Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Megint rám jött a pánik...

Megint rám jött a pánik roham. Mit tegyek? SOS

Figyelt kérdés

Mostanában sokszor rám jön.. Úgy érzem mintha álmodnék.. Mintha ez nem lenne valóság. Elkezd verni a szívem.. zakatolni és rosszul leszek. Most is úgy ver mint az állat.

Valaki.. Ilyenkor hogy küzdjem ezt le?

2016. jún. 3. 21:53
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:

Fogjuk rá igen :)

Még mindig furi a közérzetem de a pulzusom már rendben van amennyire érzem :) Remélem ez a hülye érzet is elmúlik..

Köszönök mindent nagyon sokat segítettek!

2016. jún. 3. 22:43
 32/39 anonim ***** válasza:

Reggelre jobban leszel! Mostmár sipirc aludni! A szervezetednek újra kell töltődnie!🌜🌼

Sok sikert az érettségihez! Sajnos én nem tudtam sokat tanulni a rohamok miatt, ezért csak egy tétel maradt meg...de pont azt húztam ki szóbelin!

2016. jún. 3. 22:47
 33/39 anonim ***** válasza:
Megdöbbentő, hogy milyen kedves volt most itt mindenki. Sajnos nem jellemző, de ez tök jó! Örülök, hogy jobban vagy, csak szeretnélek megnyugtatni, hogy az érettségitől nem kell félni! Egyrészt van forrás, rengeteget segít, az egyetemen nem lesz. Másrészt mi van, ha nem sikerül? Buksz egy évet. És? Akkor mi van? Elárulom, SEMMI! Még jobban is járhatsz, tapasztalhatsz. Dolgozhatsz, kimehetsz külföldre, tanulhatsz egy új nyelvet, ezer dolog. Hidd el kérlek, az égvilágon semmi nem múlik ezen, pláne nem az egész életed. A média, meg a tanárok felfújják, mert ez az első nagy megmérettetése az embernek. De hidd el, visszatekintve egyrészt nagyon könnyű, másrészt rájössz, hogy ha nem úgy sikerül, ahogy tervezed, akkor sincs semmi baj. (diploma után most érettségiztem újra, mert új szakmát szeretnék és kell a pont...tapasztalatból írok, a világ akkor se dől össze, ha valami nem sikerül. Az ember nekimegy újra, vagy új célokat talál, egyik se ok a bánatra! : )
2016. jún. 3. 22:53
 34/39 anonim válasza:
Nekem egyszer volt, full melegben, klímával autópályán. Hát nem kívánom senkinek. Menj ki, otthon kapcsold be a klímát az segít. A friss levegő segít. Pont mintha Álmodnék olyan volt, 130nál nem vicces. levegő, igyál vizet. Ez segít. Egyszer volt egy éve a brutál melegben.
2016. jún. 3. 23:01
 35/39 anonim ***** válasza:
0%
Igen, megdöbbentő, hogy egy ennyire unatkozó kislányt senki sem tesz helyre. Ellentmondasz önmagadnak folyamatosan, húzz aludni inkább.
2016. jún. 3. 23:01
 36/39 anonim ***** válasza:

Fürdőben nem egy ember ájult már el.tul magas párataetalom vagy hirtelem hőmersekletvaltozas ahogy kiszállaz stb

Ettől nem kell az erettsegi miatti feszultsegre gondolni

Amugy ha pánikroham az elfojtott szorongást jelent amit jobb lenne inkább kiadni pl üvöltesz egy nagyot ahelyett higy a szervezetednek kelljen tiltakozni

2016. jún. 3. 23:18
 37/39 anonim ***** válasza:

fuss helyben vagy fekvőtámaszoz a test mozgás nagyon sokat segit

amúgy szedj halolajat, ginkot, magnéziumot, citromfű teát erősiti az idegrendszert

amúgy járj csoportos sportra ha megszokod az emberi érinbtkezést ritkulnak a rohamok

2016. jún. 4. 00:22
 38/39 anonim ***** válasza:
Igen, ilyenkor mindenféle infarktusos tünetet produkál az ember egy az egyben, de nincs fizikailag semmi baj. Az a jó, hogy ha legközelebb ilyen történik, nem ijedsz meg, hanem tudod, hogy mi van, és nem fogsz belehalni meg semmi, és mélyeket lélegzel úgy, hogy benntartod a levegőt, ameddig tudod. Azt hiszed, hogy elájulsz vagy megfulladsz, de ez nem igaz. Pont az okozza a tünetek nagy részét, hogy a CO2 kiürül a vérből, ezt kell megakadályozni, és 1-2 percen belül jobban leszel anélkül, hogy teljesen hatalmába tudna keríteni a roham. Tachycardia (120 feletti pulzus) ilyenkor szokott lenni, de ilyen fiatalon kibírja a szíved gond nélkül.
2016. jún. 4. 22:31
 39/39 anonim ***** válasza:
Illetve még annyi, hogy ilyenkor gyakran van a betegnek egy bizonytalan "ki kell mennem az utcára" érzése, ha olyan a helyzet, hogy megtehető, ennek jó engedelmeskedni, és sétálni egy kört a háztömb körül.
2016. jún. 4. 22:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!