Segítség a diagnózisban? Milyen elmebajra utal?
Figyelt kérdés
Nem értem már egy jó ideje magam, tudom a cselekdeteim okát, és azt is, miért kell megtennem, de azt nem értem, miért teszem az egészet. Számolgatom a dolgokat, ellenőrízgetem, ez mindenképp OCD-re utal, viszont van itt egy olyan baj is, hogy régen rengeteg szorongáson és pánikom mentem keresztül, sajnos a deperszonalizáció és derealizációk is megvoltak. Most egyre inkább félek, a múltamtól, a kényszeres gondolataimtól (megfognak szállni, egy másik dimenzióból eljönnek és az agyamat letesztelik, elvesztem a személyiségem...stbstb). Ezek a gondolatok annyira megterhelnek, hogy félek, és ha nem nyúlok 10x egy adott tárgyhoz, vagy addig, amíg nem érzem jónak, akkor félek, hogy bekövetkezik a félelmem, reálissá vállik, pedig tudom mi a valóság, de mivel félek, megteszem a cselekedetet, múltkor annyira gyorsan gondolnom kellett valamire, szinte feltételeket szabtam magamnak, hogy 3másodperc alatt kell végig gondolnom egy nehéz dolgot, mert ha nem, akkor elviszik a gondolataim és deperszonalizációm lesz (mindig el kell hitetnem magammal, vagy hogy eljusson a gondolat, hogy a valóságban élek, ilyen nem létezik). Miért van ez? Az OCD-re az jellemző, hogy rendmániásak, idegesíti őket, ha valami nincs a helyén. Nos rám ez nem az. De ezek a gondolatok és cselekedetek annyira megakadályoznak, hogy a boltban is néha nem beszélhetek, nem vehetek levegőt, illetve visszakell tartanom, vagy nem szabad pislognom (ez egy olyan feltétel, hogy ha pislogok, akkor mesevilágba kerülhetek, vagyis megint lehet derealizációm). Néha árnyékokat figyelgetek meg a szemem sarkából, rémképeim vannak. Tudom, hogy nagyon betegesen "hangzik", de félek, és nem értem mi ez az egész. Már skizofréniára is gondoltam. Igen, szakembert felkeresek, de addig valaki segítsen. OCD ez egyáltalán? Társaságban ritkán fordul elő. 20/L2015. szept. 2. 03:12
1/5 anonim válasza:
hát szerintem keress fel egy pszichiátert mert tök mindegy mi a neve ennek a korképnek, nem normális
2/5 A kérdező kommentje:
Írtam, hogy felkeresek. Én csak eddigi véleményre lennék kíváncsi.
2015. szept. 2. 08:14
3/5 anonim válasza:
Ehhez még hozzájön nagyfokú alvászavar is!
4/5 anonim válasza:
Ez leginkább OCD-nek tűnik, de nem vagyok szakember, nem tudok biztosat mondani.
Egyébként nem minden OCD-s rendmániás, ennek a betegségnek is sok fajtája van. Ami a lényeg, hogy van egy (vagy több) erős szorongást kiváltó gondolat, amelyet az érintett kényszercselekvésekkel igyekszik semlegesíteni. Fontos, hogy tisztában van a dolog értelmetlen voltával, mégsem tud ettől elszakadni.
5/5 anonim válasza:
Pánikbetegségnek tűnik. Majd a szakorvos megállapítja, és ír rá gyógyszert is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!