Létezik ilyen? Mit tegyek?
A férjemmel elváltunk...elég csúnya válás volt..rendőrségi ügyek is voltak stb a 14éves lányomat igen megviselte a dolog. Elősször csak csöndesebb volt. De kezdett depressziós lenni végül mondtam neki hogy elviszem egy pszihológushoz...de ő nem jött, gondoltam később elviszem. Pár napig a lányom úgy tett mintha nem lenne semmi baja de eggyik éjszaka arra keltem hogy fulladozott, nem kapott levegőt...pánikrohama volt, azt mondta hogy azt a rendőrséges ügyről álmondott és újra megtörtént....ís azóta így néha pánikrohamai vannak.
Sajnos a kettőnk kapcsolata nem túl fényes...de dolgozom rajta, csak hát nehéz....
Na szóval a kérdésem az hogy most pszihológushoz vigyem vagy már orvoshoz...mert volt vagy 3x pszihológusnál de nemsegített sőt még a lányom mérges is rám hogy elvittem őt oda!
Mit tegyek? Már elég sokszor van pánikrohama ráadásul klausztrofóbiás is egy gyerekkori emlék miatt....
SÜRGŐS ötletek?
Ne add fel. Olyan pszichológust kell keresni, akivel jól kijön. Ez bizalmi ügy, mint a fogorvos, fodrász meg az étterem, nem feltétlenül jön be az első jöttment, sőt, lehet, hogy éppen elbénázza.
Jó a pszichológus, hagyd, hogy ő válasszon olyat, akivel szeret dumálni. Jobb lenne, ha kidumálhatná magát, mintha gyógyszerezni kellene, még elég kicsi ehhez.
Ne hagyd abba a kezeltetését, de keress másik pszichológust, vagy pszichiátert.
Én apukám halála miatt lettem depressziós és pánikbeteg, erre jött rá egy örökölt bipoláris zavar, de anyám nem volt hajlandó se orvoshoz vinni, se engedni...
Azóta nem is beszélek vele, tönkrementek a kamaszéveim, pedig a kezelés sokat segített volna.
Lehet a lányod még nem így éli meg, de a későbbiekben, amikor "rögzültek" a tünetei, már nehezebb lesz kikúrálni.
Nem tudom, hol éltek, ha Budapest környékén, nekem Dr. Bezzegh Éva nagyon sokat segített.
A pszichiáter teletömi drogokkal, amitől mindenféle maradandó bajai lesznek. (ismerősömnek például csak és kizárólag rémálmai vannak, amik olyan élénkek -vagy mi- , hogy ha pl levágják a lábát álmáában, akkor ha fölkel, egy ideig nem tud felállni, annyira fáj neki)
Le kell ülni vele, megbeszélni mindent. Éreztetned kell vele, hogy benned megbízhat, és neked bármit elmondhat. Ajánlom azt is, hogy egy füzetbe írjon le mindent, ami a fejében jár ezzel kapcsolatban. Nagyon hatásos tud lenni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!