Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Aki hasonló helyzetben van,...

Aki hasonló helyzetben van, mit tesz?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok, és van egy elég nagy problémám. konkrétan nem tudom megfogalmazni a betegéget, mert nem értek hozzá. lényegében annyi, hogy egyszerűen képtelen vagyok emberek közé menni, nagyon rosszul érzem magam, teljesen bepánikolok, ideges leszek, szólni sem bírok, és sírhatnékom van, alig kapok levegőt. Meg stb, szóval katsztrófa. Már hónapok óta nem voltam sehol sem.

Csak hát ez nem mehet így. Dolgozni szeretnék, de nem tudok. Egyszer próbáltam munkába állni, de 1 nap után otthagytam, mert ha még egy napot ott kellett volna lennem az emberek között felkötöttem volna magam, annyira szőrnyen voltam.

Akik esteleg hasonlóan vannak, hogy képesek dolgozni?

Tényleg szeretnék, nem kedvtelésből ülök itthon. Orvoshoz nem tudok menni, mert nincs tb-m se pénzem se, azért akarnék valamit dolgozni, hogy esetleg végre kezeltetni tudjam ezt a problémát?

Milyen munkát tudnék így vállalni?

Kérlek mondjatok valamit.

2010. márc. 21. 18:37
 1/5 anonim ***** válasza:

Ez szociális fóbia.

[link]

[link]

2010. márc. 21. 18:54
 2/5 anonim ***** válasza:
fordulj pszichologushoz. ez nem vicc, lehet h vmi trauma ért téged...:S sok sikert a gyogyuláshoz:)
2010. márc. 21. 19:11
 3/5 anonim ***** válasza:
pszichiáterhez menj,valaki csak van a családba aki anyagilag egy kicsit segít hogy eljuss orvoshoz.te is betudod magad után fizetni a tb.t.minnél elöbb menj,mert ez komolyodhat még ennél is jobban.erre is van ornosság,és ki lehet mászni belöle,csak akarni kell.sok sikert.
2010. márc. 21. 23:20
 4/5 anonim ***** válasza:
Ugyanennyi idős vagyok,nekem ugyanez lett a bajom.Tavasszal,nyáron erősebben rámjön,rosszul is szoktam lenni(fizikailag).Telefonálni is alig vagyok képes,rettegek a munkáktól,pedig minden vágyam közben,de ha egyszer összejön,talán majd elmúlik a bajom.Ebben bízok még.Nem tudok mindent megtenni érte,bonyolult is,és az agyi teljesítményem is mintha lecsökkent volna,nem jegyzek meg komoly dolgokat,tb-t se fizetek,nem is tudom hol kell intézni,de az érdekel legkevésbé.Nem tudom milyen végzettséged van,és van e hozzá önbizalmad.Mert nekem csak érettségi van,semmihez sem értek,nem bírtam 1 rohadt szakmát elvégezni,emiatt egyre kevesebb önbizalom,életkedv,rettegés a jövőtől.Boltba is idegbajosan megyek át,ha elbír anyám küldeni,gyalog semmiképp,csak bic-vel.Az idegen emberi hangok (ha behallani a házba) rettenetesen elkezdtek idegesíteni vmiért,agresszív vagyok tőle néha.De akkor ott a zene.Nincs senkid,aki segíthetne,vagy nálad se tudnak erről?Kevés alkoholtól talán jobb,vagy úgy próbálok beszélni róla barátomnak,de nem sikerül túl sokat mondanom. Sikeres gyógyulást
2010. márc. 24. 16:09
 5/5 A kérdező kommentje:

Sajnos nem tudok hova fordulni, mert a családomnak már így is teher vagyok, hogy nem dolgozom. Elég rossz mostanában a helyzetünk, így tb nélküli kezelésről nem is álmodhatok.

Sajna nekem sincs semmi végzettségem, a sulit is már emiatt hagytam ott, azóta sokkal rosszabb, és tényleg minden nemű emberi kapcsolat riaszt. A házból se megyek ki. Itthon nem igazán veszik a lapot, hogy mi bajom, szerintem azt hiszik, egy kényelmes, lusta dög vagyok, pedig nem, de hiába amagyarázat, nekik az ilyen mentális betegségek nem betegségek. :(

2010. ápr. 5. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!