Más van hasonló helyzetben? (van rá megoldás)?
Figyelt kérdés
Az lenne a belső vívódásom, nem igazán vannak barátaim, mondhatni egyáltalán, testvérem sincs. Sajnos anya is mindíg ilyen zárkózott volt. Ha visszagondolok ez az egész nálam, valahol akkor kezdődött miután apa meghalt 12 éves koromban.
Jelen: Nem élek társasági életet és teljesen "ellaposodok". Így kevés a jó pillanatom (mert ugye azokat emberekkel lehet igazán átélni. hülyülések, nevetések, amikor igazán önmagam lehetnék és a visszajelzések)
Érdekes, mikor bele-bele cseppenek egy jó társaságba és fel oldódok, megint elhiszem magamról hogy igenis jó vagyok és szerethető. És olyankor minden jó, ujra magabíztos leszek...
Az is lehet csak azért vannak ezek a rosz napjaim, mert egyfolytában ezen agyalok gondolatban...hm
26F
2011. jún. 14. 14:24
1/4 anonim válasza:
Nagyon hasonló bajaim voltak és még mindig dolgozom a helyes önértékelés megtartásán. Nekem a pszichoterápia segített, mert a gyökerétől kezelte a problémámat.
2/4 anonim válasza:
Tisztára olyan vagy,mint én!Nekem sincs testvérem,és én sem élek társasági életet,bár nálam ez abból adódik,hogy utálom a részegeket,így nem szeretek "bulikba" járni,mert ugye az a "trend",hogy megy a verseny,hogy ki lesz a legrészegebb...Néha -nagyon ritkán- eljutok pár normális baráttal egy-egy kulturált összejövetelre (pl. korizni,biliárdozni,bowlingozni),ahol nem az ivászat a lényeg,és olyankor én is nagyon jól érzem magam,felszabadultan,és jólesik beszélgetni!Olyankor én is azt érzem,hogy mégsem vagyok "különc",amiért nem járok bulikba, hanem része vagyok egy közösségnek,akik szeretnek. És sokszor agyalok én is azon,hogy biztos bennem van a hiba:( Nem igazán sikerült erre megoldást találnom eddig.Leginkább egy olyan párkapcsolatban látnám a megoldást,ahol a párom olyan "visszafogott" beállítottságú,mint én,és jobban szereti ő is a kulturált összejöveteleket, mert úgy talán kialakulhatna egy közös baráti társaságunk.(25/N)
3/4 A kérdező kommentje:
Igen kedves utolsó válaszoló, én is ezen gondolkodom. Szerintem sem bennünk van a hiba, egyszerüen nem minden ember társaságában érezzük jól magunkat. Mert én is ha elkezdek beszélgetni valakivel, már érzem hogy egy húron vagyunk és jól érzem magam a társaságában. Csak ugye mikor huzamosabb ideig csak "amolyan" emberekkel találkozik az ember, el kezd azon gondolkozni..."bennem van a hiba?":S
2011. jún. 14. 15:37
4/4 A kérdező kommentje:
pl a bulikra rátérve, engem azért irritálnak a discos szórakozóhelyek, mert nagyon sokan megjátszák magukat, fölényeskednek(főleg részegen). Olyan stilusban nyilvánulnak meg, amik tőlem nagyon távol állnak. És persze hogy nem érzem jól magam, de mivel ők többen vannak az ember olyan kis különcnek érzi ott magát... ezért nem is járok:)
2011. jún. 14. 15:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!