Lámpaláz, szorongás. Hogyan győzzem le?
A problémám az, hogy hamarosan prezentációt kell bemutatnom-előadnom a suliban (mindenkinek), ez alapján fognak osztályozni. De hiába dolgoztam ki és tudom, egyszerűen ha emberek előtt ki kell állni, és előadni valamit, végem van. Remegek, izzadok, kalapál a szívem, de úgy, hogy levegőt alig kapok, hányingerem van, a hányás kerülget és szédülök olyankor. És az a baj, hogy ez már másra is kihat, az életemben. A múltkor nem mertem bemenni egyedül az okmányirodában, holott mindig is egyedül intéztem mindent. Nyílt egy új üzlet, már nagyon vártam, és nem merek bemenni. :S Fogalmam sincs, hogy miért van ez, régebben nyitott voltam, szerettem az újat, stb, most meg kész vagyok. Az önbizalmam meg abszolút a béka feneke alatt van. És már most rosszul vagyok az előadástól, akkora gombóc van a torkomban. Ha felszólítanak, hogy olvassak hangosan, remeg a hangom, alig bírom végig olvasni, mert levegőt se tudok venni. Pedig régen semmi bajom nem volt. :S
Remélem valaki tud segíteni! :(
Én is ilyen vagyok, és én mindig azt csinálom, hogy el kezdek poénkodni. Például ha prezentáció van, akkor kimegyek, és aszondom, hogy "emberek az első sorban, nagyon figyeljenek! Na nem azért , mert érdekeseket fogok mondani, hanem mert annyira lámpalázas típus vagyok, hogy esetleg elájulok! Ha pedig nem mondanék semmit, az szintén azért van, mert nem merek megszólalni :)"
Ha boltba bemegyek és senki nincs, akkor meg van, hogy rögtön rámosolygok az eladókra, hogy "na de jó, nincs senki, végre nyugodtan lehet nézelődni :)"
szia.velem ugyanez van a suliban. kitűnő tanuló voltam,mindenhol szerepelni akartam...és mostanába,szinte minden tantárgyból 2 jegyet rontottam emiatt.a versmondás vagy olvasás...én voltam pszichológusnál is,de csak ilyen nyugtató teaákat írt fel.(ami semmit nem ér)Azt mondta gyógyszert nem ír fel,küzdjem le a félelmemet.
Azóta se sikerült.most megyek középiskolába szal ez csak 1re rosszabb lesz.:S
De sztem próbáld meg hátha nálad beválik.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!