Pánikroham az autópályán vezetés közben . Tanacsok?
Nálunk a családban volt egy hasonló eset, ott akkor lépett fel mindig a roham, amikor aránylag nyugodt forgalom volt és maradt "szabad kapacitás" a pánikra.
Egyrészt ettöl kezdve nem egyeül ment, mindig volt valaki még az autóban - ezzel azt a félelmet sikerült kiiktatni, hogy ha rosszul lenne, akkor nem tud hazakerülni.
Másrészt bevezettük, hogy rendszeresen - fél óránként - iszik pár kortyot, ami mindig megszakította az üresjáratot és nem idult be a pánik, ezen kivül a mellete ülö fenntartott egy laza beszélgetést, de olyat, amire azért ofa kellett figyelni.
Így bö egy év alatt gyakorlatilag megszüntek a rohamok és ha netán valami kezdeti tünet feljön, akkor sem fejlödik ki, mert midnig van valami más, ami jobban elötérben van.
Hány éves vagy? Szerintem az a probléma, hogy ritkán pályázol, és nincs megszokva a nagy sebesség, netán az autódban nem érzed magad biztonságba valamiért. Pl. én évekkel ezelőtt nagyon sokat autóztam nagy távolságokba, sokat mentem autópályán, a többsávos városi forgalom sem volt probléma, de már elszoktam ezektől. Utóbbi években 2-3 évente megyek csak hosszabb útra, és már nekem is minden bajom van, ráadásul az autóm egyik kereke is ráz 130-140-es tempónál, ami nagyon csökkenti a biztonságérzetem.
Azt tudom javasolni, hogy indulj korábban, és menj lassabban. Menj minél többet pályán, és szokd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!