogalmama sem volt mit kell még csinálnom mikor közölték hogy olvasak el egy anyagot és menjek be az irodába egy német faszi jön, tolmácsolni. aztán sete meg vacsizni fönökökkel és tolmácsolni. hát azt hittem bele halok abba a napban. másfél évet voltam ott a végén már semmi bajaom nem volt, kicsit sem izgultam. aztán a köv munkahelyemen felkértek az újak oktatására (egy program elmagyarázására) elöször úgy izgultam hogy beszélni sem tudtam, aztán a végén már természetes volt egy egy oktatást levezetnem.
most egy éve már nem dolgozom és hát nagyon elszoktam az ilyentöl tuti, megint hasgörcs lenne ha ilyet kéne tennem.
én úgy vagyok vele, hoyg ha készülök rá, akkor nagyon izgulok, pl. otthon gyakorlom a tükör előtt akor tuti beleégek a szövegbe, viszont ha spontán jön a beszéd, akor meg megy. nem tudom miért van ez velem.
de köszönöm az eddiigi válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!