Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan változtassam meg a...

Hogyan változtassam meg a gondolkodásmódomat?

Figyelt kérdés

Én érzékelem, hogy valami nincs velem rendben.

25 éves srác vagyok és nincs csajom, a többi haverjaimnak már feleségük van illetve gyerekük.

Nagyon le vagyok maradva csajok terén de nem is igazán ez a fő problémám.

Valami nincs velem rendben ezt tudom, látom magamon hogy más vagyok mint más.

A gondolkodásmódom hogy is mondjam túlságosan az analizáláson tudományon törvényeken alapul, nem tudom hogyan is fejezzem ki magam.

Olyan vagyok mint egy gép aki nagyon törvényszerűen logika alapján törvényei alapján számokban nagyon kielemezve mindent gondolkodik. Ez számomra olyan hátránnyal jár, hogy nem tudok megvalósulni beilleszkedni az életben sehová sem rendesen.

Nem egyszer h.lyének néznek engemet én pedig nem értem, hogy miért én csak a saját normálisnak vélt helyes logikám szerint gondolkodok de sokszor zsákutcába kerülök saját magammal.

Olyan ez mintha két fajta gondolkodásmód létezne mint pl ahogy van a tudomány, matematika, szabályszerűség, törvények, korlátok -- kontra -- kreativitás, elrugaszkodás mindentől, szabálytalanság, asszimmetria, érzelmek.

Van is ez magyarázva valahol, hogy az egyik a bal agyfélteke a másik a jobb vagy fordítva.. nos nekem brutális mód szerintem nagyon az egyik akar dominálni és ez megnehezíti az életemet.

Nem tudom kikapcsolni az agyam soha, mindig jár jár jár és jár.

Lefekszem aludni és fszságokon gondolkodok olyanokon amiken más biztos, hogy nem mert lexarja. Nem is tudok elaludni vagy csak 2 órára rá, hogy lefekszem.

10-ből 9 emberrel nehezen tudok társalogni aktívan én mindig az a csendes megfigyelő típus voltam/vagyok. Egy valaki aki más mint más kicsit különc néha ki is röhögnek próbálnak viccből kötekedni de ilyesmire valahogy nem fog az agyam sokszor alulmaradok emiatt is részben kicsi az önbizalmam..

Nem tudom bárki is megérti-e amiről beszélek lehet van ennek egy már kitalált két oldala és megvannak rá a szakszavak a két gondolkodásmódnak nem tudom.

Szerintem ilyesmi gondolkodásmódja a nagyobb tudósoknak volt, sokan neveznek egyébként engem is annak nem mintha feltaláltam volna bármit is, de technikai dolgokra vág az agyam és amúgy is a tudományra sőt a filozófiára is kicsit jobban idegesítőbben is mint kén. Néha olyan dolgokat kiszámolok amik másoknak soha eszébe nem jutna.

Kicsit olyan is vagyok, mint aki egész életében keresi a kis réseket mindenben. A kis utat a hibát, hogy befoltozhassam.

Visszatérve voltak nagyobb tudósok akiknek szintén beilleszkedési problémájuk volt nem tudtak úgy másokkal jól kijönni de nagyon nagy tudósok voltak..

Rengetegszer érzem azt, hogy én is egy ilyesminek születtem csak valahogy nem tudtam és nem tudom megvalósítani önmagam igazán mintha lenne rajtam egy átok vagy én nem is tudom.

Változtatni akarok ezen leginkább eltörölni ezt a gondolkodásmódot és rágyurni ennek az ellenkezőjére, mert úgy gondolom azon ember fajtáknak kényelmesebb és könnyebb és gondtalanabb az életük.

Túl el vagyok csúszva az egyik irányba... ez a baj.

Valahogy hátrébb kellene lépnem vagy 15 sőt 125 lépést és teljesen más perspektívából gondolkozni.

Bárkinek köszönöm aki bármilyen féle építőjellegűt hozzátud szólni, bár nem tudom lesz-e legalább egy valaki is.

Szép estét!

2015. dec. 25. 21:36
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Na, mintha én magam írtam volna ezt ki - lányként!

Dettó ugyanez vagyok. Sajnos, barátom se nagyon volt eddig.

2015. dec. 25. 23:37
 2/3 anonim ***** válasza:

Az érzelmekre figyelést kellene erősítened. Pl.: megnézel egy "érzelmes" filmet, és megpróbálsz együtt érezni az egyik szereplővel, azután megnézed még egyszer, és a másik szereplőbe éled bele magad. Lényeges, hogy ne kritizáld a cselekvésüket, hogy Te másképp csináltad volna.

Képes vagy-e rá, próbáld ki.

2015. dec. 26. 15:35
 3/3 A kérdező kommentje:

Ha véletlenül megnézek egy dráma kategóriájú filmet simán hat az érzelmemre akár könny is ki jön a szememen.

Vannak érzelmeim. Sőt szeretnék szerelmes lenni fülig valakibe. Úgy látom anélkül nincs értelme a létezésemnek.

2015. dec. 26. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!