Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van mindig bűntudatom?

Miért van mindig bűntudatom?

Figyelt kérdés
Kevesebb mint egy hónapja jöttem ki a pszichiátriáról, kevert emocionális és magatartás zavarral. Azelőtt és azóta is mindig bűntudatom van, hogy rossz a hangulatom, hogy kórházba kellett mennem és ezzel sok gondot okoztam. Mindig úgy érzem haragudnék rám de ha megkérdezem azt mondják, hogy nem. De én még ennek ellenére is ezt érzem. :( Ma például nem mentem gitár órára, mert nem éreztem jól magam és emiatt akkora bűntudatom van.... Elég rossz érzés. Lehet ez ellen tenni valamit?

2016. febr. 12. 14:25
 1/4 anonim ***** válasza:
Igen lehet, menj el máskor a gitár óra. Más sem megy örömmel mindég a kötelező programokra, de mégis elmegy, még ha egy kicsit rosszul is érzi magát.
2016. febr. 12. 14:27
 2/4 anonim ***** válasza:
Talán részletesen kellene elemezni az aktuális helyzetet, mert amúgy "egészséges" lelkületű embernek is bűntudata, de legalább is kellemetlen érzése van, ha valamilyen kötelező jellegű feladatot nem teljesít, különösen akkor, ha ezzel más embereknek is kellemetlen helyzetet okoz. Ha ma nem érezted jól magad, akkor talán előbb azt kellett volna megvizsgálnod, hogy ez lelki vagy testi rosszullét volt-e, mert utóbbi még menthető (persze itt a pszichoszomatikus jegyek jelentkeznek), de ezen túlmenően udvariatlanság, ha nem értesítjük azt, aki esetleg vár ránk, azaz legalább telefonon kellett volna az illetőt tanárt értesíteni (ha ez nem zavarta volna). Azaz, jelen esetben talán ennek az udvariassági elemnek az elmaradása az, ami "súlyosbítja" a helyzetet. Egyébként meg hogy van az, hogy valaki rendre nem tesz meg valamit és utána bűntudatot érez ? Miért nem teszi meg ? Ill. ha megteszi, akkor miért érez bűntudatot (lásd pl. kórós hazudozók) ?
2016. febr. 12. 14:39
 3/4 A kérdező kommentje:
Természetesen megüzentem az tanárnak és ez nem is kötelező, önszorgalomból kezdtem el.
2016. márc. 6. 15:47
 4/4 anonim válasza:
Iszol te rendessen?
2016. márc. 6. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!